Το τελευταίο τουρνουά της λίγκας

Τελείωσε το τελευταίο τουρνουά της λίγκας το οποίο έγινε στη Βάρη και έτσι ολοκληρώθηκε αυτή η σειρά των έξι τουρνουά με την ανεξάρτητη βαθμολογία. Στους άνδρες το τουρνουά κατέκτησε ο Κώστας Καργιώτης χωρίς αγώνα εναντίον του Πέτρου Τζαμαλούκα ο οποίος αντιμετώπιζε τραυματισμό στο χέρι. Ο Τζαμαλούκας είχε προλάβει όμως να επιβληθεί την προηγούμενη μέρα στα ημιτελικά με 3-1 του φιλότιμου Νίκου Συμεωνίδη ενώ ο Καργιώτης κέρδισε εύκολα 3-0 τον Λεωνίδα Μπενοβία. Έτσι στην τελική βαθμολογία της λίγκας ο Κώστας Καργιώτης ισοβάθμισε στην πρώτη θέση με τον Harry Londy και μοιράστηκαν το χρηματικό έπαθλο καθώς δεν προβλέπονταν κάτι άλλο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Στα υπόλοιπα παιχνίδια να σημειώσουμε τον πολύ ενδιαφέρον αγώνα στα προημιτελικά μεταξύ του Νίκου Συμεωνίδη και του Γιώργου Κονταξή που βρήκε νικητή τον πρώτο με 3-2 ενώ είχε προηγηθεί με 2-0. Στα plate ο Δημήτρης Ηλιακίδης κέρδισε σε τρομερά αμφίρροπο αγώνα στον τελικό τον γερόλυκο Σταύρο Αλεξάνδρου με 3-2 (11/9) ενώ τους άλλους δύο τελικούς τους πήρε ο Σωτήρης Πίγκας και ο Πέτρος Μαρκαντωνάκης.

Στις γυναίκες το τουρνουά κατέκτησε η Αννίτα Λαδάκη που κέρδισε στον τελικό την Μαρία Αυγερινού με 3-0 ενώ η ανερχόμενη Λένια Γκιθκοπούλου γύρισε το παιχνίδι για την τρίτη θέση από 0-2 κάτω εναντίον της Έλενας Λαμπρινάκου επικρατώντας τελικά με 3-2. Την πρώτη θέση της σειράς κατέκτησε άνετα η Ελίζα Καργιώτη που δεν συμμετήχε σε αυτό το τελευταίο τουρνουά.

Σαν ένα γενικό σχόλιο για την φετινή λίγκα θα επικεντρωθούμε στην μεγάλη συμμετοχή παικτών στα δύο πρώτα τουρνουά αλλά και στην πολύ μικρή συμμετοχή στα υπόλοιπα τέσσερα. Σε αυτό συνέβαλε η αφαίρεση από την βαθμολογία του διαιρέτη που οφέλησε αυτούς που πήγαιναν και έπαιζαν παντού και έτσι είχαν πολύ καλή θέση στην κατάταξη και τα ταμπλό ενώ ταυτόχρονα ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τους παίκτες εκτός Αθηνών που όταν κατάλαβαν μετά τα δύο πρώτα τουρνουά τι γινόταν τότε γύρισαν την πλάτη στην λίγκα. Βέβαια στην μειωμένη συμμετοχή συνέβαλε επίσης η ακύρωση των κατηγοριών αλλά και η μείωση του ενδιαφέροντος των ερασιτεχνών παικτών που φαίνεται ολοκάθαρα τον τελευταίο καιρό. 

Τέλος να δώσουμε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας σε όσους εργάστηκαν για αυτή την σειρά αγώνων της Πεφτ διότι ότι εκδήλωση και τουρνουά διεξάγεται σε κάθε άκρη τις χώρας τότε αυτό είναι πολύ καλό για το άθλημα μας και συμβάλει στην ανάπτυξη του όπως βεβαίως το ίδιο πηγαίνει και σε αυτούς που εργάστηκαν για τα επίσημα τουρνουά που έγιναν φέτος από την Ομοσπονδία. Τελευταίο τουρνουά για φέτος το προσεχές σαββατοκύριακο στην χλιδάτη Μύκονο και ευχόμαστε σε όλους ένα όμορφο καλοκαίρι!

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα

Advertisements