Κούκος και Σωτηροπούλου θριαμβευτές στο Πανελλήνιο εφήβων-νεανίδων 2014

10009296_10204586143685940_4997450043920901031_nΜε μεγάλη συμμετοχή και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2014 στις κατηγορίες εφήβων και νεανίδων στην μητρόπολη του αθλήματος, τον ιστορικό Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, που ανέλαβε την οργάνωση και πάντα μαζί με την ομοσπονδία του αθλήματος ΕΦΟΑ. Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 44 αθλητές από 14 σωματεία και εκτός των μονών για πρώτη φορά έγιναν και διπλά εφήβων, νεανίδων και μεικτά. Η αγωνιστική ομάδα του ΟΑΑ ανεδείχθη αδιαμφισβήτητος πολυνίκης σε όλες τις κατηγορίες με αξιοσημείωτες όμως εμφανίσεις από αρκετά σωματεία (ευχαριστούμε θερμά για τις φωτογραφίες τον κ. Βασιλάτο) (ακολουθούν παρακάτω αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα)

Στην κατηγορία των εφήβων μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Γιώργος Κούκος που επικράτησε στον τελικό του Μιχαήλ Πηλιούνη με σκορ 3-0. Στα ημιτελικά ο Κούκος αντιμετώπισε τον Μαρίνο Σπάθη τον οποίο κέρδισε με 3-0 και ο Πηλιούνης κέρδισε τον Στάμο Τρίκα επίσης με 3-0 ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Μαρίνος Σπάθης. Στις νεανίδες νικήτρια για πρώτη φορά ήταν η Ρεγγίνα Σωτηροπούλου που στον τελικό κέρδισε το Νο 1 του ταμπλό Έλενα Κορακιανίτη-Σουφλιά με 3-0 ενώ στα ημιτελικά η Σωτηροπούλου κέρδισε την Σαπφώ Σακκελαρίδη με 3-0 και η Κορακιανίτη την Ηλέκτρα Πετρίδου με 3-1 με την Πετρίδου να παίρνει τελικά την τρίτη θέση. Στα διπλά εφήβων οι Κούκος και Τρίκας κέρδισαν με 2-1 σε ένα αμφίρροπο ματς στον τελικό τους Καπίρη-Νασιόπουλο ενώ στο διπλό κοριτσιών οι Πετρίδου-Σωτηροπούλου κέρδισαν τις Σακελαρίδη-Νασιοπούλου με 2-0. Στα διπλά μικτά ο Κούκος πήρε την τρίτη του πρώτη θέση καθώς με συμπαίκτρια την Κορακιανίτη επικράτησαν των Σπάθη-Σωτηροπούλου.

Τις απονομές έκαναν ο Πρόεδρος της ΕΦΟΑ κος Σπύρος Ζαννιάς, ο Πρόεδρος του ΟΑΑ κος Γιάννης Χατζηπροδρόμου,ο Αντιπρόεδρος του ΟΑΑ κύριος Φάνης Τσιόκρης ενώ σύσσωμο το ΔΣ του ΟΑΑ παρέστη στην τελετή. Για την συμμετοχή στους αγώνες ήταν απαραίτητη η απόκτηση Αριθμού Μητρώου το οποίο και έπειτα από συνεννόηση της οργανωτικής επιτροπής και της ΕΦΟΑ λήφθηκε ειδική μέριμνα έτσι ώστε να βγει την ίδια ημέρα με την κατάθεση των δικαιολογητικών και όλοι οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν έγκαιρα για αυτό. Το ότι κάποια παιδιά δεν κατέθεσαν τα δικαιολογητικά και δεν έλαβαν Α.Μ. με συνέπεια να μην μπορούν να συμμετάσχουν ήταν τελικά δική τους επιλογή. Ήταν το πρώτο πρωτάθλημα μιας νέας εποχής (και τι καλύτερο από ένα τουρνουά για τα παιδιά) που βρίσκει την ΕΦΟΑ και τον ΟΑΑ πρωταγωνιστές και πάλι στον χώρο και κύριους εκφραστές της έναρξης μιας νέας προσπάθειας για την ανάπτυξη του αθλήματος, με επόμενο ραντεβού το Πανελλήνιο ανδρών γυναικών στις 21-25 Ιανουαρίου, ενώ σύντομα αναμένεται η δημιουργία του Πανελλήνιου σιρκουί, η επίσημη βαθμολογία και ο ορισμός των προεθνικών ομάδων. IMG_4628

IMG_2693 

Advertisements