Στην καλύτερη θέση η Ελλάδα, 14η στο Πανευρωπαϊκό Ομαδικό U19 (updated report + videos)

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα U19 ολοκλήρωσε τους αγώνες τις στους Πανευρωπαικούς Ομαδικούς στο Lagnau της Ελβετίας.

Η Εθνική μας ομάδα Φώτης Ζαφειρίου, Στέλιος Ζερβός, Νίκος Ευθυμίου, Θεοδώρα Παπαδοπούλου και Μυρτώ Χαιρετάκη

Το σχόλιο μας :

Η Εθνική Ομάδα κάτω των 19 πήρε την καλύτερη θέση από τις προηγούμενες λίγες συμμετοχές της και έτσι χτίζεται σιγά-σιγά μια νοοτροπία που δεν αρκείται απλά στην συμμετοχή και στην εμπειρία αλλά και σε κάτι παραπάνω όπως το αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά προχωρούν και είναι πιο έτοιμα να στελεχώσουν την Εθνική ομάδα ανδρών και γυναικών που παραδοσιακά έχει μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις για τα δεδομένα της χώρας μας αλλά από αθλητές που δυστυχώς έχουν αποχωρήσει λόγω ηλικίας παραδίνοντας τώρα την σκυτάλη στη νέα γενιά. Ο MVP της φετινής ομάδας Φώτης Ζαφειρίου του ΟΑ Αθηνών, ένα παιδί που ξεκίνησε από την Εθνική Ομάδα κάτω των 15 ετών πριν μερικά χρόνια, ελπίζουμε να μας δώσει ακόμα πολλές χαρές και διακρίσεις. Ένας αθλητής που πέρσι δεν καλέστηκε στην Εθνική U19 γιατί δεν είχε βαθμολογία… Πλαισιωμένος και από άλλους αθλητές και αθλήτριες, όπως η Θεοδώρα Παπαδοπούλου, επίσης του ΟΑ Αθηνών, που μπορεί να μην απέδωσε σε αυτό το τουρνουά σύμφωνα με τις δυνατότητες της αλλά σίγουρα θα δούμε πολλά και από αυτήν στο άμεσο μέλλον. Οι δύο αυτοί πρωταθλητές του ΟΑΑ, όπως και αρκετοί άλλοι, δείχνουν την συστηματική και οργανωμένη δουλειά που γίνεται από το ιστορικό αυτό σωματείο στην παραγωγή νέων αθλητών και αθλητριών και συγκεκριμένα, ας μην κρυβόμαστε, από τον προπονητή τους Πέτρο Τζαμαλούκα που έχει εμφυσήσει εκτός των άλλων και το πνεύμα του πρωταθλητή στους αθλητές. Στα πλαίσια αυτά ζητάνε την συμβουλή του και βοηθάει και παιδιά από άλλα σωματεία με σκοπό την περαιτέρω εξέλιξη τους και μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας.
Ο Νίκος Ευθυμίου από τον ΟΤ Θράκης, ο άλλος σημαντικός φετινός κρίκος της ομάδας που ολοκλήρωσε την νίκη μας με το Βέλγιο, και ο Στέλιος Ζερβός, όπως και η Μυρτώ Χαιρετάκη και οι δύο του ΟΑ Χανίων είναι επίσης άξιοι συγχαρητηρίων, έχουν προσπαθήσει πολύ, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και μπορούν και εκείνοι υπό προϋποθέσεις να βοηθήσουν την Εθνική μας ομάδα. Και το υπό προϋποθέσεις σημαίνει ότι λόγω του ότι προπονούνται σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας είναι ένα γεγονός που τους δυσκολεύει και καλούνται να το ξεπεράσουν με σκληρή δουλειά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Νίκος και η Μυρτώ έχουν ακόμα δύο ολόκληρα χρόνια μπροστά τους στα juniors. Συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά αυτά!

Μα κάτσε, θα μας πει κάποιος, όλα θετικά τα βλέπετε; Κάποια πράγματα δεν πρέπει να διορθωθούν και άμεσα; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία! Τα παιδιά πήγαν χωρίς καμία οργανωμένη προετοιμασία, μόνο ότι έκαναν ατομικά οι ίδιοι με τους προπονητές τους, την στιγμή που οι άλλες χώρες μάζευαν τους αθλητές των Εθνικών τους και έκαναν οργανωμένα camp προετοιμασίας αλλά και δεσίματος της ομάδας. Με προπονητές που έχουν αναλάβει μόνιμα και σταθερά για όλες τους τις δράσεις κατά την διάρκεια του χρόνου κάθε ηλικιακή Εθνική ομάδα. Πολλές χώρες πήγαν με οργανωμένο και επαρκές τεχνικά προπονητικό team, ακόμα και φυσιοθεραπευτές! Οι Γερμανοί είχαν στον πάγκο τους τον Simon Rosner. Και παραλίγο και να τους κερδίσουμε. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τεθεί σοβαρά και το θέμα της συνοδείας έτσι ώστε να υπάρχει ουσιαστική αξιολόγηση πριν αλλά και μετά τους αγώνες έτσι ώστε οι αθλητές μας να έχουν την ανάλογη με αυτούς υποστήριξη.
Άλλο ένα παραλειπόμενο είναι ότι έτρεχαν μέχρι τελευταία στιγμή και τελικά ούτε ζακέτες/φόρμες με το εθνόσημο δεν υπήρχαν με τους νέους αθλητές της ομάδας να δανείζονται από περσινά μέλη της ομάδας. Και με δικά τους όλα τα έξοδα, διαμονή, φαγητό και ταξιδιωτικά. Ελπίζουμε όλα αυτά να βελτιωθούν.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στους αθλητές αυτούς, τους προπονητές τους, τους γονείς τους και τα σωματεία! Τον κύριο πυλώνα ανάπτυξης του αθλήματος.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

4η ημέρα

Ελλάδα 🇬🇷 – Νορβηγία 🇳🇴 1/2 και 14η θέση στην τελική κατάταξη 💪👏
Η συνάντηση ξεκίνησε με το Νο 1 μας τον Φώτη Ζαφειρίου να μπαίνει δυνατά και να επικρατεί ολικά μέσα στο γήπεδο δείχνοντας ξανά την κλάση του κερδίζοντας 3-1. Η Θεοδώρα Παπαδοπούλου, το Νο 1 κορίτσι μας, ακολούθησε και δεν έπιασε και σήμερα τα συνηθισμένα της στάνταρ απόδοσης, προσπάθησε πολύ χάνοντας όμως 0-3 από την αριστερόχειρα μισή Νορβηγίδα μισή Αιγύπτια. Τελευταίο ματς και καθοριστικό ήταν αυτό του Νίκου Ευθυμίου που δεν μπήκε καλά αλλά κατάφερε στην διάρκεια του παιχνιδιού να το ισορροπίσει και παρά λίγο να το ισοφαρίσει κιόλας σε 2-2 όμως δεν είχε πολλά περιθώρια λαθών, εκνευρίστηκε και με μια απόφαση του διαιτητή στο τέλος και δυστυχώς ηττήθηκε με 1-3.
Μπράβο σε όλη την ομάδα 💪💪💪

3η ημέρα

Μεγάλη νίκη η Ελλάδα🇬🇷 2-1 επί του δυνατού Βελγίου🇧🇪 !!!
Πρώτος άνοιξε τον δρόμο ο Φώτης με νίκη 3-0 και τέλος ο άξιος Νίκος Ευθυμίου το έκλεισε με ένα εξίσου εμφατικό 3-0 💪💪💪

Καλή εμφάνιση από την Ελλάδα 🇬🇷 Είχαμε την μεγάλη ευκαιρία μας αλλά στο τέλος ηττηθήκαμε 1/2 από την κραταιά υπερδύναμη Γερμανία 🇩🇪 που διαθέτει και τον Simon Rosner στο προπονητικό επιτελείο της. Μεγάλη εμφάνιση και νίκη για το υπερόπλο Φώτη Ζαφειρίου που απασφάλισε και προηγήθηκε με 2-0 προτού ο αντίπαλος του μειώσει σε 2-1. Στο τέταρτο ο Φώτης μπήκε φουριόζος και καθάρισε 3-1 με τρομερά ποιοτικό και επιθετικό παιχνίδι ρίχνοντας σε ανησυχία τον Γερμανικό πάγκο. Δεύτερη στο γήπεδο μπήκε η Θεοδώρα Παπαδοπούλου που αντιμετώπισε μια καλύτερη Γερμανίδα αντίπαλο, προσπάθησε να υπερκεράσει την τεχνική υπέροχη της αντιπάλου αλλά τελικά ηττήθηκε με 0-3. Έτσι όλα ήταν στα χέρια του rookie Στέλιου Ζερβού στο τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι. Ο Γερμανός όμως επικράτησε με 3-0 σβήνοντας τις ελπίδες μας. Το απόγευμα στις 15.30 με το Βέλγιο 🇧🇪

2η ημέρα

Δύσκολη αποστολή σήμερα απέναντι στην Γαλλία, ένα από τα φαβορί μαζί με την Αγγλία, για την κατάληψη της πρώτης θέσης στο τουρνουά. Κάναμε κάποιες αλλαγές με τον ρούκι Στέλιο Ζερβό στην πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική Ομάδα να προσπαθεί αλλά να υποκλίνεται στην ανωτερότητα του αντιπάλου με 0-3. Αυτός όμως που εντυπωσίασε και πάλι την κερκίδα και όλο το τουρνουά με την εμφάνιση του ήταν ο Φώτης Ζαφειρίου στην θέση των Νο 1 που πήγαινε πόντο-πόντο με τον μεγάλο αντίπαλο του στα δύο πρώτα γκέιμ. Προηγήθηκε αρκετές φορές και στα τέλη μάλιστα των γκέιμ φαίνονταν ότι θα επικρατούσε και στα δύο! Τα έχασε όμως στην λεπτομέρεια, τελικό σκορ 9/11 9/11 3/11 (0-3). Στο τέλος φύλαξε κάποιες δυνάμεις και για το απογευματινό μεγάλο ματς απέναντι στην Πολωνία που θα κρίνει την τρίτη θέση του ομίλου. Η Μυρτώ έκλεισε το ματς εναντίον της Γαλλίας.

Η μεγάλη εμφάνιση από την Θεοδώρα Παπαδοπούλου, που ηττήθηκε μόλις για τρεις πόντους στο πέμπτο γκέιμ, καθώς και το στρίμωγμα που έκανε ο Φώτης στον αριστερόχειρα αντίπαλο του δεν ήταν αρκετά για να μας δώσουν την πρώτη νίκη στην διοργάνωση. Βρήκαν ρυθμό οι δύο μεγάλοι αθλητές μας και ρολάρουν. Αύριο το πρωί με Γερμανία 🇩🇪

1η ημέρα

Ήττα για την Ελλάδα στο πρώτο της παιχνίδι για την φάση των ομίλων εναντίον της Σκωτίας. Οι αθλητές της οποίας έπαιζαν το γνωστό παραδοσιακό Αγγλικό παιχνίδι εφαρμόζοντας πίεση στα μετόπισθεν με υπομονή.
Ο Φώτης και η Θεοδώρα αντιστάθηκαν σθεναρά ενώ είχαν τις ευκαιρίες τους να πάρουν ένα γκέιμ ο καθένας, στο 12-10 και οι δυο. Ίσως και λίγο περισσότερο ο Φώτης που παρασύρθηκε στο κλασικό παιχνίδι του Σκωτσέζου και δεν πραγματοποίησε πολλά επιθετικά χτυπήματα όπως boast και drops που είναι το παιχνίδι του. Ο Νίκος στο 2 έκανε ότι μπορούσε αλλά όλοι ηττήθηκαν με 3-0. Καλή προσπάθεια από τους Έλληνες παίκτες.

Advertisement