Κοιτώντας μπροστά

Άλλο ένα τουρνουά έλαβε τέλος στον ΟΑ Αθηνών που κατακλύστηκε για άλλη μια φορά από αθλητές και νιάτα. Το χαρακτηριστικό αυτών των αγώνων ήταν η κατά γενική ομολογία αξιοσημείωτη άνοδος όλων των νεαρών αθλητών και κυρίως των τριών πρώτων κοριτσιών στα 17άρια άλλα και των αγοριών που ήταν φιναλίστ στην ίδια κατηγορία. Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά να γίνει καθώς ο πήχης έχει τοποθετηθεί ψηλά, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που απλά μας αρκούσε να βλέπουμε κάποιους μικρούς να παίζουν, και το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά το καταλαβαίνουν και προσπαθούν ακόμα περισσότερο.

Στην κατηγορία των ανδρών αδιαφιλονίκητο φαβορί ήταν ο Πέτρος Τζαμαλούκας (ΟΑΑ) ο οποίος και κέρδισε το τουρνουά όμως αυτή την φορά είχε έναν αντάξιο φιναλίστ δίπλα του, τον 21χρονο Μενέλαο Μαζαράκη (ΟΑΑ) που ταξίδεψε από την Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στο τουρνουά. Ο τελικός ήταν ένας μονόλογος για τον Πέτρο στα δύο πρώτα γκέιμ που όμως βρήκε σημαντική αντίσταση στο τρίτο γκέιμ, επανήλθε όμως στο τέταρτο και καθάρισε το παιχνίδι με 11/3 11/6 5/11 11/6 (3-1) με τους θεατές, επί το πλείστον παιδιά που δεν έχουν ξαναδεί ζωντάνα σκουός σε αυτο το επίπεδο, εντυπωσιασμένοι να επιβραβεύουν τους φιναλίστ με το χειροκρότημα τους. Έτσι ειχαν την ευκαιρία να πάρουν άλλο ένα μάθημα εκτός των παιχνιδιών τους από δύο καταξιωμένους αθλητές. Στις γυναίκες η Μαρία Τσερεγκούνη (ΟΑΑ) έκανε την έκπληξη κερδίζοντας όλες τις διεκδικήτριες του τίτλου καθώς κατέκτησε το παρθενικό της τουρνουά γυναικών εναντίον της Ζωής Κουκουβέ (ΟΑΑ) με σκορ 8/11 11/2 11/8 11/7 (3-1) με την Ζωή να κάνει την έκπληξη περνώντας στον τελικό στις γυναίκες. Στις νεάνιδες η Έλενα Κορακιανίτη (ΟΑΑ) καθάρισε και τις δύο κατηγορίες καθώς ήταν η νικήτρια στα GU17 & GU19 ενώ οι Κυριάκος Τζανάκης (Χανιά) και Μπρούνο Ορτολάνο (Βάρη) μοιράστηκαν τις νίκες στις κατηγορίες BU17 & BU19. Στα 15άρια ο Χριστόφορος Φλωρόπουλος (ΟΑΑ) πήρε έναν ακόμα τίτλο με δεύτερο τον Χρήστο Κασαπάκη (Χανιά) ενώ στα κορίτσια η Ιωάννα Ζώη (Βάρη) πήρε το πρώτο της τουρνουά με δεύτερη την Σοφία Κασαπάκη (Χανιά).

Στην απονομή παραβρέθηκε και Αντιπρόεδρος της ΕΦΟΑ και Πρόεδρος του ΟΑΑ κ. Γιάννης Χατζηπροδρόμου ενώ άψογη διοργάνωση του τουρνουά από τους Λεωνίδα Τζάκο και τον Επιδιαιτητή Δημήτρη Χατζή. Έτσι ξεκίνησε και αυτή η χρονιά με ένα ακόμα τουρνουά και με το επόμενο θα διεξάγεται 16-18 Φεβρουαρίου, λίγο πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μετά τις παρακάτω φωτογραφίες (ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον κ. Δημήτρη Βασσιλάτο) ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα

Advertisements