Ξένοι σε όλες τις κατηγορίες οι φιναλίστ στην Ρόδο

Τέλος για το μεγαλύτερο διεθνές τουρνουά της χρονιάς που για μια ακόμη χρονιά φιλοξενήθηκε πολύ επιτυχημένα στο ξενοδοχείο Sheraton Resort στην Ρόδο. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αυτή τη χρονιά με 109 παίκτες και παίκτριες από 12 διαφορετικές χώρες! Παίκτες από Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Βέλγιο, Τουρκία, Ισραήλ, Ιταλία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ρωσία και φυσικά την Ελλάδα συμμετήχαν στη μεγάλη αυτή σκουοσική γιορτή! 

Δυστηχώς το μοναδικό ψεγάδι, το οποίο και θα μπορούσε να μην υπήρχε με καθαρή ευθήνη των διοργανωτών και μόνο, ήταν η απαγόρευση και απόσυρση από τους διοργανωτές της τιμητικής συμμετοχής του πρωταθλητή μας και τις δύο τελευταίες συνεχόμενες φορές κατόχου του τίτλου του τουρνουά Πέτρου Τζαμαλούκα. Μια απαγόρευση που είχε να κάνει καθαρά και μόνο για προσωπικούς λόγους καθώς ο Πέτρος τα τελευταία χρόνια δεν έχει δώσει κανένα απολύτως δικαίωμα και μάλιστα αντιθέτως προσφέρει τόσα πολλά στην ανάπτυξη του αθλήματος τόσο αγωνιστικά με τις πολλές επιτυχίες του στο εξωτερικό και την Εθνική μας ομάδα αλλά και στις μικρές ηλικίες με την συνεχή παραγωγή, επίβλεψη και καθοδήγηση όλων των νεαρών αθλητών συνοδεύοντας τους ακόμα και στο εξωτερικό. Αυτό ήταν και κάτι που πολλοί σχολίασαν με τους ξένους αθλητές να το καταδικάζουν με χαρακτηριστικό το σχόλιο του Simon Rossner που δήλωσε ότι τα προσωπικά μας πρέπει να μένουν εκτός των αγωνιστικών χώρων. 

Ας μην μείνουμε όμως σε αυτή την αρνητική παρένθεση αλλά να δούμε τι έγινε στο τριήμερο του τουρνουά όπου όλοι οι συμμετέχοντες πέρασαν καταπληκτικά έπειτα από την τρομερή δουλειά που έκανε τους τελευταίους μήνες ο Χάρης Λουκαράς, η Άννα Τομάζου και όλο το team των εθελοντών μαζί με την απαραίτητη υποστήρηξη και βοήθεια του μεγάλου χορηγού Sheraton Rhodes και του Διευθηντή του κ. Μάρκο Τζαμαλή. Σχηματίστηκαν 5 ταμπλό, ένα Invitational με τους Simon Rosner νο 11 κόσμου, Daryl Selby νο 13, Nicolas Muller νο 32 και Lucas Serme νο 44, κατηγορίες Α1, Α2 και Β ανδρών και κατηγορία γυναικών. Στην κατηγορία των επαγγελματιών μεγάλος νικητής ήταν ο Simon Rossner για άλλη μια χρονιά αυτή την φορά κερδίζοντας στον τελικό τον Daryl Shelby με 11/8 7/11 13/11 (2-1) σε ένα exhibition παιχνίδι στα best of three games όμως και τα υπόλοιπα έξι παιχνίδια στην φάση των ομίλων ήταν αρκετά καλά.

Στην Α1 κατηγορία ανδρών και στα ημιτελικά ο Vossing απο τη Γερμανία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ισραηλινού Dovi Haruzi με 11/6 11/8 8/11 11/7 (3-1) ενώ ο Votion απο το Βέλγιο κέρδισε εύκολα τον Harry Londy με σκορ 11/7 11/8 2/11 11/8 (3-1). Στον τελικό ο Vossing κατέκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας με 13/11 14/12 11/9 (3-0) ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Haruzi. Το Consolation Plate κέρδισε ο Wiernik κερδίζοντας στον τελικό τον Mizrachi.

Στις γυναίκες στα ημιτελικά, η Καργιώτη ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Cappellini από την Ιταλία και η Anna Serme, νο 81 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε την τοπική παίκτρια Άννα Τομάζου. Στον τελικό η Καργίωτη δεν μπορούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Serme που κατέκτησε τελικά το τρόπαιο κερδίζοντας την Ελληνίδα με 11/5 11/4 11/6 (3-0). Την τρίτη θέση κατέλαβε η Cappellini και το Consolation Plate κέρδισε η Σπάρταλη κερδίζοντας στον τελικό την Dukova από τη Βουλγαρία.

Στην Α2 κατηγορία ανδρών στα ημιτελικά ο Σταθόπουλος έχασε από τον Βούλγαρο Harbov ενώ ο Leroy απο το Βέλγιο κέρδισε τον Κούκο. Στον τελικό ο Harbov κατέκτησε το τρόπαιο και την τρίτη θέση πήρε ο Σταθόπουλος. Τo Consolation Plate κέρδισε ο Αγγούριας κερδίζοντας στον τελικό τον Λουκαρά. Στη Β κατηγορία ανδρών στα ημιτελικά, ο Kocharyan απο τη Ρωσία ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Bilgin απο την Τουρκία και ο Edge απο την Αγγλία νίκησε τον Ηλιόπουλο. Στον τελικό, ο Kocharyan πήρε το τρόπαιο και τρίτη θέση κατέλαβε ο Bilgin. To Consolation Plate κέρδισε ο Κολοσσός του Ροδιακού Νώντας Κατσαρός, κερδίζοντας στον τελικό τον Χατζηπέτρο.

Έτσι ξεκινάει μια μακρά και άγονη περίοδος 350 ημερών μέχρι την επόμενη διοργάνωση στο νησί και ταυτόχρονα οι προετοιμασίες για το τουρνουά Sheraton Rhodes 2018! Καλό καλοκαίρι!

Φωτογραφίες: news12.gr

Advertisements