Σε ισχύ το Νέο Καταστατικό της ΕΦΟΑ

Τηρώντας στο ακέραιο την υπόσχεση που έδωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Σπύρος Ζανιάς πραγματοποίησε την Καταστατική Συνέλευση της ΕΦΟΑ την 11η Ιουνίου με θέμα εκτός των άλλων και την αλλαγή του καταστατικού με συγκεκριμένες τροποποιήσεις περί της δυνατότητας ένταξης στην Ομοσπονδία σωματείων τοιχοσφαίρισης που διατηρούν έστω και ένα (1) γήπεδο σκουός. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το Νέο Καταστατικό της ΕΦΟΑ ή να ανακατευθηνθήτε στην ανακοίνωση της ΕΦΟΑ

Η αλλαγή ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας και σήμερα ανακοινώθηκε ότι πλέον είναι σε ισχύ το τροποποιημένο καταστατικό της Ομοσπονδίας όπως ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση στις 11 Ιουνίου 2016 και εγκρίθηκε στις 21/10/2016 από το Ειρηνοδικείο Αθηνών και δημοσιεύτηκε στα τηρούμενα βιβλία των Σωματείων και έτσι πλέον άνοιξε ο δρόμος για οποιαδήποτε σωματείο το επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΦΟΑ. Τα κριτήρια που πρέπει να τηρεί το εκάστοτε σωματείο αναφέρονται στον Αθλητικό Νόμο και η ΕΦΟΑ αναμένει τις αιτήσεις εν όψη και της νέας αγωνιστικής περιόδου που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο.

Όλους αυτούς τους μήνες υπήρχε μια τεράστια παραπληροφόρηση ότι ο λόγος που δεν μπορούν να γίνουν σωματεία στην χώρα μας και να ενταχθούν στην Ομοσπονδία ήταν ότι δεν διαθέτουν τρία γήπεδα όπως έλεγε το καταστατικό έως τώρα ενώ ο κ. Ζανιάς άμεσα ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι αυτό θα αλλάξει με Καταστατική συνέλευση η οποία και πραγματοποιήθηκε. Μάλιστα στην ομιλία του κατά την απονομή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2015 επανέλαβε ότι θα τηρούσε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τις οποίες υποσχέθηκε. Τώρα λοιπόν που μπορεί οποιοδήποτε σωματείο που καλύπτει τις προϋποθέσεις που θέτει ο Ελληνικός Νόμος να ενταχθεί στην ΕΦΟΑ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή παρότρυνση για αποχή ή όποια άλλου είδους διαμαρτυρία κατά της Ομοσπονδίας. Μάλιστα διαβάζοντας το καταστατικό παρατηρήσαμε ότι μπορούν όχι μόνο ένα αλλά και δύο σωματεία να κάνουν χρήση και επινοικίαση ενός γηπέδου! 

Ας πορευτούμε λοιπόν ενωμένοι για την ανάπτυξη του αθλήματος που αγαπάμε! Η ΕΦΟΑ και ο Πρόεδρος της κ. Σπύρος Ζανιάς έχουν σαν στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος και αυτό θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν όλοι μας και να βοηθήσουμε με την συμμετοχή μας και όλες μας τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την Ομοσπονδία στο email: info@efoa.gr ή στα τηλέφωνα της Ομοσπονδίας. Παρακαλώ εγνοήστε ενημέρωση που λάβατε μέσω email και που προέρχεται από διαφορετικό πρόσωπο που ζητά επικοινωνία από τους ενδιαφερόμενους

 

Advertisements