Ένα ταξίδι εμπειρία ζωής – Μέρος Β : Κάιρο

Σήμερα θα αναφερθούμε στο δεύτερο μέρος του ταξιδιού προετοιμασίας της ακαδημίας του Πέτρου Τζαμαλούκα στην Αίγυπτο. Στο πρώτο μέρος αναφερθήκαμε στο αρχικό σκέλος του ταξιδιού που ήταν οι 10 μέρες διπλών προπονήσεων στην Αλεξάνδρεια. Μετά λοιπόν την ολοκλήρωση της σκληρής προετοιμασίας η ομάδα αναχώρησε για το Κάιρο όπου και έμεινε για περίπου πέντε μέρες.

Εκεί συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά Madinaty International Open και σε κατηγορίες εφήβων-νεανίδων αλλά και Master MO40 με αποστολές εκτός από την Ελληνική και από Κουβέιτ, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α. Εκεί είχαμε μια πολύ καλή παρουσία με τον Φώτη Ζαφειρίου να σημειώνει τρείς νίκες στα BU15 και ο Κυριάκος Τζανάκης να παλεύει κάθε πόντο στην δύσκολη κατηγορία BU19. Το απρόσμενο έπαθλο ήρθε από τον Πέτρο στην κατηγορία ΜΟ40 που πέρασε στον τελικό όπου δυστηχώς δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω της προγραμματισμένης αναχώρησης. Η Λένια συνέχισε τις προπονήσεις της στο γυάλινο γήπεδο του Madinaty Sporting Club ενώ οι διοργανωτές

Τις μέρες αυτές της διαμονής στο Κάιρο η προπόνηση δεν σταμάτησε καθώς η ομάδα επισκέφτηκε και την μεγάλη ακαδημία Wadi Degla στο Maadi όπου προπονήθηκε με τους νεαρούς Αιγύπτιους πρωταθλητές ενώ παρόν εκεί ήταν και ο Νο 1 στον κόσμο και Πρωταθλητής κόσμου Ali Farag (φώτο πάνω).

Βεβαίως δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν και τις Πυραμίδες, το Αρχαιολογικό Μουσείο και να δειπνήσουν δίπλα στον Νείλο. Πραγματικά μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά! Τα ταξίδια της ακαδημίας στην Αίγυπτο θα συνεχιστούν και σίγουρα τα παιδιά αποκόμησαν τεράστια εμπειρία από το ταξίδι αυτό προσβλέποντας στην επόμενη φορά!

Τα παιδιά περιέγραψαν με λίγα λόγια την εμπειρία τους :

Έλενα Κορακιανίτη-Σουφλιά

«Αίγυπτος… Στην αρχή όταν άκουσα γι αυτό το ταξίδι ήμουν αρκετά αρνητική.Μεγαλη απόσταση, πολλή ζέστη, άλλος κόσμος. Τελικά όμως κατά την άφιξη μου εκεί άλλαξα γνώμη. Φιλόξενοι άνθρωποι, ζεστός λαός ο οποίος με την πρώτη επαφή σε έκανε να αισθανθείς άνετα. Για να μην μιλήσω για τις προπονήσεις μας στο Alexandria Sporting Club, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά κέντρα της Αιγύπτου, το οποίο έχει δημιουργησει φοβερούς παίκτες τόσο στο squash όσο και σε άλλα αθλήματα. Προπονήσεις γεμάτες πάθος, υπομονή και επιμονή. Πρωϊνό ξύπνημα, διπλές προπονήσεις, σκληρή γυμναστική. Απίστευτη εμπειρία, η οποία με βοήθησε να επανέλθω στον χώρο του squash και στην φυσική μου κατάσταση. Μπορεί σαν ταξίδι να είναι ακριβό και δύσκολο στην προσαρμογή, όμως αφού ολοκλήρωσα τις προπονήσεις μου εκεί διαπίστωσα πως άξιζε και με το παραπάνω. Το πραγματικό squash βρίσκεται εκεί»

Λένια Γκιθκοπούλου

«Κατά την διαμονή μας στην Αίγυπτο επισκεφτήκαμε την Αλεξάνδρεια και το Κάιρο. Κάναμε καθημερινά σκληρές προπονήσεις και παίζαμε με παιδιά από τις ακαδημίες της Αιγύπτου. Αυτό που με συγκλόνισε ιδιαίτερα ήταν το αγωνιστικο επίπεδο των παιδιών κάθε ηλικιας, καθως και ο αριθμος των παιχτών. Γενικά ήταν ένα ταξίδι που με βοήθησε οχι μόνο στο αγωνιστικό κομματι, αλλά έμαθα και πολλά πράγματα για την αιγυπτιακή κουλτούρα και τους ανθρώπους»

Κυριάκος Τζανάκης

«Είναι απίστευτη εμπειρία οπου θεωρώ ότι κάθε σκουοσιστας αξίζει να βιώσει. Το επίπεδο στην Αίγυπτο είναι από άλλο πλανήτη και δεν θεωρώ καθόλου τυχαίες τις επιτυχίες τους σε συλλογικό επίπεδο όπου κατακτούν τα Worlds με σχετική ευκολία σε όλες τις κατηγορίες. Προσωπικά θεωρώ ότι με βελτίωσε και σε επίπεδο τακτικής και σε τεχνικής αλλά και στον τρόπο που βλέπω το άθλημα. Πιστεύω ότι οι 14 μέρες σκληρής προπόνησης συνέβαλαν τα μέγιστα και με βοήθησαν στην κατακτηση στο μετέπειτα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είναι κάτι το εξωπραγματικό και θέλω να το επαναλάβω και του χρόνου , αν το παρομοίαζα με κάτι την εμπειρίες αυτή θα ήταν λες και πήγα να παίξω ποδόσφαιρο στην ακαδημία της Μπαρτσελονα και του Άγιαξ»