Μια ομάδα μια καρδιά η Ελλάδα στους Πανευρωπαικούς ανδρών

Η Ελλάδα κατέλαβε την 12η θέση στην Ρίγα της Λετονίας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών European Team Championships Div 3 από 25-29 Απριλίου σε μία διοργάνωση με ρεκόρ συμμετοχών καθώς συμμετείχαν συνολικά 27 ομάδες σε άνδρες και γυναίκες. Την αποστολή της ΕΦΟΑ απάρτιζαν οι: Πέτρος Τζαμαλούκας, Μενέλαος Μαζαράκης, Λεωνίδας Μπενοβίας, Γιώργος Αδάμης και Δημήτρης Καραογλανίδης με team manager τον Περικλή Μαζαράκη.

Από την ομάδα ξεχώρισαν ο Δημήτρης Καραογλανίδης με τέσσερις νίκες αγωνιζόμενος στην θέση Νο 4 και ο Μενέλαος Μαζαράκης με δύο νίκες αγωνιζόμενος στην δύσκολη θέση του Νο 1 αλλά και με αρκετά νικηφόρα γκέιμ που βοήθησαν την Εθνική. Από εκεί και πέρα δύο νίκες έκανε ο Πέτρος Τζαμαλούκας αγωνιζόμενος στο δύσκολο Νο 2, δύο νίκες ο Γιώργος Αδάμης στην θέση Νο 3 και μία νίκη ο Λεωνίδας Μπενοβίας στην θέση Νο 4. Η ομάδα ήταν ενωμένη σαν μια γροθιά και όλοι έπαιξαν με ψυχή και πάθος αντιπροσωπεύοντας επάξια την χώρα μας δεσμεύοντας τον χρόνο τους, με πολλές προσωπικές θυσίες, κάποιοι αφήνοντας και την οικογένεια πίσω τους, με τους Μενέλαο και Περικλή να έρχονται από την Νέα Υόρκη με τον Πλάτωνα δυστηχώς να μην τα καταφέρνει. Τους αγώνες στους άνδρες κέρδισε η Σουηδία που επικράτησε στον τελικό της Κροατίας και ανέβηκαν και οι δύο μαζί στην Β κατηγορία ενώ στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ουκρανία που κέρδισε στον τελικό την Ιταλία με την οποία ανέβηκαν χέρι-χέρι στην Div 2. Παρακάτω αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες των παιχνιδιών της Ελλάδας ενώ μπορείτε και ολόκληρα τα παιχνίδια της Ελλάδας, εδώ σε αυτά που υπήρχε κάλυψη από τους διοργανωτές και στην σελίδα μας στο facebook σε αυτά που δεν υπήρχε επίσημη κάλυψη. Ένα πραγματικά τιτάνιο έργο από το Squash.gr που ήταν το μοναδικό που στάθηκε κοντά και στην Εθνική ανδρών για άλλη μια φορά.

ΕΛΛΑΔΑ-ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 0/3

Πρώτα μπήκαν στα δύο γήπεδα ο Μενέλαος και ο Δημήτρης με τον Μενέλαο στην θέση 1 να μην αποδίδει όπως στα προηγούμενα παιχνίδια και καταπονημένος να χάνει με 0-3 απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπιανε και τις καλύτερες του μπάλες με τον Μενέλαο να απογοητεύεται στο τρίτο γκέιμ. Δίπλα Ο Δημήτρης παίζοντας για άλλη μια φορά καλά πάλεψε μέχρι τέλους προτού χάσει στο πέμπτο. Ο Πέτρος ξεκίνησε καλά και ενώ προηγούνταν με 9-6 στο πρώτο ο διαιτητής σταμάτησε το παιχνίδι σε μια κανονική μονή αναπήδηση και τελείωμα της μπάλας για 10-6, κάνοντας σοβαρό λάθος με αποτέλεσμα ο παίκτης μας να αποσυντονιστεί χάνοντας το πρώτο και παλεύοντας να χάσει και τα δύο επόμενα έχοντας γκέιμ μπολ στο τρίτο. Το τελευταίο παιχνίδι ήταν πλέον τυπική διαδικασία από ένα και σημείο και μετά και όταν είχε αποφασιστεί το αποτέλεσμα ο διαιτητής το διέκοψε στο 0-2 κατά του Λεωνίδα.

ΕΛΛΑΔΑ-ΝΗΣΟΙ ΓΚΕΡΝΣΕΙ 1/2

Στα γήπεδα πρώτοι τα Νο 1 και 2 απέναντι στους Άγγλους του Guernsey με τον Μενέλαο και Πέτρο να χάνουν και οι δύο με 0-3 με τον Μενέλαο να προβάλει μεγαλύτερη αντίσταση αλλά και τον Πέτρο να παίζει πολύ καλά στο δεύτερο και τρίτο γκέιμ που έχασε οριακά. Ο Δημήτρης πέτυχε την μοναδική νίκη για την χώρα μας στο 4 που όμως ήταν best of 3 καθώς είχε κριθεί το παιχνίδι και τον Λεωνίδα να προηγείται με 1-0.

ΕΛΛΑΔΑ-ΛΙΧΝΕΣΤΑΙΝ 2-2 (8-6 γκέιμ)

Μεγάλη νίκη για την Ελλάδα που επικράτησε του Λιχνενστάιν που είχε δύο καλούς έφηβους παίκτες στα 1 και 2 και δύο χειρότερους στα 3 και 4. Ο Μενέλαος είχε την ευκαιρία του στο πέμπτο γκέιμ καθώς στάθηκε άτυχος στο τέλος του σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που έκλεισε στα τέσσερα από τα πέντε γκέιμ του πραγματικά στον πόντο! Ο Πέτρος στο δίπλα γήπεδο είχε ένα επικό πρώτο γκείμ που για άλλη μια φορά δεν τον πήγε καθώς είχε έξι (!) γκέιμ μπολ χάνοντας τελικά με το εξαντλητικό 18-20 ενώ μια από τα ίδια και στο δεύτερο που είχε άλλα τρία γκέιμ μπολ χάνοντας το με 11-13 όμως στο τρίτο δεν τα παράτησε χάνοντας και πάλι δύσκολα σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να το έχει κερδίσει και με 3-0.  το παιχνίδι έκλεισε με τον Γιώργο και Δημήτρη να ολοκληρώνουν την υποχρέωση τους καθώς η διαφορά ήταν εμφανής και να επικρατούν με 3-0 και οι δυο δίνοντας την νίκη στην Ελλάδα με διαφορά γκέιμ.

Ρεπορτάζ 1ης και 2ης ημέρας

ΕΛΛΑΔΑ-ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 4/0

Η Ελλάδα ξεκίνησε τους αγώνες της εναντίον της Λευκορωσίας και πέτυχε την πρώτη της μεγάλη νίκη με το εμφατικό 4/0 με όλους τους παίκτες να επικρατούν χάνοντας μόνο ένα γκέιμ. Αυτό ήταν ένα καλό ζέσταμα για την συνέχεια.

ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΒΛΑΡΤΑΡ 1/3

Το δεύτερο παιχνίδι της παρθενικής ημέρας μας βρήκε αντιμέτωπους με το Γιβλαρτάρ σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα που θα έκρινε πιθανότατα την είσοδο μας στην τελική οκτάδα. Πρώτοι μπήκαν ταυτόχρονα στα δύο γήπεδα ο Μενέλαος και ο Πέτρος με τον Μενέλαο να κάνει καλό παιχνίδι χάνοντας τελικά με 1-3 όμως μπορούσε κάλιστα να ήταν αυτός 3-1 καθώς δύο γκέιμ κρίθηκαν στον πόντο! Ο Πέτρος δίπλα δεν πήρε ανάσα από την συνεχόμενη πίεση του αντιπάλου και δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα χάνοντας χωρίς να πάρει γκέιμ 0-3. Ο Γιώργος Αδάμης μπήκε μετά φουριόζος και πήρε πολύ γρήγορα το πρώτο γκέιμ με 11/3 όμως δεν ακολούθησε το ίδιο σκηνικό στα τρία επόμενα και τελικά να χάνει με 1-3. Την μοναδική νίκη για την ομάδα μας την έκανε ο Δημήτρης Καραογλανίδης παίζοντας με ώριμο τρόπο προσπαθώντας να μετακινήσει συνεχώς τον αντιπαλό του, ο οποίος είχε τα καλύτερα τεχνικά χαραχτηριστικά από όλη την υπόλοιπη ομάδα του Γιβλαρτάρ, με αποτέλεσμα να τον κουράσει και να κατατροπώσει τον αντίπαλο του με 3-1.

ΕΛΛΑΔΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ 0/4

Στο πρωινό παιχνίδι της δεύτερης ημέρας αντιμετωπίσαμε την ισχυρή Νορβηγία που γνωρίζαμε ότι δεν είχαμε πολλές ελπίδες όμως όλα τα παιδιά που έπαιξαν πάλεψαν με την ήττα δυστηχώς να έρχεται με 0/4 χωρίς να πάρουμε γκέιμ και με μοναδικό παίκτη που είχε κάποια γκέιμ μπολ να είναι ο Δημήτρης χάρις στο πάθος και την αυτοθυσία του χωρίς όμως να το πάρει.

ΕΛΛΑΔΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ 3/1

Τελευταίο ματς της δεύτερης ημέρας ήταν εναντίον της οικοδέσποινας Λετονίας με τις κερκίδες από νωρίς να βράζουν και οι παίκτες της Εθνικής μας έκαναν μια μεγάλη εμφάνιση με πρώτον από όλους τον Μενέλαο ο οποίος μπήκε και έπαιξε με ένα πλάνο στο μυαλό του το οποίο και ακολούθησε πιστά χωρίς να παρεκλίνει ούτε μια φορά από αυτό κάνοντας μια μεγάλη νίκη με 3-1 εναντίον ενός πολύ δύσκολου αντιπάλου. Στο διπλανό γήπεδο ο Λεωνίδας Μπενοβίας δεν τα κατάφερε εναντίον του Νο 3 Λετονίας χάνοντας με 0-3. Αμέσως μετά μπήκε ο Πέτρος που μπήκε δυνατά με ένα 8-0 στο πρώτο γκέιμ κατακτώντας το τελικά εύκολα και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό παίρνοντας και το δεύτερο. Στο τρίτο γκέιμ όμως είχαμε την αντίδραση του εξουθενομένου Λετονού μειώνοντας σε 2-1. Στο τελευταίο όμως γκέιμ ο Έλληνας μπήκε αποφασισμένος επιχειρώντας αρκετά τελειώματα με αποτέλεσμα την τελική του νίκη με 3-1 και νίκη συνολικά με την ομάδα μας με 3-1 ματς. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα παιχνίδια εναντίον της Λετονίας