Ακύρωση του 2021 από την ESF

Ακυρώθηκε το πρόγραμμα και για το δεύτερο μισό του 2021 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (ESF). Παρακάτω η ενημέρωση της:

«The ESF board has taken the very difficult decision to cancel all 2021 Championship events.

The key factors in reaching this decision include all the uncertainties caused by the Covid pandemic around universal access to indoor sporting facilities, uncontrolled variables such as travel within Europe and the significant costs of trying to create a safe indoor environment for players, coaches and officials.

In this context, the board considered when it might be feasible to restart both the Junior and Masters circuits (already cancelled up to the end of August).

It was agreed that there was little prospect of our circuits being able to restart before the end of 2021.

Each MNF may choose to proceed with their events should their public health situation allow it, though of course they will not be part of the ESF circuit and are not subject to our guidelines or Code of Conduct. No European ranking points will be awarded until the circuits restart – we sincerely hope this will be possible in early 2022.»

Στην Ελλάδα έπειτα από έξι μήνες με κλειστά γήπεδα (και με άλλους τέσσερις μήνες πέρσι), εκτός από τον συνολικό διωγμό του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τους λοιμοξιολόγους, δεν έχει ανακοινωθεί υγειονομικό πρωτόκολλο και πλάνο για την επανεκκίνηση των προπονήσεων και των αγώνων, με αποτέλεσμα οι αθλητές, οι προπονητές, οι γονείς και τα σωματεία να παραμένουν στο σκοτάδι. Όσον αφορά τους επίλεκτους αθλητές και τους αθλητές με παγκόσμια κατάταξη που συμμετέχουν στο επαγγελματικό σιρκουί της PSA (σημειωτέον ότι αυτό δεν έχει σταματήσει καθόλου) δεν έχει υπάρξει άδεια για κατ’ εξαίρεση έναρξη προπονήσεων. Άδεια που έχει δωθεί για τους επίλεκτους αθλητές των Εθνικών ομάδων όλων των υπολοίπων αθλημάτων, ακόμα και σε αυτό το διάστημα με σκληρούς περιορισμούς, με τις λίστες κατ’ εξαίρεση προπόνησης που έχουν κατατεθεί και έχουν εγκριθεί από την ΓΓΑ. Ειδικά για τους αθλητές των τζούνιορ κατηγοριών δεν έχει να κάνει μόνο με την προετοιμασία τους αλλά κυρίως για την συνέχεια και μετέπειτα εξέλιξη τους σε μια ηλικία που είναι πολύ καθοριστική ακόμη και για την παραμονή τους στο άθλημα. Σε μια ηλικία που αναπόφευκτα χτίζουν πολύ σημαντικά στοιχεία της τεχνικής τους για την υπόλοιπη καριέρα τους με κάθε μήνα (ακόμα και μέρα) που περνάει εκτός γηπέδου και γυμναστηρίου να είναι τεράστια σημαντικός.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της PSA: