Με τα μάτια του γονέα

γράφει ο Σίμος Χατζηράπτης

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου διεξήχθη το 3ο τουρνουά Juniors 2016 της ΕΦΟΑ στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αθηνών. Συμμετείχαν 10 κορίτσια και 15 αγόρια εκ των οποίων 1 αγόρι από τα Χανιά και 2 κορίτσια από τον Βόλο

Στα αγόρια έγινε μία κατηγορία, η Κ18, με νικητή τον Γιώργο Κούκο επί του Μιχαήλ Πηλιούνη με 3-1. Ο Γιώργος δουλεύει πολύ τελευταίως με τον Κωνσταντίνο Καργιώτη και έχει ανεβάσει το επίπεδό του. Ο Μιχαήλ προετοιμάζεται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και ήταν λίγο πιο«βαρύς» από πέρσι. Παρόλ’ αυτά ο Μιχαήλ μας χάρισε το καλύτερο παιχνίδι των αγοριών με αντίπαλο τον Νίκο Παχάκη στα προ-ημιτελικά. Το πάθος, το σασπένς και κυρίως η ενέργεια των εφήβων ξεχείλιζαν. Τα παιδιά κυνήγησαν όλες τις μπάλες με αυτοθυσία προσφέροντας φοβερό θέαμα στους θεατές, οι οποίοι τους ανταπέδωσαν με πολύ ζεστό χειροκρότημα. Ο Μιχαήλ ήταν ο νικητής αυτού του υπέροχου αγώνα.

Στον ένα ημιτελικό ο Μιχαήλ νίκησε τον Μάνο Παπαχρονόπουλο με 3-0 ενώ ο άλλος ημιτελικός ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι μεταξύ του Γιώργου Κούκου και του Οδυσσέα Χατζηράπτη με νικητή τον πρώτο με 3-0. Ο Οδυσσέας έχει βελτιωθεί σημαντικά τόσο στην φυσική κατάσταση όσο και στην τεχνική του δουλεύοντας σκληρά στο γυμναστήριο του Ομίλου και με προπονητή τον Πέτρο Τζαμαλούκα. Ο Οδυσσέας νίκησε στον μικρό τελικό τον Μάνο με 3-1. 

Στα κορίτσια, και οι δύο κατηγορίες, Κ16 και Κ18, είχαν την ίδια κατάληξη: νικήτρια στον τελικό η Λένια Γκιθκοπούλου επί της Έλενας Κορακιανίτη. Η Λένια επικράτησε με 3-0 στην Κ16 και με 3-2 στην Κ18, ένα παιχνίδι με διακυμάνσεις, ωραία άμιλλα και πολλή δύναμη. Τα κορίτσια προπονούνται μαζί στον Όμιλο με προπονητή τον Πέτρο Τζαμαλούκα. Βρίσκονται σε συνεχή άνοδο και ελπίζουμε να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά με υπομονή και επιμονή. Και στις δύο κατηγορίες τρίτη αναδείχθηκε η Ευθυμιάδου από τον Βόλο και τέταρτη η Παπαδοπούλου από τον Όμιλο.

Παρότι δεν ήρθαν κάποια παιδιά που πρωταγωνίστησαν στην περσινή σεζόν, όπως τα αδέλφια Νασιόπουλοι, τα μηνύματα ήταν αρκετά ελπιδοφόρα κυρίως από τις δύο σημαντικότερες Ακαδημίες squash, τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών και την Βάρη. Δειλά-δειλά ξεπροβάλουν και άλλα club στην Ελλάδα με φιλόδοξους και ταλαντούχους παίχτες όπως τα Χανιά με τον Ανδρέα Ζερβό, παίχτη του Δημήτρη Σκαράκη, αλλά και τα κορίτσια Ευθυμιάδου και Φαίη Σταμούλη από το πρωτοεμφανιζόμενο squash club του Βόλου.

Ευχόμαστε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2016 που θα γίνει μεταξύ 4 και 6 Νοεμβρίου να έχουμε συμμετοχές από τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα, την Κέρκυρα και όπου αλλού έχουμε γήπεδα και όρεξη για squash.

Advertisements