Σταμάτησε στα προημιτελικά του British Open ο Τζαμαλούκας

Στα προημιτελικά σταμάτησε την πορεία του στο φημισμένο British Open του Λονδίνου ο Πέτρος Τζαμαλούκας και συγκεκριμένα στην κατηγορία O40. Εκεί αντιμετώπισε τον Άγγλο Ben Hutton από τον οποίο αποκλείστηκε με 11/3 11/6 11/3 (3-0) εμφανώς κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια του μέχρι τώρα στο τουρνουά. Στο παιχνίδι μπήκε πολύ δυνατά ο αθλητικός Άγγλος παίρνοντας γρήγορα την μπάλα και παίζοντας αρκετά και με το σώμα του με τον Πέτρο να παίζει καλύτερα στο δεύτερο γκέιμ κάνοντας μερικούς εντυπωσιακούς πόντους που όμως δεν έφταναν και στο τρίτο να δίνει ότι του είχε απομείνει προτού πέσει στα τρία.

Στον γύρο των 8 έφτασε έπειτα από την νέα εντυπωσιακή του νίκη επί του Νο 1 στην Ευρωπαική κατάταξη Άγγλου Paul Johnson με σκορ 11/9 11/3 2/11 11/8 (3-1) με πολύ πιο δύσκολο τρόπο από ότι δείχνει το σκορ. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τον Πέτρο να παίρνει το πρώτο γκέιμ δύσκολα και να παίζει ένα καταπληκτικό δεύτερο δίνοντας του το προβάδισμα με 2-0 όμως ο Paul Johnson βγήκε από την αρχή μπροστά στο τρίτο με τον Έλληνα στο τέλος να το αφήνει για να μην σπαταλήσει δυνάμεις. Δίνοντας τα όλα στο τέταρτο πήρε προβάδισμα με 10-5 και πέντε ματς μπολ όμως ήταν ήδη υπερβολικά κουρασμένος και ο αντίπαλος του παίρνοντας τους τρεις επόμενους πόντους μείωσε σε 10-8. Μετά από ένα συγκλονιστικό ράλλυ ο αντίπαλος του εγκλωβίστηκε στην αριστερή μεριά και ο Πέτρος εκμεταλεύτηκε την τοποθέτηση του αντιπάλου του αδείαζοντας τον στην αντίθετη μεριά με ένα πολύ δυνατό backhand.

Στον πρώτο γύρο αντιμετώπισε τον Jeremy Kryzstyniak την πρώτη μέρα των αγώνων τον οποίο και κέρδισε με 11/5 11/8 11/8 (3-0) σε ένα ματς που ο Έλληνας παίκτης βρήκε ρυθμό από την αρχή προηγούμενος με 6-0 παίρνοντας τον αέρα του αντιπάλου του ενώ τα δύο επόμενα γκέιμ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες με τον Πέτρο να τα κερδίζει και τα δύο. 

Όλα αυτά έγιναν στο Λονδίνο στο φημισμένο British Masters Open, την σπουδαιότερη διοργάνωση στον κόσμο, από 1-5 Ιουνίου στο Collets club. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε ρεπορτάζ από το Squashsite

Στην κατηγορία Over 40 τοποθετήθηκε στο Νο 1 του ταμπλό ο Scott Handley (πρώην Νο 44 στην παγκόσμια κατάταξη ανδρών) και στο Νο 2 seed ο Peter Marshall (πρώην Νο 2 στον κόσμο στους άνδρες) ενώ οι διοργανωτές κατέταξαν τον Πέτρο στο 3/4 seed και πίσω από τους δύο αυτούς θρύλους του αθλήματος κάτι πολύ τιμητικό για τον Έλληνα παίκτη που βρίσκεται αυτή την στιγμή στο Νο 2 της Ευρωπαικής κατάταξης. Στο τουρνουά συμμετείχαν και αρκετοί άλλοι θρύλοι του παρελθόντος όπως ο Σουηδός Fredrik Johnson, o Ιρλανδός Steve Richarson, o Σκωτσέζος Alan Thomson κ.α.
Advertisements