Ο ΟΑ Αθηνών το νταμπλ

Μια νέα εποχή ανατέλλει καθώς για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια είδαμε νέα παιδιά να παίζουν πραγματικό σκουός γεμάτο πάθος και αγωνιστικότητα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στα γήπεδα του ΟΑ Αθηνών. Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι που έγινε από την μια μέρα στην άλλη και χρειάστηκε πολύ δουλειά από τους αθλητές, τους προπονητές τους και την Ομοσπονδία ενώ αυτή η προσπάθεια θα συνεχίσει να γίνεται ακόμα πιο έντονα από εδώ και πέρα. Είδαμε πολυπληθείς συμμετοχές από τον ΟΑ Αθηνών, τα Χανιά, τον Βόλο, την Πάτρα και μία από την Θεσσαλονίκη. Η νέα εποχή του Ελληνικού σκουός ξεκίνησε!

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα το τουρνουά των ανδρών κατέκτησε ο Πέτρος Τζαμαλούκας (ΟΑΑ), ο μόνος από την παλιά φρουρά που έχει μείνει και προσπαθεί για την αναβίωση των παλιών επιτυχιών πάντα δίπλα στους νέους αθλητές, ενώ το τουρνουά των γυναικών κατέκτησε η Έλενα Κορακιανίτη-Σουφλιά (ΟΑΑ). Όμως οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε αυτό το τουρνουά ήταν οι νεαροί αθλητές και αυτοί αξίζουν της προσοχής μας.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια των αγώνων η Έλενα Κορακιανίτη-Σουφλιά (ΟΑΑ) που κατέκτησε το τουρνουά των γυναικών και επίσης των κατηγοριών νεανίδων U19 και U17! Στον τελικό των γυναικών κατάφερε και κέρδισε την Λένια Γκιθκοπούλου (ΟΑΑ) με 3-1 (με τρίτη την Κουκουβέ του ΟΑΑ) ενώ στον τελικό U19 νίκησε την Μαρία Τσερεγκούνη (ΟΑΑ) επίσης με 3-1 (με τρίτη την Κουκουβέ) και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της με νίκη στον τελικό της κατηγορίας U17 όπου κέρδισε την Ζωή Κουκουβέ (ΟΑΑ) έπειτα από έναν μεγάλο αγώνα με 3-2 (με τρίτη την Τσερεγκούνη). Στα κορίτσια U15 είχαμε την επικράτηση στον τελικό της Θεοδώρας Παπαδοπούλου (ΟΑΑ) που κέρδισε με 3-2 την Όλγα Πεκτεσίδου από την Θεσσαλονίκη, μια ταλαντούχα κοπέλα που ξεκίνησε το σκουός πολύ πρόσφατα και κόρη του παλαιού παίκτη Ζακ Πεκτεσίδη.

Ο δεύτερος μεγάλος πρωταγωνιστής του τουρνουά ήταν ο Κυριάκος Τζανάκης από τα Χανιά ο οποίος επικράτησε σε δύο κατηγορίες εφήβων καθώς στην U19 και την U17 επικράτησε κατά κράτος και στους δύο τελικούς του Μπρούνο Ορτολάνο με σκορ 3-1 (με τρίτο στην U19 τον Χάρη Ευτυχίου από τον ΟΑΑ και στην U17 τον Ανδρέα Ζερβό από τα Χανιά). Να σημειώσουμε ότι ο Μπρούνο Ορτολάνο έφτασε και μέχρι τον τελικό των ανδρών προτού χάσει από τον Πέτρο με 3-0 (τρίτος εδώ ο Ηλίας Τσαρπαλής από την Πάτρα). Στα αγόρια U15 μεγάλος νικητής ήταν ο Χριστόφορος Φλωρόπουλος (ΟΑΑ) που κέρδισε τον Χρήστο Κασαπάκη με 3-0 ενώ τρίτος ήταν ο Γιάννης Σταμούλος (ΟΑΑ).

Είχαμε μερικά μεγάλα παιχνίδια με μερικά αυτά να είναι η πολύ δύσκολη νίκη του Μ. Ορτολάνο επί του Ανδρέα Ζερβού στον πρώτο γύρο του ταμπλό τον ανδρών με 3-2 όπως και η νίκη του Χάρη Ευτυχίου (ΟΑΑ) επί του ελπιδοφόρου Μιχάλη Μπάτσικα από τον Βόλο επίσης με 3-2. Και στα αγόρια U19 ντέρμπι των Χανίων το παιχνίδι του Κυριάκου Τζανάκη με τον Ανδρέα Ζερβό με νίκη 3-2 του πρώτου ενώ στα αγόρια U17 άλλο ένα ντέρμπι είχαμε στην νίκη του Μπάτσικα επί του Φλωρόπουλου (ΟΑΑ) στον πρώτο γύρο με 3-2.

Ο μεγαλύτερος όμως πρωταγωνιστής των αγώνων ήταν ο Γιώργος Ζερβός που ακόμα και από εκεί ψηλά ήταν κοντά μας και σίγουρα θα γέλαγε που έβλεπε τον αδελφό του και όλους τους φίλους του να συμμετέχουν με τρομερό πάθος και αγωνιστικότητα σε αυτή την γιορτή που του αφιερώθηκε. Αν μπορούσε θα τους πείραζε ότι επειδή φοβήθηκαν ότι θα τους κέρδιζε δεν τον έβαλαν στο τουρνουά. Ενός λεπτού κρατήθηκε πριν ξεκινήσει η απονομή όμως εμείς πάντα θα τον θυμόμαστε και θα τον έχουμε μέσα στην καρδιά μας. Για σένα Γιώργο…είσαι μαζί μας.

Στην απονομή που παραβρέθηκε και Αντιπρόεδρος της ΕΦΟΑ και Πρόεδρος του ΟΑΑ κ. Γιάννης Χατζηπροδρόμου όπως επίσης και ο ΓΓ του ΟΑΑ κ. Ευάγγελος Σουπιωνάς ενώ στην ομιλία του ο κ. Χατζηπροδρόμου, σαν εκπρόσωπος της ΕΦΟΑ που διοργάνωσε και το τουρνουά, ανακοίνωσε ότι στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΦΟΑ την προηγούμενη μέρα έλαβε απόλυτη στήριξη από τον Πρόεδρο της ΕΦΟΑ κ. Σπύρο Ζαννιά αποσαφηνίζοντας ότι ο κ. Χατζηπροδρόμου θα συνεχίσει να είναι ο επικεφαλής της τοιχοσφαίρισης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια της θητείας του ΔΣ της ΕΦΟΑ παίρνοντας και τα εύσημα, μαζί με τον κ. Θανάση Πηλιούνη και τον κ. Παναγιώτη Ράπτη, για το τεράστιο έργο που έχει γίνει τα τελευταία δυο χρόνια με το στήσιμο των δομών και την αξιοποίηση των νέων ταλέντων. Τεράστια δουλειά όσων αφορά την διοργάνωση του τουρνουά έκανε ο Λεωνίδας Τζάκος όπως επίσης και ο Επιδιαιτητής κ. Δημήτρης Χατζής. Έτσι έκλεισε και αυτή η χρονιά με το τελευταίο τουρνουά καθώς το επόμενο θα διεξαχθεί 19-21 Ιανουαρίου 2018. Παρακάτω και μετά τις φωτογραφίες (ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον κ. Δημήτρη Βασσιλάτο) ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα

Καλές γιορτές και Ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε όλους