Θεσσαλονίκη Β’

Τέλος στο τουρνουά του Aquaforum στην όμορφη Θεσσαλονίκη με νικητή το ακλόνητο φαβορί Harry Londy και στις γυναίκες την Βερόνικα Ορφανίδου που έπαιζε εντός έδρας. Την Β κατηγορία κατέκτησε για άλλη μια φορά ο Βαγγέλης Λεμονάκης. Το επίπεδο του τουρνουά γενικότερα χαρακτηρίστηκε ως ερασιτεχνικό με το επίπεδο των αγώνων να είναι χαμηλό καθώς έλαμψαν δια της απουσίας τους όλα τα μεγάλα ονόματα που συμμετείχαν στο ίδιο τουρνουά στο παρελθόν σε άνδρες αλλά και γυναίκες με τον Londy να είναι σαν την καλαμιά στον κάμπο. Αυτό όμως έδωσε το δικαίωμα να γίνουν μεγάλες μάχες ανάμεσα στους ερασιτέχνες παίκτες καθώς υπήρχε και μια μύξη με παίκτες του ιδίου επιπέδου από Βουλγαρία και Τουρκία. Είχαμε και μια συμμετοχή από την εθνική ομάδα της Κύπρου με τον νεαρό Μάριο Χαμπίδη. Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ξεκινώντας με την Α κατηγορία ο Harry Londy έκανε πραγματικά περίπατο μέχρι την πρώτη θέση με τελευταίο του αντίπαλο στον τελικό τον Βασίλη Βέλκο τον οποίο κέρδισε με σκορ 11/3 11/9 11/4 (3-0). Στα ημιτελικά ηττήθηκαν οι Παναγιώτης Αναστασιάδης και ο Δημήτρης Καραογλανίδης που έπαιξαν έπειτα στον μικρό τελικό με νικητή τον Αναστασιάδη με 11/8 11/8 11/9 (3-0). Πολύ καλό τουρνουά και με είσοδο στα προημιτελικά έκαναν οι δύο Πατρινοί Απόστολος Βανταράκης και Ανδρέας Κομινάτος (6ος και πολύ μεγάλη επιτυχία) αλλά και ο Νίκος Γαλάνης και ο Κύπριος Μάριος Χαμπίδης (5ος). Την τιμητική 9η θέση πήρε ο Γιώργος Σαρρής που κέρδισε τον Μάριο Δημακόπουλο με 2-0. Σε όλο το ταμπλό της Α κατηγορίας είχαμε μόνο ένα αμφίρροπο παιχνίδι που κρίθηκε στα πέντε γκέιμ (αυτό του Βανταράκη και του Ρέτσου) και αυτό λέει πολλά για τους γνώστες.

Στις γυναίκες η Βερόνικα Ορφανίδου επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του φαβορί κερδίζοντας όμως στον τελικό μια ανερχόμενη παίκτρια από την Ρόδο την Άννα Τομάζου με σκορ 11/9 11/2 11/5 (3-0) ενώ μέχρι τα ημιτελικά κατάφεραν να φτάσουν οι Κρητικές Τζωρτζίνα Βογιατζάκη και Μαρία Στεφανάκη με νικήτρια για την τρίτη θέση την Τζωρτζίνα με 11/7 11/8 11/3 (3-0).

Η Β κατηγορία ήταν και μακράν η πιο ενδιαφέρουσα του τουρνουά με μεγάλους αγώνες και συγκινήσεις. Νικητής έπειτα από δύσκολη πορεία ο Βαγγέλης Λεμονάκης και με νίκη με ανατροπή στον τελικό επί του Βούλγαρου Georgi Pencev με 7/11 1/11  11/6 11/6 11/5 (3-2) ενώ άξιοι αντίπαλοι των δύο φιναλίστ στα ημιτελικά ήταν ο Διονύσης Σταθόπουλος και ο Δημήτρης Δούδος. Τι να πρωτοπούμε για όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην κατηγορία καθώς όλοι ήταν σε πολύ κοντινό επίπεδο και έγιναν τεράστιες μάχες. Στα προημιτελικά έφτασαν ο Νάσος Μάντζιος, ο Τούρκος Emre Senkal, ο Πέτρος Μαρκαντωνάκης και ο Παύλος Τσόγκας. Ένα μεγάλο μπράβο όμως και στους 45 παίκτες της κατηγορίας. Στο plate και στον τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι ο ελπιδοφόρος Δημήτρης Πίτσος από την Ρόδο που προπονείτε εντατικά και ο γίγαντας των Χανίων Στέφανος Καφαντάρης και νικητής ήταν τελικά ο Δημήτρης με 11/7 9/11 9/11 11/9 11/7 (3-2) σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι που θα μπορούσε να κερδίσει ο οποιοσδήποτε.

Advertisements