Πανευρωπαϊκοί ανδρών & γυναικών στο Γιβραλτάρ (full report, new photos & videos)

Οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες ανδρών και γυναικών 2023 φέτος έγιναν στο μακρινό Γιβραλτάρ.

Η Εθνική γυναικών: Αθηνά Γασπαρινάτου, Θεοδώρα Παπαδοπούλου, Λένια Γκιθκοπούλου, Φαίδρα Βανταράκη

Η Εθνική ανδρών: Κώστας Καργιώτης, Λεωνίδας Μπενοβίας, Κυριάκος Τζανάκης, Κέιντι Χετελάρι, Χριστόφορος Φλωρόπουλος

Η 11η θέση των ανδρών, στις 15 ομάδες, είναι μια θέση παραπάνω από την χαμηλότερη θέση που έχει καταλάβει η Εθνική ανδρών, την 12η, στις 18 ομάδες, το 2018. Κερδίσαμε το Γιβραλτάρ και το Isle of Man στα play-off. Ηττηθήκαμε από το Isle of Man (στους ομίλους), το Λουξεμβούργο, την Σλοβακία και την Σλοβενία. Για την ομάδα των ανδρών δύο νίκες κατάφεραν ο Λεωνίδας Μπενοβίας, ο Κέιντι Χετελάρι και ο Κυριάκος Τζανάκης και από μία νίκη ο Χριστόφορος Φλωρόπουλος. Είναι γεγονός ότι οι νεαρότεροι αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής προσπάθησαν τα μέγιστα και τα έδωσαν όλα μέσα στο γήπεδο και για αυτό τους δίνουμε τα εύσημα.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες, όπως και πέρσι, ταξίδεψαν μόνοι τους χωρίς Αρχηγό Αποστολής/προπονητή και εννοείται χωρίς φυσιοθεραπευτή. Οι νεαροί αθλητές μας, χωρίς εμπειρία τέτοιων αγώνων, ήταν και φέτος χωρίς ουσιαστική βοήθεια εντός αγωνιστικών χώρων αλλά και εκτός.

Από την αποστολή της Εθνική ανδρών είχαμε και ελλείψεις και έτσι η Ελλάδα αγωνίστηκε με μισή ομάδα καθώς δεν αγωνίστηκαν ή αποκλείστηκαν για διαφορετικούς λόγους ο φιναλίστ στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Φώτης Ζαφειρίου και ο Πέτρος Τζαμαλούκας, πολύπειρος σε όλα τα επίπεδα αν και δήλωσε από την πρώτη στιγμή ετοιμοπόλεμος. Ιστορικά σε όλα τα χρόνια στην Εθνική αγωνιζόντουσαν οι καλύτεροι διαθέσιμοι με στόχο την καλύτερη εκπροσώπηση μας και έτσι καταφέραμε στο παρελθόν μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις.

Οι γυναίκες με την 6η θέση κινήθηκαν πάνω-κάτω στα παλιότερα επίπεδα καταφέρνοντας μια νίκη επί του Λουξεμβούργου αλλά δίνοντας μεγάλη μάχη με την Κροατία από την οποία ηττήθηκαν στον τελευταίο πόντο του τελευταίου γκέιμ του τελευταίου ματς. Ηττήθηκαν ακόμα από την Σλοβενία και την Ρουμανία που τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις του τουρνουά. Από τις γυναίκες η πολυτιμότερη παίκτρια ήταν η Θεοδώρα Παπαδοπούλου που έκανε δύο νίκες ενώ μια νίκη έκανε η Λένια Γκιθκοπούλου.

Η αποστολή ταλαιπωρήθηκε αρκετά στο ταξίδι της για το Γιβραλτάρ την προηγούμενη της έναρξης των αγώνων. Ταξίδεψαν με πτήση η οποία ήταν προγραμματισμένη για αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος στις 06.15 τα ξημερώματα (!), αλλαγή στο Παρίσι, πτήση για Μάλαγα, όπου και ανακάλυψαν ότι έλειπαν οι βαλίτσες τους, και μετά τρίωρο ταξίδι με πούλμαν για τον τελικό προορισμό τους αργά το απόγευμα τις ίδιας ημέρας.

Παρακολουθήσατε τα παιχνίδια εκτός από την σελίδα μας στο Facebook και στο κανάλι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας πατώντας εδώ . Το Squash.gr ήταν ξανά κοντά στην Εθνική.

European Team Championships Div. 3

Final positions
Men’s

 1. Slovakia
 2. Norway
 3. Romania
 4. Italy
 5. Liechtenstein
 6. Malta
 7. Luxembourg
 8. Jersey
 9. Croatia
 10. Slovenia
 11. Greece
 12. Isle of Man
 13. Gibraltar
 14. Latvia
 15. Guernsey

Women’s

 1. Slovenia
 2. Romania
 3. Sweden
 4. Italy
 5. Croatia
 6. Greece
 7. Malta
 8. Luxembourg
 9. Gibraltar

4η ημέρα

Αυτή την φορά νίκη για τους άνδρες επί του Isle of Man 🇮🇲 και 11η θέση στην τελική κατάταξη. Τις νίκες ο Λεωνίδας, ο Κέντι και ο Κυριάκος!

3η ημέρα

Δυστηχώς ήττα στον τελευταίο πόντο του πέμπτου γκειμ για τις γυναίκες 1/2 από την Κροατία και 6η τιμητική θέση στην τελική κατάταξη. Την νίκη η Θεοδώρα Παπαδοπούλου. Οι άνδρες ηττήθηκαν 1/3 από την Σλοβενία και αγωνίζονται αύριο για θέση 11-12. Την νίκη ο Λεωνίδας Μπενοβίας.

2η ημέρα

1η ημέρα

Η γυναικεία ομάδα ξεκίνησε νικηφόρα με νίκη επί του Λουξεμβούργου! Τις νίκες η Θεοδώρα Παπαδοπούλου που μπήκε πρώτη στο γήπεδο και η Λένια Γκιθκοπούλου που έκλεισε την νίκη στο καθοριστικό τελευταίο ματς. Ήττα το απόγευμα από την Σλοβενία με 0/3

Με το αριστερό μπήκε η Εθνική ανδρών στους Πανευρωπαϊκούς στο Γιβραλτάρ γνωρίζοντας την ήττα με 1-3 από το Isle Of Man στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων. Την μοναδική νίκη ο Χριστόφορος Φλωρόπουλος με 3-0 και με τα υπόλοιπα παιδιά να προσπαθούν. Ήττα και στο επόμενο παιχνίδι του ομίλου με Λουξεμβούργο με 0/4.

Advertisement