Οι Αιγύπτιοι κατέλαβαν την κορυφή του κόσμου!

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο και σημαντικότερο τουρνουά της χρονιάς το Παγκόσμιο ατομικό Πρωτάθλημα γνωστό και ως World Open στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και με αυτό έκλεισε και το έτος 2017. Νομίζω ότι έπειτα από αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά και από το ομαδικό που προηγήθηκε στην Μασσαλία πριν μια εβδομάδα, όλοι κατάλαβαν ότι οι Αιγύπτιοι είναι και θα είναι για την επόμενη τουλάχιστον πενταετία οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στο παγκόσμιο σκουός!

Στους άνδρες το ζευγάρι του τελικού ήταν δύο αδέλφια (!) από την Αλεξάνδρια, ο Mohamed ElShorbagy και ο Marwan ElShorbagy, ένα μοναδικό γεγονός που εντυπωσίασε! Ο Mohamed ήταν άξιος νικητής, καθώς στην πορεία του για τον τελικό απέκλεισε όλους τους μεγάλους διεκδικητές του τίτλου, κερδίζοντας το τελευταίο του ματς με 11-5, 9-11, 11-7, 9-11, 11-6 (71m) ενώ στις γυναίκες η απόλυτη νικήτρια ήταν Raneem El Welily από το Κάιρο που κέρδισε αδελφική της φίλη Nour El Sherbini από την Αλεξάνδρια με Raneem El Welily (Egy) 3-11, 12-10, 11-7, 11-5 (43m).

Όλοι εσείς το παρακολουθήσατε ζωντανά από το Eurosport player και το Squash TV αλλά και από την σελίδα μας στο facebook ενώ μπορείτε να δείτε σε επανάληψη τι έγινε στο Μάντσεστερ το πρωί της Τετάρτης 20/12 στις 10.30-11.30 στην τηλεόραση σας στο κανάλι Eurosport 2. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όλο το ρεπορτάζ και τα παραλειπόμενα.

Advertisements