Το σκουός δεν θα πάει για το χρυσό το 2024 στο Παρίσι

Η PSA σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκουός ξεκίνησε μια κοινή εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού που επικεντρώθηκε στην προσπάθεια να έχει παρουσία το σκουός στην Ολυμπιάδα του 2024 στο Παρίσι. Αυτή η προσπάθεια για τέταρτη συνεχόμενη φορά απέτυχε και δυστηχώς το σκουός δεν θα είναι μέρος της Ολυμπιάδας του 2024!

Όπως τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του κάνοε καγιάκ, Τόνι Εστανγκέ, η επιλογή αυτών των αθλημάτων ανταποκρίνεται στην επιθυμία των διοργανωτών να “δώσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες μια πιο αστική διάσταση, με περισσότερα αθλήματα της φύσης, πιο καλλιτεχνικά”.

Αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, η ΔΟΕ αποφάσισε να δίνει τη δυνατότητα σε κάθε οικοδεσπότη να επιλέγει αθλήματα που θα συμπεριλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Αγώνων, μόνο όμως για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Προϋπόθεση αποτελεί τα αθλήματα αυτά να είναι δημοφιλή στη χώρα διεξαγωγής και να καθιστούν πιο ελκυστικούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η απόλυτα επιτυχημένη δοκιμή του ως αγώνισμα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες, ώθησε τους διοργανωτές των μεθεπόμενων Ολυμπιακών Αγώνων να προτείνουν το καταλήξουν στο συγκεκριμένο άθλημα για τη διοργάνωση του Παρισιού. Με βάση τον φάκελο που θα καταθέσει η οργανωτική επιτροπή «Παρίσι 2024», η πρόταση αφορά τη διεξαγωγή δύο τουρνουά, ένα ανδρών και ένα γυναικών με το συνολικό αριθμό να μην υπερβαίνει τους 32 αθλητές (16 σε κάθε τουρνουά).

Από εκεί και πέρα οι Γάλλοι πρότειναν να προστεθούν τέσσερα διαφορετικά έξτρα αγωνίσματα: σκέιτμπορντ με 96 αθλητές, αγώνες αναρρίχησης με 72 αθλητές και σέρφινγκ με 48 αθλητές. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτά θα πάρουν μέρος 248 αθλητές.

Η επίσημη πρότασή των Γάλλων θα κατατεθεί τον προσεχή Μάρτιο στην αρμόδια επιτροπή της ΔΟΕ. Η τελική απόφαση θα παρθεί τον Δεκέμβριο του 2020. Το breakdancing πέρασε τις… εξετάσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που έγιναν στο Μπουένος Άιρες.

Διαβάστε εδώ την κοινή ανακοίνωση WSF & PSA

Advertisements