Έχυσαν ιδρώτα στο Κάιρο

Οι επίλεκτοι πρωταθλητές του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών Θεοδώρα Παπαδοπούλου, Αρμάν Ράο, Χριστόφορος Φλωρόπουλος και Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου μαζί με τον προπονητή τους Πέτρο Τζαμαλούκα ταξίδεψαν στο Κάιρο της Αιγύπτου προκειμένου να προπονηθούν στα προγράμματα της Ακαδημίας του κορυφαίου προπονητή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας ανδρών Εθνικής Αιγύπτου, Amir Wagih στο Palm Hills. Και επέστρεψαν κατάκοποι μετά από είκοσι ημέρες διπλών εξαντλητικών προπονήσεων μαζί με τις Εθνικές ομάδες νέων-νεανίδων από Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και αθλητές από Η.Π.Α., Μπαχρέιν κ.α. Ανάμεσα στους νεαρούς πρωταθλητές του συγκεκριμένου καμπ ήταν εκτός των άλλων και η τρις νικήτρια του British Open και Νο 2 seed στο προσεχές Παγκόσμιο Amina Orfi και ο Marwan Asal που μαζί με τους Έλληνες πρωταθλητές ακολούθησαν καθημερινά το πρόγραμμα των προπονήσεων.

Εκτός από το επίσημο πρόγραμμα οι αθλητές μας επισκέφτηκαν και άλλες εγκαταστάσεις όπως το Black Ball, Zed κ.α. όπου προπονήθηκαν με επίσης κορυφαία παγκοσμίως τζούνιορ και πάντα υπό την επίβλεψη κορυφαίων προπονητών. Είχαν την ευκαιρία όμως να προπονηθούν και μαζί με τα ινδάλματα τους, ανάμεσα στα πρώτα νούμερα στον κόσμο επαγγελματίες αθλητές της PSA όπως τον Mostafa Asal No 3, τον Omar Mosaad, την Nadine Sahin κ.α.

Το τελευταίο τριήμερο της παραμονής τους στο Κάιρο ο Αρμάν Ράο (BU17) και ο Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου (BU11) αγωνίστηκαν στο διεθνές μεγάλο τουρνουά Palm Hills Arab International Open όπου ο Αρμάν πέτυχε μεγάλη διάκριση φτάνοντας μέχρι τον γύρο των 16 της ηλικιακής κατηγορίας BU17 όντας μάλιστα ο μοναδικός εκτός Αιγύπτου που έφτασε σε αυτή την φάση και ο Κωνσταντίνος αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες.

Είναι δύσκολο να σας περιγράψουμε μέσα σε λίγες παραγράφους, ή έστω μέσω των παρακάτω βίντεο και φωτογραφιών, τις εμπειρίες που απέκτησαν αλλά και την δουλειά την οποία έκαναν οι πρωταθλητές μας. Επίσης σημαντικές ήταν και οι φιλίες οι οποίες γεννήθηκαν μεταξύ παιδιών με διαφορετική κουλτούρα και που έδωσαν ραντεβού σύντομα και στην Ελλάδα. Η Ελληνική αποστολή έγινε δεκτή από τον Υπουργό Αθλητισμού της Αιγύπτου κ. Ahmed Sobhy και με τον Πέτρο Τζαμαλούκα συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων και ανάπτυξης του αθλήματος στην χώρα μας μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής με συνεργασία και του Έλληνα ομολόγου του κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Μετά την επιστροφή της πρώτης αποστολής ταξίδεψαν για την Αλεξάνδρεια για προετοιμασία και οι πρωταθλητές μας Φώτης Ζαφειρίου και Κυριάκος Τζανάκης.

Η Petros Tzamaloukas Squash Academy συνεργάζεται με κορυφαίες ακαδημίες του κόσμου. Εκτός των άλλων με τέσσερις ακαδημίες στο Κάιρο, Palm Hills Amir Wagih, Wadi Degla, Black Ball & ElBorolosy Academy και την ακαδημία Elkeiy Squash Camp στην Αλεξάνδρεια που υποδέχονται φιλόξενα τους Έλληνες νεαρούς αθλητές που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι επίλεκτοι νεαροί παίκτες των προγραμμάτων της ακαδημίας μπορούν να επωφεληθούν καθώς η PT Squash Academy αναλαμβάνει τον σχεδιασμό των ταξιδιών, την συνοδεία και επίβλεψη, τον προγραμματισμό των προπονήσεων από κορυφαίους προπονητές μαζί με την είσοδο τους στα γήπεδα όπου θα προπονηθούν με juniors της Αιγύπτου και θα γνωρίσουν και θα παίξουν με τα ινδάλματα τους επαγγελματίες παίκτες και παίκτριες της PSA. Περισσότερες πληροφορίες στο www.squashacademy.gr