Γράφτηκε ιστορία! Οι εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών σήκωσαν τα πρώτα κύπελλα στην ιστορία του ελληνικού σκουός στους Βαλκανικούς του Βελιγραδίου

Το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του αθλήματος κατέκτησαν οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών στους Βαλκανικούς αγώνες που διεξήχθησαν στο Βελιγράδι.

Η ανδρική ομάδα αποτελούμενη από τους Φαμπιάν Καλαιτζή, Πέτρο Τζαμαλούκα, Declan Christie με αναπληρωματικό τον Κωνσταντίνο Καργιώτη έκανε την μεγάλη έκπληξη αποκλείωντας αρχικά με 2-1 ματς τους διοργανωτές Σέρβους σε έναν συγκλονιστικό αγώνα με τελευταίο το ματς του Πέτρου Τζαμαλούκα με τον Djorjevic που κρίθηκε στον πόντο κυριολεκτικά με τελικό νικητή τον Έλληνα με 3-2 (11/5 8/11 6/11 11/8 12/10). Στον ημιτελικό η ελληνική ομάδα απέκλεισε τους Βούλγαρους με σκορ 3-0 και στον μεγάλο τελικό κέρδισαν το μεγάλο φαβορί Σλοβενία έπειτα από νίκες του Christie και του Καλαιτζή. Αυτήν την φορά την νίκη την έδωσε ο Φαμπιαν Καλαιτζής ο οποίος κέρδισε τον Klemens Guttman με σκορ 3-1 σε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια και μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς τις ελληνικής ομάδας.

Η γυναικεία εθνική ομάδα νωρίτερα είχε κατακτήσει και εκείνη με την σειρά της το κύπελλο επίσης αήτητη κερδίζοντας κατά σειρά τις Βουλγαρία, Σερβία και Κροατία. Η ελληνική ομάδα αποτελούνταν από τις Ελίζα Καργιώτη,Νικόλ Ποζίδη και Ζέτα Τζαμαλούκα. Έτσι έδειξε την δύναμη της και δικαίωσε όσους την είχαν φαβορί για το κύπελλο.

Η διοργάνωση της επόμενης χρονιάς ορίστηκε να γίνει στο Ζάγκρεμπ. Πατήστε εδώ για ρεπορτάζ από το squashsite

Βίντεο από την απονομή