Πραγματικοί Έλληνες !

IMG_3218
Τον τελευταίο της αγώνα στους Πανευρωπαικούς αγώνες στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας έπαιξε το πρωί του Σαββάτου η Εθνική μας ομάδα των ανδρών και ολοκλήρωσε το τουρνουά με μια εκπληκτική νίκη επί της δυνατής Μάλτας 2-2 στα ματς άλλα με 7-6 στα συνολικά γκέιμ τερματίζοντας στην εκπληκτική 5η θέση, δύο θέσεις ψηλότερα από την περσινή μας συμμετοχή το 2015 στην Σλοβενία όπου τερματίσαμε 7οι!Προτού προχωρήσουμε στις αναλύσεις των αγώνων ας δούμε επιγραμματικά τι έγινε στο Βουκουρέστι και το παρασκήνιο.

Φέτος μετά από συντονισμένη προσπάθεια της νέας επιτροπής σκουός, ειδικότερα των κ. Ράπτη και Πηλιούνη, και με την υποστήριξη σε όλους τους τομείς από την ΕΦΟΑ και τον Πρόεδρο της κ. Σπύρο Ζανιά και μέσα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για την χώρα μας καταφέραμε να στείλουμε την Εθνική ανδρών στους Πανευρωπαικούς με πλήρη οικονομική κάλυψη από την ΕΦΟΑ η οποία υπήρξε και αρκετά γεναιόδωρη και κάλυψε ακόμη και τα καθημερινά έξοδα της ομάδας εκεί. Ο Παναγιώτης Ράπτης εκ μέρους της ΕΦΟΑ συνόδευσε την ομάδα δεσμεύοντας για αυτήν αρκετό από τον χρόνο του και τις οικογενειακές και επαγγελματικές του υποχρεώσεις όπως βέβαια και οι παίκτες. Καταπληκτικά ήταν και τα ρούχα οι εμφανίσεις της Εθνικής έπειτα από την συνεργασία που ξεκίνησε με την Salming και σχολιάστηκαν με πολύ θετικά σχόλια καθώς ομολογουμένως ήταν η πιο όμορφη εμφάνιση αλλά και σε μεγάλες ποσότητες έτσι ώστε οι παίκτες μας να μην ξεμείνουν ποτέ! 

Η αποστολή ήταν: Πέτρος Τζαμαλούκας, Κωνσταντίνος Καργιώτης, Μενέλαος Μαζαράκης, Πλάτωνας Μαζαράκης, Λεωνίδας Μπενοβίας και Γιώργος Κούκος. Αρχηγός αποστολής : Παναγιώτης Ράπτης. Ήταν ομολογουμένως μια πολύ νεανική ομάδα με πινελιές εμπειρίας από τον Πρωταθλητή Ελλάδας Πέτρο και τον έμπειρο Κωνσταντίνο η οποία επίσης μετέπειτα αποδείχτηκε και πολύ δεμένη καθώς όλοι ενωμένοι συνεργάστηκαν άψογα για την εκπροσώπηση της χώρας μας. Χαρακτηριστικό ήταν το όμορφο κλίμα που υπήρξε στο τέλος της πρώτης ημέρας όπου η ομάδα επισκέφτηκε την πισίνα για αποθεραπεία και όλοι μαζί μπήκαν στο τζακούζι όπου έμειναν αρκετή ώρα αστειευόμενοι μεταξύ τους κάτι καθοριστικό για το δέσιμο και για την συνέχεια των αγώνων. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον και ας την αγκαλιάσουμε όλοι μαζί και να την στηρίξουμε.

Οι αγώνες ήταν δύσκολοι, έξι παιχνίδια σε τέσσερις μέρες, όμως οι αθλητές μας τα έδωσαν όλα και πέτυχαν σε μία δύσκολη αποστολή. Αν θα πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιους παίκτες που διακρίθηκαν από την ομάδα μας θα ήταν δύσκολο καθώς η συμβολή όλων ήταν καθοριστική αλλά πολυτιμότεροι ήταν ο Κώστας Καργιώτης και ο Πλάτωνας Μαζαράκης με 4-1 νίκες με τον Πέτρο να έχει 3-3 και επίσης να τους κατεβάζει όλους μια θέση καθώς η αποστολή του στο Νο 1 ήταν πάρα πολύ δύσκολη με πολύ θετική και αποτελεσματική και την συμμετοχή του Μενέλαου στο Νο 3. Έγινε επίσης καταπληκτική διαχείριση του υλικού με αποτελεσματικό rotation αλλά και διαχείριση των διαφορετικών χαρακτήρων από τον αρχηγό αποστολής. Παρόντες κοντά στην αποστολή και οι γονείς των δύο μικρών της ομάδας Μαζαράκη οι οποίοι υποστήριξαν με τις φωνές τους όχι μόνο τα παιδιά τους αλλά και όλη την ομάδα. Η παρουσία της ομάδας εκεί ήταν διακριτική αλλά δεν είναι υπερβολή να προσθέσουμε ότι ήταν πάρα πολύ αγαπητή από όλους και μνημονεύονταν πολύ θετικά σε κάθε ευκαιρία τόσο από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αλλά και από τους διοργανωτές και θεατές Ρουμάνους που μας υποστήριζαν θερμά όσο και από τις άλλες αποστολές. Η διοργάνωση γενικότερα κρίθηκε από όλους ως πολύ επιτυχημένη που ολοκληρώθηκε και με ένα καταπληκτικό πάρτι-δεξίωση όπου έπαιξε και η μπάντα που έπαιξε την μουσική στο Borat! Για την ιστορία την διοργάνωση στους άνδρες κατέκτησε η Πορτογαλία κάτι που είχε κάνει και το 2011 που αντιμετώπισε στον τελικό την Ελλάδα και με τις δύο ομάδες να ανεβαίνουν στην μεγάλη κατηγορία τότε αλλά με την Εθνική μας να μην συμμετέχει την επόμενη χρονιά λόγω έλλειψης χρημάτων. Στον τελικό επικράτησε της Ιταλίας με 2-1 ενώ στις γυναίκες η Σκωτία επικράτησε της Ιταλίας με 2-0 (τα τελευταία ματς δεν έγιναν γιατί ήταν dead rubber). 

Το Squash.gr πρωτοπώρησε για άλλη μία φορά προσφέροντας σε live video streaming όλους τους αγώνες της Ελλάδας μέσα από την σελίδα του στο facebook ενώ μετέφερε όλα τα αποτελέσματα και τα ρεπορτάζ των αγώνων μας μαζί με φωτογραφίες σε πραγματικό χρόνο! Έτσι όλοι οι εραστές του σκουός στην χώρα μας ήταν ενημερωμένοι ανά πάσα στιγμή για το τι συμβαίνει στο Βουκουρέστι και λάβαμε πολύ θετικά σχόλια για αυτή μας την πρωτοβουλία.

Ας δούμε τώρα τι έγινε αναλυτικά στους αγώνες μας ξεκινώντας από την τελευταία μέρα προς την πρώτη :

ΕΛΛΑΔΑ – ΜΑΛΤΑ 2-2 (7-6)

Απίστευτη νίκη έγινε από την Εθνική μας και τα παιδιά της ομάδας έδειξαν απίστευτο πάθος και συγκέντρωση για να πετύχουν μια νίκη πέρα από κάθε λογική. Πρώτα στο γήπεδο μπήκαν τα Νο 1 με τον Πέτρο Τζαμαλούκα να αντιμετωπίζει τον Bradley Hindle (πρώην Νο 64 κόσμου) ο οποίος από Αυστραλός τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με την Μάλτα. Ο Πέτρος ξεκίνησε μουδιασμένα και βρισκόμενος σε συνεχή πίεση από τον αντίπαλο προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις αλλά έχασε 3-0 όπως αναμενώταν λόγω της ποιότητας του Hindle αλλά παίζοντας στο Νο 1 ουσιαστικά θυσιάστηκε κατεβάζοντας όλη την ομάδα κατά μια θέση. Στο δίπλα γήπεδο ο Κώστας έκανε ένα ακόμα ηρωικό παιχνίδι και αφήνοντας όλες του τις δυνάμεις στο γήπεδο κατάφερε να πάρει ένα καθοριστικό γκέιμ προτού ηττηθεί με 3-1. Ο Κώστας Καργιώτης έκλεισε τα παιχνίδια του εδώ στο Βουκουρέστι παίζοντας πολύ καλά και βοηθώντας την ομάδα φέτος τα μέγιστα. Έτσι ήδη το σκορ ήταν 0-2 (1-6 γκέιμ) εις βάρος της Ελλάδας προτού μπουν στο γήπεδο τα αδέλφια Μαζαράκη. Μπήκαν με την μοναδική εντολή από την αλεπού των πάγκων αρχηγό Πάνο Ράπτη να μπουν μέσα και να κερδίσουν 3-0. Όλη η ομάδα ήταν από πίσω και τους ενθάρηνε και εκείνοι μπήκαν μέσα με ένα τόσο μεγάλο βάρος στους ώμους τους και γύρισαν το παιχνίδι, κέρδισαν και οι δύο με 3-0, έδωσαν την νίκη (μαζί με το γκέιμ του Κώστα) και πνίγηκαν στις αγκαλιές του Ελληνικού πάγκου! Όλοι μαζί σε έναν κύκλο αγκαλιά με δύο μεγάλες Ελληνικές σημαίες φώναξαν με όλη τους την δύναμη ΕΛΛΑΣ και πανηγύρισαν την πολύ σημαντική 5η θέση. Μπράβο Έλληνες. Υπήρχε και πάλι ζωντανή μετάδοση και από τους διοργανωτές καθώς αγωνίστηκαν στο κεντρικό γήπεδο που μπορείτε να δείτε παρακάτω σε μαγνητοσκόπηση (από το 00.27.30 έως το 01.24.40, αργότερα στο ίδιο βίντεο μπορείτε να δείτε και τους τελικούς γυναικών και ανδρών)


Μέχρι τώρα και συγκεκριμένα στα παιχνίδια των ομίλων αγωνίστηκε με την Ιταλία που έχασε 0/4, με την Ρουμανία που κέρδισε 4/0, με τις Νήσους Τζέρσει που ηττήθηκε με 1/3 και με το Γιβλατάρ που κέρδισε 3/1. Το απόγεύμα της Παρασκευής η Εθνική Ελλάδας έδωσε τον πρώτο της αγώνα για τα play off εναντίον του Isle of Man τον οποίο και κέρδισε με 4/0.

ΕΛΛΑΔΑ – ISLE OF MAN 4/0

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ξεκίνησαν και τα play off με πρώτο μας παιχνίδι εναντίον του βατού Isle of Man. Αποφασίστηκε να ξεκουράσουμε τον Μενέλαο σε αυτό το ματς καθώς είχε ένα δύσκολο παιχνίδι το πρωί με πέντε γκέιμς. Και πάλι στα δύο διπλανά γήπεδα ξεκίνησαν πρώτοι τα Νο 1 & 4 με τον Λεωνίδα Μπενοβία να δείχνει το ταλέντο του και να παίρνει μια εύκολη νίκη με 3-0 και με τον Πέτρο Τζαμαλούκα να κερδίζει τον πολύ τεχνικό αντίπαλο με 3-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ χάνοντας το πρώτο γκέιμ αλλά μετά να κουράζει τον παίκτη από το Isle of Man. Στα παιχνίδια που ακολούθησαν ο Κώστας Καργιώτης και ο Πλάτωνας Μαζαράκης επικράτησαν και οι δύο με 3-0 κάνοντας ότι ήθελαν τους αντιπάλους τους.


ΕΛΛΑΔΑ – ΓΙΒΛΑΤΑΡ 3/1

Τελευταίο παιχνίδι σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Στα δύο διπλανά γήπεδα σήμερα μπήκαν πρώτοι οι Πέτρος Τζαμαλούκας και Πλάτωνας Μαζαράκης ξέροντας ότι μας έφτανε και η ισοπαλία προκειμένου να τερματίσουμε τρίτοι στον όμιλο μας και αν έχουμε τον πιο αδύνατο πιθανό αντίπαλο, δηλαδή τον τέταρτο του άλλου ομίλου, στον πρώτο γύρο των play off. Το Νο 1 μας έκανε μια εμφατική εμφάνιση απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο κατάφερε να τον κουράσει μετακινώντας τον συνεχώς σε όλες τις γωνίες του γηπέδου ξεκινώντας να τον φέρνει πίσω και μετά με αλεπάλληλα drops και πήρε μεγάλη νίκη για την Ελλάδα με το σημαντικό 3-0. Ο Πλάτωνας έκανε το καλύτερο παιχνίδι του μέχρι τώρα και πραγματικά διέλυσε τον αντίπαλο του επίσης με 3-0. Έτσι ξεκινώντας τα επόμενα παιχνίδια ήδη ξέραμε ότι πήραμε την πολυπόθητη τρίτη θέση στον όμιλο. Ο Κώστας έπαιξε πάλι καλά όπως χτες και προηγήθηκε με 2-0 προτού κλείσει το ματς με 3-1 ενώ στο δίπλα γήπεδο ο Μενέλαος τα βρήκε σκούρα και ενώ προηγήθηκε με 2-1 τελικά η κούραση τον κατέλαβε και έχασε στις λεπτομέρειες από το Νο 3 του Γιβλατάρ με 3-2.


ΕΛΛΑΔΑ – ΤΖΕΡΣΕΙ 1/3

Η Ελλάδα σήμερα αντιμετώπισε τις Νήσους Τζέρσει, ένα σύμπλεγμα νήσων που ανήκει στην Μεγάλη Βρετανία, και που τα μέλη της ομάδας ήταν Άγγλοι παίκτες με μεγάλη εμπειρία και τεχνική. Και σήμερα η σειρά των αγώνων ήταν η ίδια με τα Νο 1 & 3 να μπαίνουν πρώτα στο γήπεδο με τον Πέτρο Τζαμαλούκα να ηττάται κατά κράτος από τον Nick Taylor πρώην Νο 14 στον κόσμο και να έχει μεγάλη δυσκολία στο να <<διαβάσει>> την μπάλα του πολύπειρου και απίστευτα τεχνίτη αντιπάλου του. Στο δίπλα γήπεδο ο Μενέλαος Μαζαράκης έκανε ότι μπορούσε και ίσως να μπορούσε και την νίκη αλλά τελικά έχασε με 1/3. Ο MVP της ημέρας ήταν αναμφισβήτητα ο Κώστας Καργιώτης ο οποίος έκανε μεγάλο παιχνίδι και εκεί που φαινόταν ότι ο αντίπαλος του είχε τον έλεγχο στα μέσα του δεύτερου γκέιμ και εντελώς ξαφνικά η πλάστιγγα γύρισε προς την μεριά του Κώστα που η πίεση που υπέβαλε τον αντίπαλο του συνεχώς είχε τελικά αποτέλεσμα καθώς φάνηκε να τον κουράζει. Ο Κώστας πήρε το δεύτερο και ισοφάρισε ενώ συνέχισε να σφυροκοπεί με αποτέλεσμα την μεγάλη του νίκη με 3/1. Ο Πλάτωνας Μαζαράκης έπαιξε καλύτερα από εχτές αλλά ο αντίπαλος του ήταν πολύ τεχνικός και έμπειρος με τον Πλάτωνα να πιάνει εντυπωσιακές μπάλες σχεδόν άπιαστες αλλά με την τελική του προσπάθεια και επιλογή να μην είναι η καλύτερη δυνατή. Ο Πλάτωνας και ο Μενέλαος βελτιώνονται μέρα με την μέρα μέσα σε αυτό το πρωτάθλημα και περιμένουμε πολλά από αυτούς. Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στους μετέπειτα τριταθλητές σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο.

img_4483

ΕΛΛΑΔΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ 4/0

Η Εθνική μας ομάδα μετά από μεγάλη εμφάνιση επικράτησε της οικοδέσποινας Ρουμανίας με 4/0. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο ξεκίνησαν τους αγώνες τους σε διπλανά γήπεδα ο Πέτρος Τζαμαλούκας και ο Μενέλαος Μαζαράκης με τα Νο 1 & 3 της Ρουμανίας. Ο Μενέλαος μετά από πολύ καλή εμφάνιση και πολύ συγκεντρωμένος επικράτησε του αντίπαλου του με το καθαρό 3-0 ενώ στο κεντρικό γήπεδο ο Πέτρος με μια επαγγελματική εμφάνιση κέρδισε το Νο 1 Ρουμανίας επίσης 3/0. Τα επόμενα ματς ήταν του Κώςτα Καργιώτη που μετά από μεγάλη εμφάνιση και πολύ καλό παιχνίδι που έκανε διέσυρε τον αντίπαλο του με 3/0 ενώ δίπλα ο Πλάτωνας Μαζαράκης που μόλις είχε προσγειωθεί από Νέα Υόρκη του πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί χάνοντας το πρώτο γκέιμ αλλά επικρατώντας στα άλλα τρία κερδίζοντας τελικά με 3/1 τον αρκετά τεχνικό αντίπαλο του. Η νίκη πανηγυρίστηκε και ανέβασε και την ψυχολογία της ομάδας ενώ υπήρχε ζωντανή μετάδοση και από τους διοργανωτές που μπορείτε να δείτε παρακάτω σε μαγνητοσκόπηση (από το 05.40.00 έως το 06.37.40).

 

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 0/4

Πρώτο παιχνίδι εναντίον της Ιταλίας από την οποία ηττήθηκε με 0/4. Στα δύο γήπεδα ξεκίνησαν πρώτοι τα Νο 1 & 3 με τον Πέτρο Τζαμαλούκα να αιφνιδιάζει το Νο 1 της Ιταλίας και να έχει γκέιμ μπόλ στο 11-10 για να πάρει το πρώτο γκέιμ το οποίο σε περίπτωση ισοβαθμίας με οποιαδήποτε ομάδα στον όμιλο θα μέτραγε. Δυστηχώς όμως μετά από μεγάλα ράλλυ το έχασε 13-11 και τα επόμενα δύο πλέον εύκολα. Στο διπλανό γήπεδο ο Λεωνίδας Μπενοβίας δεν τα κατάφερε απέναντι στον πολύ δυνατό αντίπαλό του με ελληνική καταγωγή Δημήτρη Διαμαντόπουλο όπως δεν τα κατάφερε στο πρώτο του παιχνίδι με την φανέλα με το Εθνόσημο και ο Μενέλαος Μαζαράκης που αντιμετώπισε τον πολύπειρο Νο 2 Ιταλό Andrea Torricini κάνοντας αρκετά λάθη. Στο παρθενικό του παιχνίδι με την Εθνική ο Γιώργος Κούκος δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Ιταλό και ηττήθηκε εύκολα. Το πρώτο αυτό παιχνίδι η Εθνική το αντιμετώπισε σαν ένα καλό ζέσταμα και λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου αλλά και λόγω της δύσκολης συνέχειας που ερχόταν. Για αυτό τον λόγο ξεκούρασε τον Κωνσταντίνο και τον Πλάτωνα σε αυτό το ματς βάζοντας στην θέση τους τους Κούκο και Μπενοβία.

img_4480

 

Advertisements