Υπερκοπέλια

IMG_3701-1 Ήταν μια αθλητική Κυριακή για την Κρήτη με δυο μεγάλα αθλητικά γεγονότα σε Ηράκλειο & Χανιά! Στο Ηράκλειο διεξήχθη ημιμαραθώνιος όπου και έτρεξαν εκτός των άλλων και οι φίλοι σκουοσίστες Δημήτρης Τούλης, Τζωρτζίνα Βογιατζάκη, Χριστόφορος Μπάτσος, Μάνος Συντιχάκης, Δημήτρης Καραογλανίδης και Μαρία Περογιαννάκη! Χρόνους δεν ξέρουμε, δεν έχουν και σημασία, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι μετά το έριξαν στην μάσα και την ρακή!

Την ίδια μέρα Κυριακή 04/10/15 διεξήχθη ο έκτος αγώνας “ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ” και ο δεύτερος “ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΑΚΙ 8-12 ετών” στα Χανιά. Η διοργάνωση γίνεται από την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ του συλλόγου ΟΡΙΖΟΝΤΑ στα Χανιά σε συνεργασία με τον σύλλογο μαζικού αθλητισμού Chania Personal Training – KOTINOΣ, τον Ρ/Σ »ΔΙΚΤΥΟ» FM 91.5 και το κατάστημα αθλητικών ειδών AQUA FIT με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς και στήριξης ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ. Στον αγώνα συμμετήχαν και οι γνωστοί μας από τα γήπεδα του σκουός Στέφανος Καφαντάρης (με τα παιδιά του), ο Αλέξανδρος Μπόβαλης και άλλοι.

Ο «Ορίζοντας» είναι Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στα πλαίσια της ανάγκης για ανθρωπιστική δράση, όταν τα προβλήματα είναι αξεπέραστα και η κοινωνική πρόνοια μηδαμινή. Ιδρύθηκε πριν από 11 χρόνια στα Χανιά με σκοπό τη στήριξη σε οικονομικό, ηθικό και ψυχολογικό επίπεδο, κυρίως παιδιών που έχουν προσβληθεί από καρκίνο και χρήζουν νοσηλείας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Ο αγώνας έχει ερασιτεχνικό χαρακτήρα ο αθλητής συμμετέχει διαδοχικά στα τρία αγωνίσματα και μάλιστα συνεχόμενα χωρίς κενό, πέραν αυτού που χρειάζεται για να φορέσει ρούχα ή να προσαρμόσει τον εξοπλισμό του. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 10 το πρωί στην παραλία των Αγίων Αποστόλων με κολύμπι απόστασης 500μ. Στη συνέχεια οι αθλητές επιβηβάστηκαν στα ποδήλατα τους και πραγματοποίησαν διαδρομή 24χλμ και τέλος έτρεξαν 6,6 χλμ γύρω από το παρκάκι των Αγίων Αποστόλων. Κατατακτήριες θέσεις και επίσημη χρονομέτρηση δεν υπήρξαν αφού ο αγώνας έγινε με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, περνώντας το μήνυμα «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ».
Για δεύτερη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε ένας μίνι αγώνας τριάθλου (μη αγωνιστικού χαρακτήρα) για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών με τίτλο υπερκοπελακι! Η εκκίνηση δόθηκε στις 09:00π.μ. και οι μικροί αθλητές κολύμπησαν 50 μέτρα, ύστερα διένυσαν 2 χλμ με τα ποδήλατα και τέλος έτρεξαν 500 μέτρα.

     

IMG_3725-0
  

Advertisements