Σαν σήμερα: Στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 1995 σε Λευκωσία και Κάιρο

Η τελευταία μας συμμετοχή σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα ήταν το 1995 όποτε και συμμετείχε η Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο ομαδικό ανδρών στο Κάιρο της Αιγύπτου ενώ την προηγούμενη εβδομάδα από το ομαδικό ο Πέτρος Τζαμαλούκας ήταν ο μοναδικός Έλληνας μέχρι σήμερα που συμμετείχε σε Παγκόσμιο ατομικό (γνωστό και ως World Open) στην Λευκωσία της Κύπρου. Τότε τα δύο πρωταθλήματα ήταν back to back με τους αθλητές από το ομαδικό να επιβιβάζονται όλοι μαζί σε ειδική πτήσης από την Λάρνακα με προορισμό το Κάιρο.

Η Ελλάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση ενώ λίγο έλειψε να κερδίσει και την Ινδία που σήμερα είναι από τος πιο ισχυρές χώρες του κόσμου στο άθλημα! Συγκεκριμένα κέρδισε την Ιαπωνία & την Πορτογαλία ενώ ηττήθηκε μόλις με 1/2 από την Ινδία και το Κουβέιτ, ενώ από την Βραζιλία με 0/3.

Η ομάδα:

Φαμπιάν Καλαιτζής, Νίκος Μουστρούφης, Όμαρ Αφίφι και Πέτρος Τζαμαλούκας με Γιώργο Μπαρλέτη (συνοδός), Μοχάμεντ Σαμανούντι (συνοδός), Μαρίνο Δημητρίου και Δημήτρη Μπίλη

Στο Παγκόσμιο ατομικό (32αρι ταμπλό στα προκριματικά και 32αρι στο κυρίως ταμπλό) ο Πέτρος Τζαμαλούκας ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των προκριματικών από τον Αυστραλό Dan Jenson με 0/3 με τον Αυστραλό να φτάνει στο Νο 11 στον κόσμο. Στα προκριματικά συμμετείχε επίσης ο Κύπριος Νάσος Καρασάβας που ηττήθηκε επίσης στον πρώτο γύρο από τον Άγγλο John Ransome με 0/3.

Dan Jenson (AUS) & Πέτρος Τζαμαλούκας (GRE)