Διακοπές στην Ρόδο

IMG_9556Ολοκληρώθηκε το τουρνουά της Ρόδου που πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Sheraton Resort στην Ιξιά. Για άλλη μια φορά είχαμε συμμετοχές από όλο τον κόσμο αλλά και από όλη την Ελλάδα καθώς ο χρόνος που γίνεται το τουρνουά καθώς και η τοποθεσία προσφέρονται για υπέροχες διακοπές. Στο τουρνουά συμμετείχαν πάνω από 80 παίκτες και από 12 χώρες και είχε πραγματικά διεθνές χρώμα.

Ο τίτλος του τουρνουά ήταν Sheraton Rhodes Open 2015 όμως μόνο open δεν ήταν καθώς προμελετημένα απαγορεύτηκε η συμμετοχή πρωταθλητή μας, περσινού νικητή και παίκτη της Εθνικής μας ομάδας λίγες μόνο εβδομάδες μετά και την σημαντική προσφορά του στην πορεία της Εθνικής μας στους Πανευρωπαικούς αλλά και ξέροντας όλοι την αμέριστη προσφορά του στο Ροδίτικο σκουός αλλά και στην γέννηση και συνέχεια αυτού του τουρνουά. Το τονίζουμε αυτό διότι κάποια στιγμή στην χώρα μας θα πρέπει αυτοί που παίρνουν τέτοιου είδους αποφάσεις να αναλαμβάνουν τις ηθικές τους ευθύνες και να χαρακτηρίζονται ανάλογα για τις πράξεις τους και όχι μόνο να κατηγορούν άλλους για άσχημες συμπεριφορές τις οποίες τελικά οι ίδιοι διαπράτουν.

IMG_9525Στην κατηγορία Invitational αγωνίστηκαν πολύ καλοί επαγγελματίες παίκτες οι οποίοι προσκλήθηκαν και ήρθαν από όλα τα μέρη του κόσμου έπειτα από την ευγενή και σημαντική χορηγία του Sheraton αλλά και της ΕΚΟ και αρκετών άλλων χορηγών. Νικητής ήταν ο Γερμανός Simon Rosner, No 6 στον κόσμο, ο οποίος κέρδισε στον τελικό τον Tom Richards από την Αγγλία, Νο 26 κόσμου, με σκορ 11/9 8/11 11/4 (2-1) ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Γάλλος Lucas Serme, Νο 42, που κέρδισε στον μικρό τελικό τον Sebastian Weenick, Νο 90 κόσμου, με 11/1 10/12 11/5 (2-1). Στους δύο αυτούς αγώνες είδαμε μερικούς υπέροχους πόντους και οι παίκτες έδειξαν μερικά από τα προσόντα που τους χαρακτηρίζουν σε ρυθμούς exhibition και σε μικρούς αγώνες των τριών γκέιμ.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Τσέχα Anna Klimundova η οποία κέρδισε την πρωταθλήτρια μας Ελίζα Καργιώτη που προσπάθησε αλλά δεν τα IMG_9485κατάφερε χάνοντας με 11/8 11/7 11/5 (3-0). Η πορεία όμως της Ελίζας ήταν πολύ καλή καθώς στα ημιτελικά απέκλεισε την Ιταλίδα Ester Cappellini με σκορ 11/4 11/9 13/11 (3-0) που τελικά ήρθε τρίτη κερδίζοντας την εκπρόσωπο της Ρόδου Άννα Τομάζου με 11/7 11/6 11/6 (3-0). Το plate το πήρε η Κική Σπάρταλη κερδίζοντας στον τελικό την Κατερίνα Παπανικολάου με  11/5 6/11 11/5 (2-1).

Στην Α1 ανδρών το τουρνουά κατέκτησε ο Paul Gregory κερδίζοντας δύσκολα τον Άγγλο Jeremy Harris με σκορ 6/11 11/7 11/7 3/11 11/7 (3-2) ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Τσέχος Vojtech Babista που νίκησε τον Δημήτρη Καραογλανίδη, τον καλύτερο γηγενή IMG_9512παίκτη, με σκορ 11/11/9 11/4 (3-0). Στην Α2 ανδρών νικητής ήταν ο Τούρκος Ahmet Levent Ugurlu που κέρδισε τον Βαγγέλη Λεμονάκη με 8/11 11/3 11/7 11/7 (3-1) ενώ το plate πήρε ο Βασίλης Μπαρδής με κη επί του Δημήτρη Σπάρταλη 7/11 11/4 6/11 11/7 11/7 (3-2). Στην Β ανδρών νικητήε ήταν ο Στέργος Κούλλαρος από την Παστίδα που κέρδισε τον πολύ συμπαθή και υποστηρικτή με την συμμετοχή του Δημήτρη Τούλη με 11/9 12/10 11/7 (3-0). Το plate πήγε στον Θεόδωρο Χατζηστρατή με νίκη επί του Sebastian Πολίτη με 11/9 11/9 11/6 (3-0).

Ήταν ένα τουρνουά με μεγάλη οργανωτική επιτυχία, οι περισσότερες θέσεις των ταμπλό παίχτηκαν σε αγώνες κατάταξης και plate ενώ όλοι οι συμμετέχοντες το διασκέδασαν καθώς υπήρχε μια όμορφη μύξη στο ίδιο τουρνουά μεταξύ επαγγελματιών παικτών της αφρόκρεμας της παγκόσμιας κατάταξης με ερασιτεχνών έως και πολύ ερασιτεχνών παικτών που μόλις ξεκίνησαν κάνοντας το πολύ ενδιαφέρον και την ατμόσφαιρα μοναδική. Δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι έσπευδαν για μια φωτογραφία με τους επαγγελματίες παίκτες που υπερήφανα ανέβαζαν στα social media. Οι παίκτες μεταξύ των παιχνιδιών δροσιζόντουσαν στην πανέμορφη πισίνα του ξενοδοχείου και έκαναν τις βόλτες τους στην Παλιά Πόλη. Το βράδυ του Σαββάτου διοργανώθηκε μια όμορφη βραδιά στις πηγές Καλλιθέας με πολύ φαγητό και ποτό που όλοι διασκέδασαν και ήταν μια πολύ όμορφη νότα του τουρνουά. Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά τίμησαν και στήριξαν με την συμμετοχή τους το τουρνουά πολλές παρέες από αρκετά club της χώρας μας που κράτησαν το τουρνουά ζωντανό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την αγωνιστικότητα που έδειξαν μέσα στο γήπεδο και την ευχάριστη παρουσία τους εκτός γηπέδου. Είναι αυτοί που κρατάνε όλα τα τουρνουά ζωντανά.

Υπήρξαν όμως και κάποιες παραφωνίες στο όμορφο αυτό κλίμα. Χαρακτηριστική ήταν η απουσία από το τουρνουά του συνόλου των παικτών της Εθνικής ομάδας οι οποίοι οφείλουμε να αναφέρουμε έγινε για διάφορους λόγους αλλά και διότι δεν προσκλήθηκαν να φιλοξενηθούν με τον ίδιο τρόπο που φιλοξενήθηκαν και όλοι οι άλλοι ξένοι παίκτες και παίκτριες. Στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας αλλά και όλοι μας σαν Έλληνες οφείλουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον στην δύσκολη αυτή συγκυρία και να μην συνεχίζει να μας διακατέχει αυτή η ξενομανία που κάποιοι έχουν στο πετσί τους. Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε την υπέροχη φιλοξενία των Ελλήνων πρωταθλητών και πρωταθλητριών που έχουν σε άλλα τουρνουά στην χώρα μας από ανθρώπους που αγαπάνε το άθλημα και την χώρα που τους γέννησε και οι πρωταθλητές μας τους ευχαριστούν για αυτό με τον τρόπο τους. Σε όλα αυτά έδεσαν και οι προσβλητικές εκφράσεις για τους Έλληνες διεθνείς παίκτες από τον πρόεδρο της Ρόδου ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες που μας μεταφέρθηκαν, αποκάλεσε μεταξύ άλλων και τυχάρπαστους (!) λέγοντας επίσης ότι δεν υπάρχει Εθνική ομάδα και αξιόλογοι Έλληνες πρωταθλητές. Η θέση μας όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν είναι ότι κινήσεις σαν αυτές είναι καλές για το Ελληνικό σκουός όταν εντάσσονται σε έναν προγραμματισμό και όχι όταν λειτουργούν σαν πυροτεχνήματα μόνο για τρείς ημέρες και στην υπόλοιπη διάρκεια του χρόνου να μένουν οι ίδιοι και οι ίδιοι μεταξύ τους και σίγουρα το τουρνουά αυτό δεν βοήθησε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας. Γεγονός ήταν ότι δεν είδαμε νέα παιδιά να παρακολουθούν και οι θεατές των τελικών ήταν ελάχιστοι. Τελικά ωφελεί να δίνουμε δεκάδες χιλιάδες για την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, με ανεπίσημο μάλιστα χαραχτήρα και όχι επίσημοι αγώνες PSA για την παγκόσμια κατάταξη, τα οποία πάνε και στις τσέπες των ξένων που κάνουν υπέροχες διακοπές παίζοντας best of three αγώνες επίδειξης, την στιγμή που η Εθνικές μας ομάδες με τόσο μεγάλη προσπάθεια με το ζόρι εξασφαλίζουν από χορηγούς κάποια λιγοστά χρήματα για να συμμετάσχουν στους Πανευρωπαικούς και να σηκώσουν την σημαία μας ψηλά ; Ή ακόμα ένας σχεδιασμός για τα juniors…

11412317_10204926444456021_6779186418441681330_oΕνδεικτική είναι η αντιμετώπιση που είχε και η μοναδική εκπρόσωπος των Ελλήνων πρωταθλητών Ελίζα Καργιώτη η οποία δεν φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο αλλά με την ευγενική χορηγία του Rodos Palace που άμεσα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ελίζας τελικά έμεινε εκεί ευχαριστώντας μάλιστα με δηλώσεις της το Rodos Palace για την καταπληκτική φιλοξενία. Το εκπληκτικό είναι ότι φιλοξενήθηκε από τους διοργανωτές, εκτός από των είκοσι ξένων παικτών και των συνοδών τους, και η Ιταλίδα αθλήτρια που τελικά έχασε από την Ελίζα στον ημιτελικό… Μοναδικής ομορφιάς ήταν η κίνηση στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου πριν το τουρνουά να μην προσκληθεί η πρωταθλήτρια Ελλάδας Καργιώτη, όντας και μοναδική εκπρόσωπος των Ελλήνων πρωταθλητών, με την ίδια ώρα στο πάνελ να καλείται η τοπική καλύτερη παίκτρια του νησιού και αναπληρωματικό μέλος της Εθνικής. Ακόμα σύμφωνα με μαρτυρία παίκτη ο οποίος στηρίζει όλα τα τουρνουά με την συμμετοχή του στην απονομή του τουρνουά δεν υπήρξε ούτε μια αναφορά και ευχαριστία σε όλους τους παίκτες που ήρθαν από όλη την Ελλάδα, στήριξαν ουσιαστικά το τουρνουά με την παρουσία τους και το τίμησαν.

(ευχαριστούμε θερμά για τα βίντεο τον Δημήτρη Δραγάτη & το σαιτ news12.gr και για τις φωτογραφίες τον Bojan Milovanovic και όλους τους φίλους που τις μοιράστηκαν στα social media)