Ένα ακόμα ερασιτεχνικό τουρνουά

  
Τέλος και για το τουρνουά στην Βάρη όπου πρώτευσαν ο Harry Londy και η Ελίζα Καργιώτη με τον Londy να κερδίζει στον τελικό τον Κώστα Καργιώτη με 12/10 6/11 11/6 11/7 (3-1) ενώ στις γυναίκες η Καργιώτη νίκησε την Άννα Τομάζου με 11/6 11/3 11/4 (3-0). Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα αποτελέσματα. Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Βασσιλάτο για τις υπέροχες φωτογραφίες.

Στα ημιτελικά ο Harry Londy απέκλεισε τον Γιώργο Βαφάκο με 11/6 11/7 11/7 (3-0) ενώ η έκπληξη ήταν η νίκη του Καργιώτη επί του Πέτρου Τζαμαλούκα με 11/4 11/6 11/8 (3-0). Στις γυναίκες η Ελίζα Καργιώτη απέκλεισε την Άννα Λουίζα Χαλιάσου 3-0 ενώ η Άννα Τομάζου την Αννίτα Λαδάκη με το ίδιο σκορ. Στα plate, τα οποία λόγω της προχειρότητας της διοργάνωσης σημαδεύτηκαν από πάρα πολλά w/o, πρώτευσαν οι Δημήτρης Σταμπουλής, Γιώργος Κονταξής, Θοδωρής Χατζηστρατής και στις γυναίκες η Ολίβια Κυπαρίσσου η οποία μαζί με την αδελφή της Αλεξία αποτελούν το νέο αίμα του γυναικείου ερασιτεχνικού σκουός. 

Να σημειώσουμε ότι εκτός της προαναφερόμενης έγιναν και άλλες πάρα πολλές εκπλήξεις βασικά λόγω της ανυσορροπίας των γηπέδων που δεν επιβράβευαν τους τεχνικούς παίκτες με πιο σημαντικές την νίκη του αρχάριου Δημακόπουλου επί του Κονταξή, του Κομινάτου επί του Κονταρούδη και του Βανταράκη επί του Αλεξάνδρου. Το ματς του τουρνουά ήταν ανάμεσα στον Δημήτρη Καραογλανίδη και τον Μενέλαο Μαζαράκη με τον Δημήτρη να καταφέρει να κερδίσει στις λεπτομέρειες τον Μενέλαο με 3-2 (13/11).

Στο παρασκήνιο τώρα ακόμα δεν είχε ξεκινήσει το τουρνουά στην Βάρη και οι ενστάσεις έπεφταν η μία μετά την άλλη έπειτα από σωρία παραβάσεων χαρακτηριστικό δείγμα τις προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού των διοργανωτών. Έπειτα από ένσταση (από Τζαμαλούκα) για την αποδοχή της εκπρόθεσμης συμμετοχής του Λεονταράκη άλλη μια έγγραφη ένσταση στάλθηκε (από Γαλάνη) για την τροποποίηση των ζευγαριών του πρώτου γύρου μεταξύ παικτών από Κρήτη και Ρόδο προκειμένου να μην παίξουν μεταξύ τους όπως έβγαλε η κλήρωση! Επίσης είδαμε ότι όλοι οι παίκτες ήταν seeded (!) κάτι το οποίο απαγορεύει ρητά ο κανονισμός που λέει ότι σε 64αρι ταμπλό τοποθετούνται μόνο οι 16 seeded! Το συμαντικότερο βέβαια ήταν ότι η συγκέντρωση των συμμετοχών και η κλήρωση δεν έγινε με την παρουσία του Επιδιαιτητή ο οποίος κανονικά έπρεπε να την πραγματοποιήσει ο ίδιος για να εξασφαλίσει μεταξύ άλλων και το αδιάβλητο. Έπειτα από τα τελευταία γεγονότα με τις διαδοχικές ενστάσεις επί της διαδικασίας συγκέντρωσης των συμμετοχών και της κλήρωσης του ταμπλό στο τουρνουά της Βάρης ο Επιδιαιτητής των αγώνων Μίλτος Μενεξελής παραιτήθηκε εγγράφως ενώ εξήγησε ότι οι λόγοι της παραίτησης του ήταν ότι δεν του επέτρεψαν να κάνει ο ίδιος τον έλεγχο των συμμετοχών, να ελένξει την εγκυρότητα τους, να διεξάγει τις τοποθέτησεις (assimulations), να τοποθετήσει τα 16 seedings (και όχι αυτή την παρωδία και με τους 64 παίκτες να έχουν seeding), καθώς βέβαια και να αναλάβει την διεξαγωγή της κλήρωσης όπως ακριβώς αναγράφει το εγχειρίδιο. Νέος επιδιαιτητής ουδέποτε ανακοινώθηκε. Χαρακτηριστηκό βέβαια της σκοπιμότητας που υπάρχει είναι η κατάργηση του διαιρέτη από την βαθμολογία αφού πλέον υπάρχει μόνο πρόσθεση των βαθμών (δηλαδή με απλά λόγια όποιοι πάνε σε όλα τα τουρνουά πριμοδοτούνται συνεχώς με βαθμούς εστώ και αν χάνουν με αποτέλεσμα να μην τους φτάνει κανένας) καθώς αν παρατηρήσουμε στην ανεπίσημη βαθμολογία θα δούμε ότι όλως τυχέως βρίσκονται όλοι τους, παλιοί και νέοι του δ.σ., σε προνομιούχες θέσεις μέσα στην πρώτη δεκάδα χωρίς τα αποτελέσματα τους να αντιπροσωπεύουν την θέση τους. 

Κατά την διάρκεια των αγώνων ήταν προγραμματισμένη και η ΓΣ του εξωραιστικού συλλόγου της Πεφτ (δεν είναι αθλητικός σύλλογος) στην οποία όμως ήταν παρόντα μόνο δύο από τα μέλη του ΔΣ, χωρίς πρόεδρο συνέλευσης και με μόλις 7 άτομα παρόντα. Στην προκύρηξη της συνέλευσης δεν υπήρχαν ούτε καν τα θέματα της και βέβαια δεν ανακοινώθηκε ούτε ψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός και προυπολογισμός. Για να έχει ένας σύλλογος νομιμοποίηση δεν αρκεί μόνο να ιδρυθεί με την ανάλογη νομιμότητα αλλά και να λειτουργεί το ίδιο νόμιμα ειδάλως χάνει αυτή την νομιμοποίηση του.   

    
 

Advertisements