Οι αγώνες πρόκρισης για την Εθνική ανδρών

Έγιναν υπό την αιγίδα της ΕΦΟΑ το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του ΟΑ Αθηνών οι αγώνες πρόκρισης για την στελέχωση της Εθνικής ομάδας των ανδρών. Αφού εξαιρέθηκαν βάση κανονισμού και επιλογής οι πρώτοι στην κατηγορία απευθήνθηκε πρόσκληση συμμετοχής στους αμέσως επόμενους με τους Δημήτρη Καραογλανίδη, Αλέξανδρο Παπαζήτη, Λεωνίδα Μπενοβία και Γιώργο Αδάμη να συμμετέχουν.

Διεξήχθησαν συνολικά έξι αγώνες και αντιμετώπισε ο καθένας και τους τρεις διεκδικητές, σε συνθήκες της διοργάνωσης που καλούνται να συμμετάσχουν με επίπονους αγώνες χωρίς πολλά περιθώρια ξεκούρασης, με πρώτο τον Λεωνίδα Μπενοβία που κέρδισε και τα τρία παιχνίδια του (τους Αδάμη και Παπαζήτη με 3/0 και τον Καραογλανίδη με 3/2 και δεύτερο τον Γιώργο Αδάμη (που κέρδισε τον Παπαζήτη με 3/0 και τον Καραογλανίδη με 3/2). Ο Δημήτρης Καραογλανίδης ήταν αυτός που πάλεψε κάθε πόντο και κάλυψε κάθε σπιθαμή του γηπέδου αλλά το κοντινό αποτέλεσμα δεν τον οφέλησε καθώς ηττήθηκε από τους δύο πρώτους με το ίδιο σκορ 2/3! Ο Αλέξανδρος Παπαζήτης που από την αρχή ήταν θεωρητικά ο πιο αδύναμος αγωνιστικά ηττήθηκε και από τους τρεις με 0/3.

Φέτος και για πρώτη φορά γίνεται τεράστια προσπάθεια από την Ομοσπονδία προκειμένου να αποσταλούν αποστολές στους Πανευρωπαικούς σε όλες τις κατηγορίες με την Εθνική ανδρών & γυναικών στο Τζέρσει, την Εθνική U19 εφήβων-νεανίδων στο ατομικό και ομαδικό στην Λισσαβώνα καθώς και της Εθνικής U17 στην Πράγα. Έτσι συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία ο σχεδιασμός που ξεκίνησε από πέρσι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ζανιάς, ο Αντιπρόεδρος της ΕΦΟΑ κ. Χατζηπροδρόμου και κατά κύριο λόγο η επιτροπή σκουός ενώ τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για ότι έχουν πετύχει μέχρι τώρα σε αυτή την ομολογουμένως δύσκολη προσπάθεια. 

Να σημειώσουμε ότι έπειτα από την αλλαγή του Καταστατικού της ΕΦΟΑ που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και σχεδόν οκτώ μήνες και το δικαίωμα που δόθηκε σε ενδιαφερομένους με έστω και ένα γήπεδο να εγγραφούν σαν σύλλογοι στην Ομοσπονδία με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε ότι ΚΑΝΕΝΑ σωματείο ή ενδιαφερόμενος δεν έχει κάνει αίτηση στην ΕΦΟΑ μέχρι σήμερα! Η Ομοσπονδία με αυτή την κίνηση έλπιζε να εγγραφούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και να συμμετέχουν πλέον και τα νέα σωματεία και στον βαθμό που τους αναλογεί στην ανάπτυξη του αθλήματος. Δυστηχώς όμως φαίνεται ότι όλη αυτή η φασαρία, το σαμποτάζ και παρότρηνση για την μη συμμετοχή στα Πανελλήνια και άλλα πρωταθλήματα που έκαναν κάποιοι ήταν για ιδίον όφελος και χωρίς πραγματικό ενδιαφέρον ενώ κατάφεραν να κοροιδέψουν όλους εσάς τους αγνούς θιασώτες του αθλήματος. Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας για ανάπτυξη του αθλήματος συνεχίζεται, ήδη έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα με τους νεαρούς αθλητές να αρχίζουν να πρωταγωνιστούν στα τουρνουά, και σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν όλοι με την εγγραφή τους στα μητρώα της ως αθλητές, σύλλογοι κλπ

Advertisements