Το έκανε ξανά η Nicol David (βίντεο με όλο τον τελικό)

10599411_10152986134439381_6280672776330165278_nΓια όγδοη φορά στην καριέρα της η Nicol David από την Μαλαισία κατέκτησε τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αυτή την φορά με αντίπαλό την Αιγύπτια Raneem El Welily με σκορ 5/11, 11/8, 7/11, 14/12, 11/5 (3-2) μέσα στο σπίτι της δεύτερης, το Wedi Degla στο Κάιρο όπου φιλοξενήθηκαν φέτος οι αγώνες. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος με την Raneem να κάνει το ματς της ζωής της καταφέρνοντας να προηγηθεί με 2-1 και 10/6 μπροστά σε ένα θερμότατο πλήθος Αιγυπτίων! Όμως εκεί μίλησε ολοκάθαρα η εμπειρία αλλά και η τύχη της Nicol David που κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τελικά και πάλι το βαρύτιμο τρόπαιο. Ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Raneem ήταν στο 10/7 (δείτε στο βίντεο παρακάτω) όταν από το μπροστινό μέρος του γηπέδου είχε την ευκαιρία για ένα καθαρό χαμηλό κάρφωμα με την Nicol εξουδετερωμένη αλλά ανεξήγητα το σήκωσε αρκετά και έδωσε την ευκαιρία στην αντίπαλο της να συνεχίσει την ανατροπή.

Η οργάνωση των αγώνων από τον διευθυντή Karim Darwish, στο νέο σκαλί της καριέρας του, ήταν μοναδική και ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλες τις παίκτριες και όσους παρευρέθηκαν. Ειδικά το επίσημο δείπνο που έγινε πάνω σε πλοίο στον Νείλο και η επίσκεψη στις Πυραμίδες και η βόλτα με τις καμήλες ήταν αξέχαστες αναμνήσεις για όλες.

Ο άντρας της Raneem, επίσης παίκτης top 10 στον κόσμο Tarek Momen, έγραψε στο facebook αμέσως μετά τον τελικό : Couldn’t have been more proud of my lovely wife Raneem El Welily who has put on the performance of her life against the World no.1 Nicol David and was 1 point away to becoming the first ever Egyptian Woman to win the World Championship Title……Unfortunately she ran out of luck and the more experienced Nicol Managed to get the win eventually, we have to remind ourselves that Nicol is an 8 time World Champion so she has played in 8 World Open finals and won them all whereas this is only Raneem’s first so experience had to play a role here, but I’m sure this isn’t the last final that would feature those two amazing players and I’m also sure that you’re gonna get the win ya Rino insha2 allah……we are all very proud of you bgd