Σαββατοκύριακο με σκουός στο Ηράκλειο

Ένα ερασιτεχνικό τουρνουά σκουός διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Candia Maris από τον Όμιλο Τοιχοσφαίρισης Ηρακλείου και είχε αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια μεταξύ ισοδύναμων αντιπάλων. Το τουρνουά στους άνδρες κατέκτησε με αρκετό κόπο ο Παναγιώτης Αναστασιάδης ο οποίος χρειάστηκε να αποκλείσει πολύ δύσκολα όλους τους πρωταθλητές του νησιού καθώς στον τελικό επικράτησε του Δημήτρη Καραογλανίδη με 3/2, στον ημιτελικό του Γιώργου Περυσινάκη με 3/1 και στα προημιτελικά του Δημήτρη Σκαράκη με 3/2 με τον μικρό τελικό μεταξύ Χριστόφορου Μπάτσου και Γιώργου Περυσινάκη να διακόπτεται υπέρ του δευτέρου ενώ στις γυναίκες το δίδυμο Τζωρτζίνας Βογιατζάκη και Kim Sadler έκανε την διαφορά. Στην ενοποιημένη κατηγορία εφήβων νεανίδων στον τελικό έπαιξαν ο Μπρούνο Ορτολάνο και η Ιωάννα Ζώη με νικητή τον πρώτο ενώ έγινε και κατηγορία κάτω των 13 με τα ταλεντάκια του άξιου Δημήτρη Καραογλανίδη.

Αυτός όμως που έκανε την διαφορά και αναδείχτηκε σε εκ των πρωταγωνιστών του τουρνουά ήταν ο 16χρονος Κυριάκος Τζανάκης, Νο 1 στους εφήβους, ο οποίος αν και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο στο κυρίως ταμπλό δύσκολα από τον Χριστόφορο Μπάτσο με 3/1 έπειτα κέρδισε όλους τους αντιπάλους του και πήρε το plate. Για να γίνει όμως αυτό έγινε μια πρόσθεση καθώς μαζί με τον άλλο πρωταθλητή έφηβο Μπρούνο Ορτολάνο αρχικά δεν τους είχαν τοποθετήσει στο ταμπλό των ανδρών αν και τα παιδιά ήθελαν να παίξουν και εκεί. Τελικά τους τοποθέτησαν εκτός κλήρωσης (που είχε ήδη γίνει) στα δύο υπάρχοντα κενά (bye) των seeded Καραογλανίδη και Μπάτσου με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την δυσκολία των αντιπάλων καθώς τα δύο ταλαντούχα παιδιά αν είχαν τοποθετηθεί κανονικά στην κλήρωση θα είχαν άλλη πορεία. Επίσης οι πρωταθλήτριες μας Νικόλ Ποζίδου και Ελίζα Καργιώτη ενώ ταξίδεψαν για να αγωνιστούν στο πιο ανταγωνιστικό για αυτές ταμπλό των ανδρών, δεν τους επετράπει και τελικά δεν αγωνίστηκαν. Κάτι παρόμοιο έγινε και στο ταμπλό των εφήβων/νεανίδων, το οποίο ήταν μικτό, καθώς αρνήθηκαν την συμμετοχή του Κυριάκου Τζανάκη αλλά δέχτηκαν την συμμετοχή του Μπρούνο Ορτολάνο. Αυτά δυστηχώς συμβαίνουν στα τουρνουά που δεν είναι επίσημα αλλά ιδιωτικές συναντήσεις.

Τέλος να επισημάνουμε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και το ενδιαφέρον για το άθλημα στο Ηράκλειο από τους Κώστα Μαρή, Ανδρέα Χιωτάκη και Τζωρτζίνα Βογιατζάκη μαζί με τον Χριστόφορο Μπάτσο και από τους προπονητές Δημήτρη Καραογλανίδη και Γιώργο Περυσινάκη με τον τελευταίο να είναι και η Ιστορία του σκουός στην Κρήτη.

Advertisements