Η Γενική Συνέλευση του ΟΑ Αθηνών

Διεξήχθη εχτές η ετήσια Γενική Συνέλευση στον ιστορικό ΟΑ Αθηνών (έτος ίδρυσης 1895) και η κοπή της πίτας όπου οι πρωταθλητές του Ομίλου και η αγωνιστική ομάδα της Τοιχοσφαίρισης είχαν την ξεχωριστή τους θέση. Να σημειώσουμε ότι ο ΟΑ Αθηνών ήταν και το πρώτο σωματείο Τοιχοσφαίρισης εδώ και αρκετές δεκαετίες, εγγεγραμμένο στην Ομοσπονδία, και έδρα όλων των επίσημων διοργανώσεων του αθλήματος.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Ευστάθιος Σταματόπουλος στην εναρκτήρια ομιλία επί επιλεγμένων σημείων των Πεπραγμένων έκανε ειδίκη μνεία και ονομαστικά στα επιτεύγματα των αθλητών του σωματείου Μενέλαο Μαζαράκη για την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Πλάτων Μαζαράκη, Λένια Γκιθκοπούλου, Χριστόφορο Φλωρόπουλο, Τάσο Πηλιχό, Έλενα Κορακιανίτη και φυσικά του πρωταθλητή του Ομίλου Πέτρο Τζαμαλούκα για την κατάκτηση του Όπεν της Κύπρου, των τεσσάρων Όπεν ΕΦΟΑ και της πορείας του στο εξωτερικό.

Τέλος συγχαρητήρια στους αθλητές του Ομίλου Μαρία Σάκκαρη και Κωνσταντίνο Εφραίμογλου οι οποίοι βραβεύτηκαν για τις παγκόσμιες επιτυχίες τους στο τένις.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΙΧΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τον Όμιλό μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018 με τις συμμετοχές από όλη την Ελλάδα να ξεπερνούν τις 90 (Αθήνα, Πάτρα, Κρήτη, Βόλος). Ο αθλητής μας Μενέλαος Μαζαράκης κατέλαβε την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών. Στις γυναίκες φιναλίστ ήταν οιαθλήτριες του Ομίλου η Λένια Γκιθκοπούλου και η Έλενα Κορακιανίτη-Σουφλιά . Τέλος στο πρωτάθλημα των νεανίδων , την πρώτη θέση κατέλαβε η αθλήτρια μας Έλενα Κορακιανίτη-Σουφλιά.

Γενικώς κατά την διάρκεια της χρονιάς εντατικοποιήθηκαν οι προπονήσεις του Αγωνιστικού Τμήματος Τοιχοσφαίρισης του Ομίλου μας υπό την επίβλεψη των προπονητών μας Πέτρου Τζαμαλούκα και Λεωνίδα Τζάκου με γυμναστή τον Ορέστη Μωραίτη. Ο Όμιλος μας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διατηρεί επίσημη αγωνιστική ομάδα τοιχοσφαίρισηςαλλά και επιτυχημένα παιδικά τμήματα (φυτώρια και ακαδημίες) για ηλικίες από 7 ετών.

Η εξέλιξη των νεαρών αθλητριών μας Λένιας Γκιθκοπούλου, Έλενας ΚορακιανίτηΣουφλία,  Θεοδώρας Παπαδοπούλου, Μαρίας & Αναστασίας Τσερεγκούνη και των νεαρών αθλητών μας Χριστόφορου Φλωρόπουλου και Αναστάσιο Πυλιχού είναι αξιοσημείωτη. 

Την χρονιά που μας πέρασε διοργανώθηκαν στον ΟΑΑ τέσσερα Open ανδρών-γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων στα οποία διακρίθηκαν κυρίως οι αθλητές των ομάδων του Ομίλου μας. Οι διοργανώσεις ήταν άριστες από τον Διευθυντή αγώνων κ. Λεωνίδα Τζάκο και τον Διευθυντήαγωνιστικού μέλος μας κ. Αθανάσιο Πηλιούνη.


Επίσης ομάδα του Ομίλου μας , ταξίδεψε στο Αμβούργο όπου επίλεκτοι νεαροί αθλητές μας αγωνίστηκαν στο German Junior Open 2018. Οι κοπέλες μας Έλενα Κορακιανίτη και Μαρία Τσερεγκούνη αγωνίστηκαν στην κατηγορία GU17 και ο Χριστόφορος Φλωρόπουλος στην κατηγορία BU15, όλοι μέλη της Αγωνιστικής Ομάδας του ΟΑ Αθηνών . Τα παιδιά έφυγαν με αρκετές νίκες και πλούσιες εμπειρίες.


Ο Π. Τζαμαλούκας συμμετείχε για άλλη μια χρονιά σε διεθνή επαγγελματικά τουρνουά στο εξωτερικό κατακτώντας για ξανά και για τέταρτη φορά το CyprusOpen ενώ κατέκτησε άλλα δύο διεθνή τουρνουά στην Ρουμανία, ήταν πρώτος νικητής στους άνδρες και στα τέσσερα φετινά Όπεν της ΕΦΟΑ ενώ αποκλείστηκε στα προημιτελικά στο διεθνές πρωτάθλημα στο Cluj. Στο ίδιο διεθνές τουρνουά συμμετήχε και η αθλήτρια μας ΛένιαΓκιθκοπούλου που κατέλαβε την 9η θέση.

Με την υποστήριξη της ΕΦΟΑ και του Προέδρου της κ. Σπύρο Ζαννιά και της Επιτροπής Τοιχοσφαίρισης (μέλη της οποίας είναι και οι Γιάννης Χατζηπροδρόμου, Θανάσης Πηλιούνης και Λεωνίδας Τζάκος) και με έξοδα των ίδιων των αθλητών κατέστη εφικτή η αποστολή της Εθνικής Ανδρών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Λετονία. Ο Πέτρος Τζαμαλούκαςσυνόδευσε την ομάδα ως παίκτης και Αρχηγός μαζί με τον Περικλή Μαζαράκη ενώ δύο από τους τέσσερις βασικούς παίκτες της Εθνικής Ανδρών ήταν αθλητές του Ομίλου μας. Η σύνθεση της αποστολής ήταν: Πέτρος Τζαμαλούκας (ΟΑΑ), Μενέλαος Μαζαράκης(ΟΑΑ), Δημήτρης Καραογλανίδης, Λεωνίδας Μπενοβίας και Γιώργος Αδάμης. Η Εθνική μας ολοκλήρωσε το τουρνουά κατακτώντας την 9η θέση.

Στην Πολωνία ταξίδεψε η Εθνική μας ομάδα εφήβων-νεανίδων όπου συμμετείχε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες U19 με τις αθλήτριες του Ομίλου μας Έλενα Κορακιανίτη-Σουφλιά και Μαρία Τσερεγκούνη και η ομάδα κατέλαβε την 20η θέση. Στην Κοπενγχάγη της Δανίας ταξίδεψε η Εθνική μας ομάδα εφήβων-νεανίδων όπου συμμετείχε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες U15 (για πρώτη φορά) και U17 με τους αθλητές του Ομίλου μας Χριστόφορο Φλωρόπουλο, Αναστάσιο Πηλιχό, Φώτη Ζαφειρίου, Χατζησταύρου Σταύρο, Ειρήνη και Νικολέτα Θεοδωρακοπούλου. 


Ο αθλήτης μας Πλάτωνας Μαζαράκης επιλέχθηκε και ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις Η.Π.Α., ο επίσης αθλητής μας Μιχαήλ Πηλιούνης στο Πανεπιστήμιο Imperial και η αθλήτρια μας Λένια Γκιθκοπούλου στο Πολυτεχνείο Αθήνας και ευχόμαστε και σε όλους καλή επιτυχία με τις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία.

Γενικώς το 2018, εις τον Όμιλό μας έλαβαν χώρα :

 2ο Τουρνουά Τοιχοσφαίρισης Juniors και Ανδρών – Γυναικών Open  2018

19-21 Ιανουαρίου 2018

 3ο Τουρνουά Τοιχοσφαίρισης Juniors και Ανδρών – Γυναικών Open  2018

16-18 Φεβρουαρίου 2018

 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοιχοσφαίρισης Juniorsκαι Ανδρών – Γυναικών Open  2018

15-18 Μαρτίου 2018

 1ο Τουρνουά Τοιχοσφαίρισης Juniors και Ανδρών – Γυναικών Open  2018

19-21 Οκτωβρίου 2018

 2ο Τουρνουά Τοιχοσφαίρισης Juniors και Ανδρών – Γυναικών Open  2018

7-9 Δεκεμβρίου 2018

Για όλες τις παραπάνω διοργανώσεις αγώνων τένις ή τοιχοσφαίρισης λήφθηκαν οι σχετικές άδειες διεξαγωγής αγώνων από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Όλοι οι αγώνες (τένις ή τοιχοσφαίρισης) που τελούνται υπό την αιγίδα της ΕΦΟΑ απαιτούν την προτέρα λήψη αδείας διεξαγωγής τους, η οποία κοινοποιείται και στην αρμόδια αστυνομική αρχή.

Advertisements