Ένα ταξίδι εμπειρία ζωής – Μέρος Α : Αλεξάνδρεια

Η Petros Tzamaloukas Squash Academy διοργάνωσε το πρώτο της ταξίδι προετοιμασίας στο παγκόσμιο κέντρο του αθλήματος, στην μαγευτική Αίγυπτο! Εκεί ταξίδεψαν με την συνοδεία του Πέτρου και προπονήθηκαν στις μεγαλύτερες σχολές του κόσμου οι επίλεκτοι αθλητές της Ακαδημίας Λένια Γκιθκοπούλου, Φώτης Ζαφειρίου, Κυριάκος Τζανάκης ενώ νωρίτερα είχε αναχωρήσει για εκεί και η Έλενα Κορακιανίτη-Σουφλιά.

Σε αυτό το Ά μέρος θα αναφερθούμε στην 10ήμερη παραμονή τους στην Αλεξάνδρεια όπου εντάχθηκαν στην αγωνιστική ομάδα του Alexandria Sporting Club υπό την καθοδήγηση του γνωστού προπονητή Mohamed Elkeiy που προπονεί εκτός των άλλων και τους Fares Dessouki και Miguel Rodríguez. Οι προπονήσεις ήταν διπλές και ιδιαίτερα σκληρές με πρωινό ξύπνημα και ένα δίωρο προπόνησης πάνω στην τεχνική, ακολουθούμενο από ένα πεντάωρο απογευματινό πρόγραμμα που περιελάμβανε 1,5 ώρα γυμναστική με τον γυμναστή της Εθνικής Αιγύπτου και 4 ακόμα ώρες σκουός. Τα απογεύματα συμπεριελήφθησαν από τους ομοσπονδιακούς προπονητές της Αιγύπτου στο πρόγραμμα προπόνησης και προετοιμασίας των εφήβων & νεανίδων παικτών-τριών της Εθνικής Αιγύπτου που μετέπειτα αγωνίστηκαν στο μεγάλο τουρνουά του Χονγκ Κόνγκ και έπειτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στην Μαλαισία που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες! Για να καταλάβουμε το επίπεδο των Αιγυπτίων παικτών που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες στα παιχνίδια στο Alexandria Sporting Club και στο Smouha να αναφέρουμε ότι στο Χονγκ Κονγκ οι ίδιοι Αιγύπτιοι νεαροί αθλητές πήραν τις πρώτες θέσεις στις πέντε από τις έξι ηλικιακές κατηγορίες ενώ στο Παγκόσμιο στην Μαλαισία και οι τέσσερις φιναλίστ σε εφήβους/νεανίδες ήταν οι Αιγύτιοι-ες ενώ οι νεάνιδες ήταν οι τελικές παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο ομαδικό κοριτσιών που ακολούθησε!

Στην πρώτη φωτογραφία (φώτο πάνω) διακρίνουμε τους Έλληνες παίκτες μετά το πέρας μιας απογευματινής προπόνησης μαζί με ένα γκρουπ παικτών που περιλαμβάνει την Zeina Mickawy PSA Νο 20 στον κόσμο στις γυναίκες, την 17χρονη Farida Mohamed μόλις πριν λίγες μέρες 3η στον κόσμο στα GU19 και αυτή που με την νίκη της στον τελικό έδωσε στην Αίγυπτο για έβδομη συνεχόμενη φορά το Παγκόσμιο ομαδικό νεανίδων πριν μια εβδομάδα στην Μαλαισία και οι 13χρονοι Omar Elkeiy με τον Zakaria (με την μικρή αδελφή του) φιναλίστ στο British Junior Open ενώ στην κάτω φωτογραφία προστέθηκε και ο Zahed Mohamed PSA No 14 στον κόσμο.

Τα παιδιά κατά την διάρκεια των προπονήσεων τους είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να γνωρίσουν την 3 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και πλέον Νο 2 στον κόσμο Nour El Sherbini (φώτο κάτω), μια μοναδική έκπληξη όταν την είδαν ξαφνικά μπροστά τους στα γήπεδα.

Εκτός γηπέδων και ανάμεσα των προπονήσεων τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν την περίφημη σύγχρονη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, να δειπνήσουν στον περίφημο Ελληνικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο με την απαράμιλλη θέα στην παραλιακή αυτή πόλη με τις πολλές Ελληνικές ρίζες αλλά και να κυκλοφορήσουν καθημερινά μέσα σε μια διαφορετική πόλη και έναν πρωτόγνωρο πολιτισμό.

Στο Β´ μέρος θα αναφερθούμε στο ταξίδι της εβδομαδιαίας παραμονής στο Κάιρο αλλά θα διαβάσουμε και τις προσωπικές εμπειρίες των συμμετεχόντων σε αυτό το ταξίδι. Ακολουθούν οι όμορφες φωτογραφίες και βίντεο στην προσπάθεια μας να μοιραστούμε αυτή την πανέμορφη και εποικοδομητική σκουοσιστικά αλλά και διαπεδαγωγικά εμπειρία