Η νέα αγωνιστική χρονιά ξεκινά!

Μετά από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σχετικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό και καθώς βρισκόμαστε στην έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς με νέα πλέον δεδομένα θα προσπαθήσουμε να επισημάνουμε τις αλλαγές και να σας ενημερώσουμε έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να προετοιμαστείτε καλύτερα για την νέα σεζόν.

  • Μία από τις σημαντικές αλλαγές που είδαμε είναι η ημερολογιακή αλλαγή διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με αυτό του 2015 να διεξάγεται όπως πρότινως τον Δεκέμβριο αλλά από το 2016 και έπειτα να διεξάγεται τον Μάρτιο και αυτό για να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι αλλά και να είναι πιο δίκαια η επιλογή των παικτών που θα στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες ανδρών, γυναικών, εφήβων & νεανίδων στους Πανευρωπαικούς που είναι τοποθετημένοι από την ESF στους επόμενους μήνες.
  • Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε έναν σχεδιασμό προς συμμετοχή και εκπροσώπηση της χώρας μας στα Πανευρωπαικά Πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών αλλά και εφήβων-νεανίδων. Την επόμενη χρονιά το Πανευρωπαικό εφήβων γίνεται το Μάρτιο στο Κρινς της Ελβετίας και το Πανευρωπαικό ανδρών-γυναικών στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.
  • Ξεκινάει το επίσημο σιρκουί της Ομοσπονδίας με τον αρχικό σχεδιασμό, εκτός του Πανελληνίου, 4 οπεν τουρνουά (για όλους) αλλά και τελικό τουρνουά Masters (με τους 8 πρώτους-ες της τελικής κατάταξης της σεζόν). Τα τουρνουά θα εχουν όλες τις κατηγορίες δηλαδή ανδρών, γυναικών, εφήβων και νεανίδων ενώ το σιρκουί θα εμπλουτιστεί στο μέλλον και με άλλα τουρνουά.
  • Πρεμιέρα για την επίσημη Πανελλήνια κατάταξη με πρώτο τουρνουά αυτό του Οκτωβρίου που θα διεξαχθεί στον ΟΑΑ ενώ από την Πανελλήνια κατάταξη θα προκείπτουν και οι Εθνικές ομάδες.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στα επίσημα τουρνουά αλλά και στην Πανελλήνια κατάταξη θα έχουν οι εγγεγραμμένοι στην ΕΦΟΑ οπότε πλέον είναι απαραίτητο να εκδόσουμε όλοι θεωρημένο δελτίο αθλητή στην Ομοσπονδία και κάρτα ασφάλισης. Είναι κάτι που γίνεται μόνο μια φορά στην αθλητική μας ζωή, διαρκεί για πάντα ενώ είναι απαραίτητο βήμα καθώς θεωρείται αυτονόητο για οποιοδήποτε άθλημα και οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο.
  • Ρίχνοντας μια ματιά στον τρόπο διεξαγωγής των τουρνουά παρατηρούμε ότι είναι ανοικτά σε όλους, επαγγελματίες αθλητές αλλά και ερασιτέχνες, και στόχος είναι να παρουσιάσουμε σαν άθλημα μεγάλο αριθμό εγγεγραμμένων αλλά και αθλητών ενώ αυτά θα διεξάγονται με την μορφή προκριματικού ταμπλό και κυρίως ταμπλό (main draw) στα πρότυπα του εξωτερικού.
  • Για πρώτη φορά συναντάμε συγκεκριμένα και αξιοκρατικά κριτήρια για την επιλογή των Εθνικών Ομάδων, αλλά και των συνοδών προπονητών, σε άμεση συνάρτηση με το επίσημο σιρκουί και Πανελλήνια βαθμολογία.
  • Με τεράστια ικανοποίηση βλέπουμε και ειδικό σχεδιασμό για τα juniors και εκτός των άλλων την διεξαγωγή του Πανελληνίου αλλά και άλλων 5 οπεν (για όλους) και Masters (για τους 8 πρώτους της κατάταξης) στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς.
  • Εκτός των επίσημων διοργανώσεων υπάρχουν την νέα αγωνιστική σεζόν τα τουρνουά και το ιδιωτικό σιρκουί που διοργανώνει το σωματείο της Πεφτ με δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά τα ανεπίσημα τουρνουά να έχουν μόνο τα μέλη του σωματείου ενώ βέβαια θα υπάρχουν και τα υπόλοιπα ανεπίσημα τουρνουά των υπόλειπων σωματείων όπως τα εσωτερικά πρωτθλήματα, εορταστικά κ.α.

Ελπίζουμε να σας δώσαμε μια ιδέα για το τι έρχεται την νέα σεζόν και εμείς εδώ από το Squash.gr θα σταθούμε κοντά σε κάθε προσπάθεια και θα καλύπτουμε λεπτό προς λεπτό όλη την αγωνιστική κίνηση και όχι μόνο με αναλυτικά ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο. Στην πάνω μέρος της σελίδα μας και με την ένδειξη Αγωνιστικό πρόγραμμα μπορείτε να βλέπετε όλο το πρόγραμμα των τουρνουά το οποίο θα ανανεώνεται και που σήμερα επισυνάπτουμε στο παρόν άρθρο. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα αγωνιστική σεζόν!

Advertisements