Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017…(και όλα τα «παρατράγουδα»)


Πράξη 1η 

Τον Φεβρουάριο ανακοινώθηκε από την ΕΦΟΑ η προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών 2017 και την Πέμπτη 27 Απριλίου αναρτήθηκαν οι λίστες συμμετοχής . Το πρωί της Παρασκευής 28 Απριλίου (ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος) ζητήθηκε με επιστολή του Δ.Σ της ΠΕΦΤ η ακύρωση του πρωταθλήματος προκειμένου να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους όπως συμμετοχή σωματείων και όχι ατομικών συμμετοχών και ορισμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος σαν PSA Closed satellite (εννοείται ότι δεν είχε υποβληθεί αντίστοιχη γραπτή αίτηση παρά μόνο τηλεφωνικές εκκλήσεις). Και ήρθε η ώρα του sign-in…16.00 για τους άνδρες και 17.00 για τις γυναίκες. Τα juniors που κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος των ταμπλό, ιδιαίτερα στις γυναίκες (8) αλλά και στους άνδρες (7), στις θέσεις τους με αθλητική περιβολή.

και κάπου εδώ αρχίζει το τσίρκο

Οι άνδρες, εκτός από τους αθλητές του Ομίλου, ντυμένοι με jeans και πολιτικά ήρθαν απειλώντας με καταγγελία για ακύρωση του πρωταθλήματος αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους που σημειωτέων υπέβαλλαν την ίδια μέρα. Η Οργανωτική επιτροπή της ΕΦΟΑ για μια ακόμη φορά δείχνοντας όπως πάντα καλή διάθεση απέναντι τους ικανοποίησε το αίτημά τους δηλώνοντας το πρωτάθλημα closed satelite καθώς με email της η PSA το αποδέχτηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή (προφανώς έπειτα από παρακάλια στην PSA της Ελίζας για εκπρόθεσμη αποδοχή) ενώ μέχρι τότε η PSA είχε απαντήσει γραπτώς ότι έχει περάσει η προθεσμία και ότι δεν το εγκρίνει χωρίς επίσης τον όρο που έχει θέσει για $1000 prize money. Το αίτημα συμμετοχής σωματείων ΑΥΤΟΜΑΤΑ ξεχάστηκε……Γιατί άραγε ;;; 

Όλοι λοιπόν περιμέναμε να φορέσουν οι stars τα αθλητικά τους ρούχα, τι προσβολή και τι παράδειγμα για τα juniors που ήταν εκεί και περίμεναν, και φυσικά να προσέλθει και η πρωταθλήτρια Ελλάδος Ελίζα Καργιώτη ώρα 7 από τις 5 μαζί με την αθλήτρια Νικόλ Ποζίδου η οποία φυσικά δεν είχε δηλώσει καν συμμετοχή στη λίστα συμμετοχής και είχε έρθει και εκείνη χωρίς αθλητικό εξοπλισμό (το πρώτο παιχνίδι το έπαιξε με δανεικά παπούτσια και ρακέτα όπως έκανε και ο Μπενοβίας)

και έγινε η κλήρωση των ταμπλό 

Τι ντροπή!! Αλήθεια αν τα juniors που ήταν όλα αθλητές του ΟΑΑ δεν στήριζαν το ταμπλό τι θα γινόταν;;; Έχει αναρωτηθεί κανείς;;; Απλά δεν θα γινόταν Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών. 

Μήπως έτσι έπρεπε να γίνει;;; 

Και άρχισαν οι αγώνες!!! 

Πράξη 2η 

Παρόντες όπως πάντα σε κάθε μεγάλο σκουοσιστικό γεγονός και οι πρώην πρωταθλητές Όμαρ Αφίφι και Λογοθέτης Χιωτάκης καθώς και όλοι οι αθλητές των Εθνικών εφηβικών ομάδων εκτός του Μπρούνο Ορτολάνο. Θα ξεχωρίσουμε το πολύ καλό παιχνίδι του 15χρονου Ανδρέα Ζερβού από τα Χανιά απέναντι στον Λ. Χιωτάκη με τον δεύτερο και πιο έμπειρο να επικρατεί με 11/7 9/11 11/5 11/6 (3-1). Στα ημιτελικά εκτός των δύο φαβορί προχώρησαν και ο Λεωνίδας Μπενοβίας και Γιώργος Κούκος. Ο Λεωνίδας διαλύθηκε από τον αποφασισμένο Πέτρο με όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια που έβλεπε και με σκορ 11/0 11/1 11/3 (3-0) παίρνοντας συνολικά μόνο τέσσερις πόντους ενώ ο Κούκος έχασε εύκολα αλλά προσπαθώντας απέναντι στον Καργιώτη με σκορ 11/9 11/7 12/10 (3-0). Η τρίτη θέση την επόμενη μέρα πήγε στον Λεωνίδα απέναντι στον Γιώργο με σκορ 11/2 9/11 11/2 11/3 (3-1).

Στις γυναίκες αναμενόμενα αποτελέσματα με τα νεαρές αθλήτριες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Η μόνη έκπληξη των seedings ήταν η ήττα της Αννίτας Λαδάκη από την Νικόλ Ποζίδου με 11/6 11/6 11/1 (3-0). Αξίζει να σημειωθεί το παιχνίδι απέναντι στις Λένια Γκιθκοπούλου – Νικόλ Ποζίδου που η μικρή Λένια πάλεψε πραγματικά σαν αληθινή μαχήτρια που είναι αλλά η εμπειρία της Νικόλ της έδωσε τη νίκη με σκορ 11/9 14/12 11/13 11/4 (3-1). Μάλιστα στο πρώτο γκέιμ ο διαιτητής είχε ήδη δώσει απόφαση και είχε πει το σκορ σε κερδισμένο πόντο της Λένιας στο τέλος του γκέιμ παίρνοντας όμως πίσω την απόφαση του έπειτα από παρακλήσεις της Νικόλ και της Ελίζας από την κερκίδα προς τον διαιτητή. Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε ο νικητής. Στον άλλο ημιτελικό η Ελίζα Καργιώτη αντιμετώπισε την Έλενα Κορακιανίτη-Σουφλιά που έχει δείξει έναν άλλο εαυτό τους τελευταίους μήνες καθώς είναι πολύ πιο ανταγωνιστική και βαδίζει πλέον με σταθερά αλλά σημαντικά βήματα στην αγωνιστική μεταμόρφωση της. Το σκορ ήταν 11/5 11/5 11/5 (3-0) υπέρ της Καργιώτη. Στον τελικό έγινε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι με την Ελίζα Καργιώτη να στέφτεται Πρωταθλήτρια Ελλάδας για όγδοη φορά κερδίζοντας την φιλότιμη Ποζίδου με 11/5 13/11 11/2 (3-0). Στην τρίτη θέση η Λένια Γκιθκοπούλου που κέρδισε την Έλενα Κορακιανίτη με σκορ 11/8 11/2 11/8 (3-0) καταλαβαίνοντας όλοι ποια θα είναι η εξέλιξη των νεαρών αθλητριών τα επόμενα χρόνια πάντα με πολύ δουλειά. 

Πράξη 3η 

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος τελικού ανδρών 

‘Ηρθε η ώρα του τελικού ανδρών μεταξύ του Πέτρου Τζαμαλούκα και του Κώστα Καργιώτη. Επικρατεί ένα πολύ βαρύ κλίμα γιατί ο αθλητής Καργίωτης επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα παρουσία της Οργανωτικής επιτροπής, Επιδιαιτητή και Διαιτητή. Φυσικά! Κάτι έπρεπε να επικαλεσθεί γιατί την προηγούμενη μέρα μετά την εριστική πρόκληση του Πέτρου, μπροστά σε όλους στην κερκίδα αμέσως μετά την λήξη του ημιτελικού που διέλυσε αγωνιστικά τον Μπενοβία, ότι θα είναι ο επόμενος που θα χάσει, ο Καργιώτης τον ακολούθησε στα αποδυτήρια και κατ’ επανάληψη του έβρισε την νεκρή μητέρα του χωρίς φυσικά να αντιληφθεί την παρουσία έγκριτων μαρτύρων οι οποίοι προχώρησαν σε λεπτομερή αναφορά στην Οργανωτική επιτροπή. Μετά από αυτό και ο Πέτρος κατήγγειλε γραπτώς αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά του αθλητή Καργιώτη στους αρμόδιους ενώ ο Κώστας με όλη την Επιτροπή και Επιδιαιτητή παρόντες παραδέχτηκε ότι εξύβρισε αισχρά την μητέρα του αντιπάλου του. Κανείς δεν ασχολήθηκε με την παραδειγματική τιμωρία του αθλητή Καργιώτη (για να βλέπουν και οι νέοι αθλητές ) παρά μόνο περιορίστηκαν στον απολογισμό του αθλητή ζητώντας συγνώμη. 

Άραγε αρκεί; Και γιατί δεν τιμωρήθηκε η συμπεριφορά του αθλητή;;; 

Και ξεκινάει το ματς 

Προηγείται ο Πέτρος με 2/0 γκέιμς και 7-5 πόντους αφοπλίζοντας τον Κώστα ο οποίος παρακολουθεί αποσβολωμένος την αγωνιστική κυριαρχία του αντιπάλου. Και εκεί ξεκινάει η κλάψα! Από το τρίτο γκέιμ και μετά βλέπαμε τον ίδιο πόντο να παίζεται 2-3 φορές και όταν ήταν δύσκολη η μπάλα ή την έχανε ο Κώστας έπεφτε επίτηδες πάνω στον Πέτρο, ζητούσε Let από δύο μέτρα μακριά και φυσικά ο διαιτητής του το έδινε! Μα πόσες φορές μπορούσε να παιχθεί ο πόντος ; Μάλλον για να ξαναδούμε τον πόντο… Ή για να εξοντωθεί ο αντίπαλος Πέτρος ψυχικά και σωματικά; Υποχρέωση του παίκτη βάση κανονισμού είναι να κάνει κάθε προσπάθεια για να χτυπήσει την μπάλα κάτι που ο ένας παίκτης δεν έκανε επαναλαμβανόμενα! Ακόμα και με αυτά ο Πέτρος Τζαμαλούκας φτάνει με ώριμο παιχνίδι σε τρία (3) ματς-μπολ! Σε ένα από αυτά μάλιστα ουσιαστικά κερδίζει το ματς και τον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (στο τρίτο ματς μπολ στο 2/1) καθώς υπάρχει πεντακάθαρο stroke που δεν δίνεται (!!!) όπως δεν δόθηκαν προηγουμένως και αρκετές διπλές μπαλιές και μαζί με ένα πασιφανές down από τον Καργιώτη!!! Τις ελάχιστές φορές που ο Πέτρος ζητούσε Let η κερκίδα παρενοχλούσε τον διαιτητή και επικρατούσε αναρχία. Γιατί άραγε;;; Ο Επιδιαιτητής και ο Διαιτητής δεν τους σταμάτησε για να μην τους προσβάλει;;; Μάλλον…Τι σύμπτωση! Η Ελίζα Καργιώτη και η Νικόλ Ποζίδου επενέβαιναν συνεχώς στον διαιτητή μάλλον γιατί ο Κώστας είχε ψυχολογικά προβλήματα και όπως επικαλέστηκε στην Οργανωτική επιτροπή έπαιρνε ψυχοφάρμακα. Μάλλον για αυτό δεν ήθελε να τον δυσαρεστήσει και ο Διαιτητής που του έδινε ότι του ζήταγε. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τα μέσα του τρίτου γκέιμ το ματς διήρκησε συνολικά 20 λεπτά και μετά που άρχισαν οι συνεχείς διακοπές από τον Καργιώτη (μέχρι και Όσκαρ ηθοποιίας μπορεί να πάρει) το υπόλοιπο του αγώνα κράτησε άλλα 50 λεπτά! Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε και θα τα ακούσετε στα βίντεο που επισυνάπτουμε, πέντε λεπτά θα σας πάρει και θα καταλάβετε…  

Ναι, και τον παρακάλεσαν να παίξει για να έχουμε έναν τελικό αγώνα ανδρών και να παρουσιάσουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα- φινάλε. Και τα κατάφεραν. Μετά τα αλλεπάλληλα Let και την καταστρατήγηση ολοσχερώς του χρόνου που έπαιρνε συνεχώς ο Κώστας για να ξανασερβίρει ή να υποδεχθεί το σερβίς του Πέτρου εξοντώθηκε ο Πέτρος και φτάσαμε στο 3-2 υπέρ του Κώστα Καργιώτη. Διαιτητής και Επιδιαιτητής επέτρεψαν όλα αυτά. Μάλλον τα βλέπουν με άλλο μάτι… 

Ο Κώστας Καργιώτης κατέκτησε το παρθενικό του Πρωτάθλημα Ελλάδας. Συγχαρητήρια στον Κώστα που δίδαξε το ήθος στα juniors και τον τρόπο να κερδίζεις ένα ματς στην κερκίδα. Συγχαρητήρια και στον Πέτρο Τζαμαλούκα. 

Υ.Γ. θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι το παρόν άρθρο ΔΕΝ γράφτηκε από τον Πέτρο για ηθικούς περιορισμούς καθώς αφορούσαν παιχνίδι του και για να προλάβουμε οποιοδήποτε κακόβουλο σχόλιο. 

Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά τον Δημήτρη Βασιλάτο και την Ελευθερία για τα βίντεο και φωτογραφίες.

Α.Advertisements