Ψήφισμα για την επανέναρξη της Τοιχοσφαίρισης

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΟΙΧΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΩΡΑ 

Οι κάτωθι υπογράφοντες αθλητές και σύλλογοι,ζητούν μέσω ανοιχτής επιστολής/ψηφίσματος που απευθύνεται σε κάθε θεσμικό φορέα και κυρίως στην ΕΦΟΑ και την ΓΓΑ, την άμεση επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας στην ελληνική τοιχοσφαίριση.

Η αθλητική δραστηριότητα κυρίως των αθλητών της εθνικής ομάδας αλλά και όλων των υπολοίπων είναι ορισμένου χρόνου, και έχει μπεισε αναστολή εδώ και 10 μήνες χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί αγωνιστικές δραστηριότητες. 

Είναι απολύτως κατανοητό ότι ανοίξατε στην αρχή τη Super League1 και την Basket League,γιατί η οικονομική και πολιτική ζημιά θα ήταν δυσβάσταχτη και εγκαίρως πίεσαν. Είναι σαφές ότι δε γίνεται να ανοίξετε τα πάντα, αν δεν υπάρχουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που να προβλέπουν τις διαδικασίες σε κάθε περίπτωση.

Γνωρίζουμε ότι ήδη έχετε στα χέρια σας ένα υγειονομικό πρωτόκολλο που προβλέπει το άνοιγμα του αθλήματος σε 4 φάσεις και με διαφορετικές προϋποθέσεις για προπονήσεις ακόμα και 1 ατόμου και αγώνες. Ζητάμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας να επιτρέψετε άμεσα τη διαδικασία επανέναρξης με όποιες προσθήκες κρίνετε σε όσα σας έχουν προταθεί από τις αρμόδιες αρχές του αθλήματος μας στο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Δεν δείχνουμε με την επιστολή αυτή ανεύθυνοι, ούτε επιθυμούμε να συμβάλλουμε στην αύξηση των κρουσμάτων. Ζητάμε όμως να επιβιώσει το άθλημα και κυρίως για τους νέους αθλητές και τους αθλητές των προεθνικών ομάδων και να έχει τη στήριξη που χρειάζεται. Θέλουμε χρονοδιάγραμμα και άμεση επανεκκίνηση επανεκτιμώντας όλα τα δεδομένα. Εμείς θα τηρήσουμε όσα ζητήσετε στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εγκριθούν. 

Μην αφήνετε την τοιχοσφαίριση να σβήνει (σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο) επειδή απλώς δεν έχει διοικητικά εξίσου δυνατή φωνή και επιρροή με άλλα αθλήματα της ΕΦΟΑ και της ΓΓΑ.

Ζητάμε να θωρακιστούν οι όροι διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, ξαναβάζοντας με κανόνες άνδρες, γυναίκες, εθνικές ομάδες και ηλικιακά κλιμάκια στο γήπεδο. Σταδιακά και με πρόγραμμα ξεκινώντας από τις προπονήσεις έστω και σε ατομικό επίπεδο.

Μην ξεχνάτε ότι αναφερόμαστε σε ένα άθλημα με μόλις 200 αθλητές σε όλη την Ελλάδα που εύκολα μπορούν να ελεγχθούν, και συνεπώς με πολύ μικρή επιδημιολογική επιβάρυνση από τη λειτουργία του. Θέλουμε την άμεση επαναλειτουργία όπως ήδη έχει γίνει και σε άλλα αθλήματα κλειστών χώρων με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου που θα προτείνετε.

Οι Αθλητές Τοιχοσφαίρισης Οι σύλλογοι