Η Νέα Εποχή

Πρωτομαγιά σήμερα και όπως κάθε πρώτη κάθε μήνα εκδόθηκαν η νέα παγκόσμια κατάταξη της PSA και οι κατατάξεις εφήβων & νεανίδων της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας ESF όπου πρωταγωνιστές έχουμε την νέα γενιά του Ελληνικού & Κυπριακού σκουός, γεγονός που σηματοδοτεί την Νέα Εποχή.

Στην επαγγελματική κατάταξη της PSA οι μοναδικοί Έλληνες είναι η Λένια Γκιθκοπούλου στο Νο 226 & η Έλενα Κορακιανίτη στο Νο 284 στις γυναίκες και ο Κυριάκος Τζανάκης στο Νο 550 στους άνδρες. Οι αθλητές του Πέτρου Τζαμαλούκα σηματοδοτούν με αυτο τον τρόπο την έναρξη της επαγγελματικής τους καριέρας με τον προπονητή τους να τους μεταφέρει τα μυστικά του παιχνιδιού και να τους καθοδηγεί με τις γνώσεις του και τις εμπειρίες ζωής από το παγκόσμιο τουρ.

Στην ευρωπαική κατάταξη εφήβων-νεανίδων της ESF φιγουράρουν ο Οδυσσέας Μενεξελής (BU19), η Έλενα Κορακιανίτη και Μαρία Τσερεγκούνη (GU17) και ο Χριστόφορος Φλωρόπουλος (BU17) (και αυτοί αθλητές του Πέτρου Τζαμαλούκα) ενώ εκτός των παραπάνω το παρών δίνουν και οι Μπρούνο Ορτολάνο & Βαγγέλης Παππάς (BU17). Έντονη όμως είναι και η παρουσία των Κύπριων αθλητών με τους Στέφανο Πιτσιλή, Χρήστο Λουκαίδη και Κωνσταντίνο Βασιλειάδη (BU19), ο Αλέξανδρος Βοσκεριτσιάν & Ανδρέας Χατζημιχαήλ (BU17) και ο Ράφαελ Ορφανού στα BU13!