Ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (update)

Ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το πλάνο για την επανέναρξη των αγώνων το δεύτερο μισό του 2021 με την πανδημία να συνεχίζει να επηρεάζει το αγωνιστικό πρόγραμμα και με δυστυχώς πολλές ακυρώσεις Πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

JUNIORS
Οι Πανευρωπαικοί ατομικοί U19 προγραμματίστηκαν τελικά για τις 14-17 Οκτωβρίου στο Λαγκνάου, Ελβετία.
Οι Πανευρωπαικοί αγώνες junior U15/U17 δεν θα πραγματοποιηθούν για φέτος.
Παράλληλα ακυρώθηκαν όλα τα τουρνουά του τζούνιορ σιρκουί της ESF μέχρι και τον Αύγουστο με το πρώτο που θα διεξαχθεί να είναι το Welsh Junior Open στις 3-5 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΔΡΩΝ/ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες Εθνικών ομάδων ανδρών/γυναικών Div. 3 σχεδιάζονται να διεξαχθούν από 14-17 Ιουλίου στην Λιουμπλιάνα, Σλοβενία, και οι Πανευρωπαϊκοί ατομικοί ανδρών/γυναικών από 11-14 Αυγούστου στην Πράγα, Τσεχία.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο εξωτερικό στην χώρα μας έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες απραξίας , με κλειστά γήπεδα, η υπεύθυνη επιτροπή για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος δεν έχει κάνει κανένα πλάνο για την επανεκκίνηση των προπονήσεων και των αγώνων για την νέα χρονιά, με αποτέλεσμα οι αθλητές, οι προπονητές, οι γονείς και τα σωματεία να παραμένουν στο σκοτάδι. Όσον αφορά τους επίλεκτους αθλητές που θα καλεστούν να μας εκπροσωπήσουν στους φετινούς Πανευρωπαϊκούς αγώνες και όχι μόνο αλλά και τους αθλητές με παγκόσμια κατάταξη που συμμετέχουν στο επαγγελματικό σιρκουί της PSA (σημειωτέον ότι αυτό δεν έχει σταματήσει καθόλου) δεν έχει υπάρξει καμία πρόνοια για αυτούς για κατ’ εξαίρεση άδεια προπονήσεων. Άδεια που έχει δωθεί για τους επίλεκτους αθλητές των Εθνικών ομάδων όλων των υπολοίπων αθλημάτων με τις λίστες κατ’ εξαίρεση προπόνησης που έχουν κατατεθεί και έχουν εγκριθεί από την ΓΓΑ. Ειδικά για τους αθλητές των τζούνιορ κατηγοριών δεν έχει να κάνει μόνο με την προετοιμασία τους για τους επικείμενους διεθνείς αγώνες αλλά κυρίως για την συνέχεια και μετέπειτα εξέλιξη τους σε μια ηλικία που είναι πολύ καθοριστική ακόμη και για την παραμονή τους στο άθλημα. Σε μια ηλικία που αναπόφευκτα χτίζουν πολύ σημαντικά στοιχεία της τεχνικής τους για την υπόλοιπη καριέρα τους με κάθε μπήκα που περνάει εκτός γηπέδου και γυμναστηρίου να είναι πολύ σημαντικός.

“Due to COVID-19, there is still too much uncertainty about travel and ability to play squash in Europe in the forthcoming months. Please visit our online calendar for an update.
At the January ESF Board meeting it was decided to cancel both the 2021 European Masters Individual Championships and the 2021 Under 15/17 Team European Championships events. Please note that the 2021 Under 19 Individual Championships event has been postponed to a new provisional date of 14th to 17th October 2021.
It has also been necessary to make the difficult decision for Junior and Masters circuit events scheduled up to and including 30 July 2021 to be cancelled. Please note that all cancelled 2021 Juniors circuit events will not be rescheduled due to a busy provisional Autumnal calendar.”

From European Squash Federation

Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της ESF

Επίσης επισυνάπτουμε το αγωνιστικό πρόγραμμα της PSA και τους συμμετέχοντες αθλητές μας :