Χάλκινη η Ελλάδα στο «Giochi Mediterranei di squash» στην Ιταλία

Μια πολύ όμορφη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία για την Εθνική Ομάδα Τοιχοσφαίρισης U17 που αγωνίστηκε στο «Giochi Mediterranei di Squash 2022» στο Scorpion Health Club Sports Center στην Cosenza της Ιταλίας από 5-11/9.

Αρχικά οι αθλητές μας αγωνίστηκαν στο ατομικό σε δύο ταμπλό, BU17 και GU17. Εκεί κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις:

Πατήστε εδώ για τα αποτελέσματα του ατομικού

Boys Tournament

🥇 Axel Diet 🇫🇷
🥈 Lilo Toussant 🇫🇷
🥉 Adrian Revert Listen 🇪🇸
————————————-

15. Nikolaos Efthymiou 🇬🇷

17. Michail Marakis 🇬🇷

19. Aristotelis Kaymenakis 🇬🇷

20. Ioannis Korovilas 🇬🇷

Girls tournament

🥇 Ona Blasco Puig 🇪🇸
🥈 Ines Guyot 🇫🇷
🥉 Lilou Brevard 🇫🇷
————————————-

9. Ioanna Zoi 🇬🇷

11. Sofia Kasapaki 🇬🇷

13. Myrto Chairetaki 🇬🇷

18. Fenia Armouti 🇬🇷

Τις επόμενες μέρες διοργανώθηκε και το ομαδικό όπου η Ελλάδα κατέκτησε την 3η θέση κερδίζοντας τη διοργανώτρια χώρα Ιταλία και το Ισραήλ. Οι αγώνες του ομαδικού διεξήχθησαν με την μορφή μόνο τριών γκέιμ σε κάθε αγώνα και με το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης να βγαίνει από το άθροισμα των συνολικών πόντων και των τεσσάρων αγώνων, με την κάθε μικτή ομάδα να αποτελείτο από δύο αγόρια και δύο κορίτσια.

Θερμά συγχαρητήρια στους/στις αθλητές/τριες Νίκο Ευθυμίου, Μιχάλη Μαράκη, Αριστοτέλη Καϋμενάκη, Ιωάννη Κοροβίλα, Ιωάννα Ζώη, Σοφία Κασαπάκη, Μυρτώ Χαιρετάκη και Φένια Αρμούτη, στους συνοδούς προπονητές Γιώργο Αδάμη και Κωνσταντίνο Καργιώτη και στον αρχηγό της Ελληνικής αποστολής, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Έφορο Αγωνιστικού της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) Ιωάννης Αθαναιλίδης! Ήταν η πρώτη φορά μάλιστα που μέλος του Δ.Σ. της ΕΦΟΑ συνόδευσε την Εθνική Ομάδα Τοιχοσφαίρισης στο εξωτερικό.

Πατήστε εδώ για τα αποτελέσματα στο ομαδικό

Η αποστολή μας είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί μαζί με τις άλλες ομάδες στην πανέμορφη Καλάβρια, σε μια διοργάνωση που στόχευε στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή εκτός από την ανάπτυξη του αθλήματος στην γειτονική χώρα. Για άλλη μια φορά το Squash.gr ήταν το μοναδικό ελληνικό μέσο που κάλυψε τους αγώνες με ζωντανές μεταδόσεις του στην σελίδα του στο Facebook