Δημήτρης Σκαράκης: Ο άνθρωπος του σκουός στα Χανιά

Αναδημοσίευση από το athlitiko.gr

Ο Δημήτρης Σκαράκης είναι ο άνθρωπος ο οποίος είναι αυτός όπου έφερε πρώτος το σκουός στα Χανιά. Παράλληλα, είναι ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Olympiko…

Είναι το 2005, οπότε και σιγά-σιγά στην αίθουσα του γυμναστηρίου που βρίσκεται το Olympico, αναπτύσσονται οι πρώτες δράσεις για το άθλημα της τοιχοσφαίρισης ή αλλιώς, του σκουός, το οποίο τα τελευταία 2-3 χρόνια γνωρίζει άνθιση στην Ελλάδα όπως άλλωστε -και ειδικότερα πολύ περισσότερο- αυτό συμβαίνει με το τένις.

Εχοντας περάσει από τότε σχεδόν 15 χρόνια, χάρη στις επίμονες προσπάθειες του Δημ. Σκαράκη, δημιουργούνται στο Olympiko, Ακαδημίες σκουός ενώ καθοριστική είναι η συνεργασία που επιτυγχάνεται με τον ΟΑΧ, μιας και δίνεται επιτέλους η δυνατότητα στους αθλητές να μετέχουν επίσημα σε πανελλήνιες ή άλλες διοργανώσεις, έχοντας δελτία.

«Είμαστε οι πρώτοι που δημιουργήσαμε γήπεδο για σκουός στα Χανιά, κάτι που ξεκινήσαμε το 2005. Σιγά-σιγά ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε και ουσιαστικά να μαθαίνουμε το σκουός γιατί στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο ήταν πολύ λίγος ο κόσμος που γνώριζε και έπαιζε το άθλημα», αφηγείται ο Δημ. Σκαράκης. «Και σήμερα βέβαια ισχύει αυτό, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό», συνεχίζει. «Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους μας, που είμαστε στα κλαμπ και διαθέτουμε γήπεδο σκουός και το έχουμε αναπτύξει. Τα πρώτα χρόνια, οι περισσότεροι που ασχολούνταν ήταν άτομα που ήταν πάνω από 30 ετών, ενώ τώρα διαθέτουμε τμήματα Ακαδημιών και μάλιστα τα τελευταία 5-6 χρόνια υπάρχουν παιδιά που έχουν λάβει μέρος σε πανελλήνια πρωταθλήματα και έχουν μετάσχει με Εθνικές ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει και συνέχεια. Στα Χανιά, ό,τι έχει γίνει στο σκουός, έχει ξεκινήσει από το δικό μας γυμναστήριο μέσα σε αυτό το γήπεδο που διαθέτουμε… Μας βοήθησε, η αλήθεια είναι πολύς κόσμος που ήταν από το εξωτερικό, Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό και γνωρίζουν το άθλημα και ως εκ τούτου μας βοήθησαν ώστε να το αναπτύξουμε. Επίσης, πολύ μεγάλη βοήθεια έχει προσφέρει ο Γιώργος Περυσινάκης από το Ηράκλειο».

Πόσο σημαντική ήταν η συνεργασία που πετύχατε με τον ΟΑΧ;

«Μέχρι πρόσφατα όλα τα τουρνουά που γινόντουσαν στην Ελλάδα ήταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Ειδικότερα, διοργανωνόταν ένα πρωτάθλημα μια φορά το χρόνο, αλλά τα τελευταία χρόνια και με το να αλλάξει ο αθλητικός νόμος, αποφασίστηκε ότι έστω και με ένα γήπεδο, ο εκάστοτε σύλλογος θα μπορούσε να εκδώσει νέα δελτία. Παλαιότερα ίσχυε ότι αυτό μπορούσε να γίνει μονάχα εάν υπήρχαν τρία γήπεδα, οπότε καταφέραμε να δημιουργήσουμε δελτία μέσω της ΕΦΟΑ, που είναι η ομοσπονδία της αντισφαίρισης, όπου υπάγεται πια και η τοιχοσφαίριση. Η συνεργασία που υπήρξε με τον ΟΑΧ είναι πολύ σημαντική γιατί κατάφεραν έτσι πολλά παιδιά που έπαιζαν τένις να δοκιμάσουν το σκουός, να κάνουν δελτία και να έχουν σημαντικές επιτυχίες. Το σημαντικό είναι ότι περνάμε καλά, διασκεδάζουμε και τα παιδιά αθλούνται».

Στην ερώτηση για το αν αισθάνεται δικαιωμένος με την ασχολία του με το σκουός όλα αυτά τα χρόνια, τονίζει πως, «είμαι πολύ ευχαριστημένος καθώς έχω προσπαθήσει και κουραστεί πάρα πολύ γιατί λόγω του ότι είμαι συνέχεια στα γήπεδα, έχω προσπαθήσει πάρα πολύ για να μάθω το σκουός. Εχουμε κάνει πολλά ταξίδια και έχουμε υποβληθεί σε πολλά έξοδα για να μπορέσουμε να μάθουμε το σκουός μαζί με τα παιδιά, όπως και με τους γονείς τους ασφαλώς. Πιστεύω ότι ήταν πολύ σημαντική η συνεργασία που καταφέραμε με τον ΟΑΧ. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε και ελπίζουμε να μπορέσουμε να φέρουμε στο σκουός ακόμα περισσότερα παιδιά. Ούτως ή άλλως βλέπουμε ότι κάθε χρόνο μαζεύονται ολοένα και περισσότερα».

ΤΟ OLYMPIKO

Εκτός του σκουός, το Olympiko θεωρείται ένα από τα πλέον σύγχρονα γυμναστήρια στα Χανιά. Προσφέροντας μια πραγματικά πολύ μεγάλη γκάμα ομαδικών προγραμμάτων και γενικότερα αθλητικών δραστηριοτήτων, οι πελάτες του γυμναστηρίου έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να επιλέξουν αυτό που θεωρούν καλύτερο.

από το σάιτ athlitiko.gr