Όλο και καλύτερα τα μεγάλα τουρνουά

Το δεύτερο όπεν του ΟΑ Αθηνών για άλλη μια φορά έκανε την διαφορά με εμφανή την συνεχόμενη αγωνιστική άνοδο των νεαρών παικτών και για πρώτη φορά με την συμμετοχή αθλητών από την Κύπρο. Κοινή διαπίστωση όλων ότι τα μεγάλα τουρνουά μεγαλώνουν και γίνονται όλο και καλύτερα με διοργανωτή τον Διευθυντή Αγώνων Λεωνίδα Τζάκο και τον Επιδιαιτητή Δημήτρη Χατζή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και στους άνδρες το τουρνουά κατέκτησε ο Κώστας Καργιώτης επικρατώντας στον τελικό του Πέτρου Τζαμαλούκα με 11/3 11/4 11/4 (3-0) και στις γυναίκες η Ελίζα Καργιώτη κερδίζοντας τον θρύλο του Κυπριακού γυναικείου σκουός, βετεράνο πλέον, Βάσω Καρασάββα με σκορ 11/6 11/3 11/9 (3-0). Όμως τα ματς του τουρνουά έγιναν σε προηγούμενους γύρους. Ο επίσης βετεράνος Νίκος Μουστρούφης αφού απέκλεισε τους Κρητικούς Γιώργο Περυσινάκη και Δημήτρη Καραογλανίδη με 3-0 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά προτού αποκλειστεί από τον Καργιώτη ενώ ενδιαφέρον παιχνίδι έγινε και στον δεύτερο ημιτελικό όπου ο Τζαμαλούκας απέκλεισε τον Θεσσαλονικιό Παναγιώτη Αναστασιάδη με 3-2 (11/9) με ένα άκρως εντυπωσιακό τέλος αλλά με μοναδικό μελανό σημείο του τουρνουά τον Αναστασιάδη που είχε για άλλη μια φορά απαράδεκτη συμπεριφορά. Ο Λεωνίδας Μπενοβίας έδειξε ότι είναι σταθερά σε αυτές τις θέσεις παίρνοντας την τρίτη θέση, πολύ καλή εμφάνιση από τον Τάσο Ρουσμένη από τον Βόλο που έφτασε μέχρι την 16άδα ενώ ο Κύπριος Γιώργος Ορφανού αποκλείστηκε και εκείνος στον ίδιο γύρο αποδίδοντας όμορφο και εντυπωσιακό παιχνίδι. Στις γυναίκες έγιναν δύο μεγάλα παιχνίδια με πρώτο χρονικά αυτό του προημιτελικού όπου η νεαρή Λένια Γκιθκοπούλου ενώ προηγήθηκε με 2-1 γκέιμ και επίσης με 9/7 στο πέμπτο και καθοριστικό δεν κατάφερε να αποκλείσει την Νικόλ Ποζίδη καθώς τελικώς ηττήθηκε με 3-2 όμως έδειξε την μεγάλη της πρόοδο που σύντομα θα ταρακουνήσει τα νερά. Το επόμενο μεγάλο παιχνίδι ήταν αυτό που έγινε στον ημιτελικό όπου τελικά η Κύπρια Βάσω Καρασάββα άντεξε την πίεση της Ποζίδη η οποία για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έφτασε στους τελευταίους πόντους του καθοριστικού πέμπτου γκέιμ αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε χάνοντας από την Καρασάββα με 3-2 (11/9).

Στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες εφήβων και νεανίδων είδαμε το αστείρευτο πάθος όλων των παιδιών με ισχυρή παρουσία πολλών νεαρών αθλητών από την Κύπρο. Στα BU19 μεγάλος νικητής ήταν ο Τάσος Ρουμένης που σε έναν Βολιώτικο «εμφύλιο» κέρδισε τον Μιχαήλ Μπάτσικα με 10/12 11/5 11/4 12/14 11/3 (3-2) με τρίτο τον Τάσο Πηλιχό του ΟΑ Αθηνών ενώ στα GU19 πρώτη ήταν η Λένια Γκιθκοπούλου, στο τελευταίο της τουρνουά στην κατηγορία, επί της βελτιωμένης Αθηνάς Γασπαρινάτου με 11/6 11/5 11/8 (3-0) και τρίτη η Κύπρια Παναγιώτα Νικολάου. Στα BU17 νικητής ήταν ο πολύ καλός σε αυτό το τουρνουά Βαγγέλης Παππάς (Πάτρα) που επικράτησε του Τάσου Πηλιχού (ΟΑΑ) με σκορ 15/13 11/4 12/10 (3-0) με τρίτο τον Μπρούνο Ορτολάνο (Βάρη) ενώ στα GU17 πρώτη ήταν η Ζωή Κουκουβέ με δεύτερη την Ιωάννα Ζώη με 11/5 11/7 11/7 (3-0) και τρίτη την μικρή Θεοδώρα Παπαδοπούλου. Στα BU15 πρώτος ήταν ο Χανιώτης Χρήστος Κασαπάκης κερδίζοντας τον Κύπριο Κωνσταντίνο Γεωργαλίδη με 11/6 12/10 12/10 (3-0) αλλά η έκπληξη του τουρνουά ήταν ο 11 ετών Ράφαελ Ορφανού από την Λεμεσσό που κατάφερε να τερματίσει τρίτος απέναντι σε μεγαλύτερους ηλικιακά αντιπάλους παίζοντας πολύ καλό σκουός και που σίγουρα θα δούμε πολλά από αυτόν στο μέλλον. Ήδη συμμετέχει σε τουρνουά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στην κατηγορία BU13 με πολλές διακρίσεις! Τέλος στα κορίτσια BU15 η Ζώη επικράτησε της Παπαδοπούλου με 11/5 11/3 11/5 (3-0) με τρίτη την Κωνσταντίνου και στα BU13 πρώτη ήταν η Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου (Κύπρος) με δεύτερη την Αλεξία Μπασόλ-Παπαδημούλη και τρίτη την Σοφία Κασαπάκη.

Αναλυτικά αποτελέσματα και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε παρακάτω. Το επόμενο τουρνουά θα πραγματοποιηθεί 22-24 Φεβρουαρίου 2019!