Ο Γάλλος Greg Gautier παγκόσμιος πρωταθλητής στην πέμπτη του προσπάθεια

Αυτή την φορά δεν θα γράψουμε για τα υποκοριστικά των παικτών, δεν θα γράψουμε για τον <<Γάλλο στρατηγό>> ούτε για το <<Σφυρί του Θορ>>, γιατί ήρθε η ώρα της λύτρωσης για τον μεγάλο αυτόν αθλητή που λέγεται Gregory Gautier, ήρθε η ώρα της κατάκτησης της κορφής του κόσμου έπειτα από τέσσερις χαμένους τελικούς και πέντε match balls τα τελευταία δέκα χρόνια!

Με πρώτο του τελικό αυτόν μπροστά από τις πυραμίδες της Αιγύπτου τον οποίο έχασε τότε από τον David Palmer και στον οποίο είχε αυτά τα πέντε World Open balls. Παίζοντας όλη την εβδομάδα συναισθηματικά φορτισμένος μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι θέλοντας να κερδίσει και να αφιερώσει τον τίτλο στους συμπατριώτες του που χάθηκαν αλλά και στην πατρίδα του. Αυτή την φορά είχε απέναντι του έναν παλαιότερο παγκόσμιο πρωταθλητή στους εφήβους τον Αιγύπτιο Omar Mosaad που και αυτός κάνοντας ένα καταπληκτικό τουρνουά έφτασε μέχρι τον τελικό. Έναν Omar Mosaad που μόλις τον Ιούνιο έχασε μητέρα και αδελφή σε αυτοκινητιστικό δυστήχημα και πάλευε για να αφιερώσει το κύπελλο σε εκείνες αλλά και τον πατέρα του που έμεινε πίσω και υπέστη πολλά. Μόνο ένας από τους δύο μπορούσε να είναι ο νικητής. Ένας αποφασισμένος και συγκεντρωμένος Gautier κέρδισε καθαρά στα τρία γκέιμς. Και το ταμπλό έγραψε Gregory Gaultier (FRA) vs Omar Mosaad (EGY) 3-0: 11-6, 11-7, 12-10 σε 58 λεπτά.

Από την αρχή του τουρνουά όλα φαίνονταν ότι δούλευαν για τον Γάλλο. Έχοντας ο ίδιος ένα βατό ταμπλό και πρόγραμμα είδε τους υπολοίπους ανταγωνιστές του για τον τίτλο να αποδεκατίζονται ένας-ένας προτού προλάβει και ο ίδιος να βγάλει εκτός έναν από αυτούς, στα ημιτελικά τον James Wilstrop με 3-0 που επέστρεψε δριμύτερος έπειτα από την εγχείριση του και που είχε προλάβει να κερδίσει στον τρίτο γύρο το Νο 1 στον κόσμο Mohamed El Shorbagy και να ανοίξει τον δρόμο στον Γάλλο. Στον άλλο ημιτελικό αντιμέτωποι ήταν δύο Αιγύπτιοι ο Omar Mosaad, που την προηγούμενη είχε αποκλείσει τον Ramy Ashour με 3-2 που πάλι έβγαλε θέματα από τον παλαιότερο τραυματισμό του, εναντίον του Tarek Momen. Νικητής ο Omar Mosaad με 3-0 και με τον Tarek Momen να είναι εμφανώς κουρασμένος από τον προημιτελικό του με τον Nick Matthew που μετά από καταπληκτικό παιχνίδι τελικά είχε κερδίσει τον Άγγλο με 3-2. Πολύ εντυπωσιακή και η πορεία του νεαρού Ali Farag και αυτός από την Αίγυπτο που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά για πρώτη φορά στην σύντομη καριέρα του προτού αποκλειστεί από τον μετέπειτα παγκόσμιο πρωταθλητή Gautier και καθώς ήταν ο μοναδικός που τον κόντραρε σοβαρά και ήταν κοντά στην μεγάλη έκπληξη προτού ηττηθεί με 3-2. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τον τελικό αλλά και για όλες τις προηγούμενες μέρες καθώς επίσης και αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα