Η δολοφονία του αθλητικού ιδεώδους

Ολοκληρώθηκε στην Θεσσαλονίκη το Aquaforum Open (που μόνο open δεν είναι δηλαδή, βλέπε παρακάτω) που και λόγω γεωγραφικής σχέσης της πόλης μάζεψε αρκετούς ερασιτέχνες παίκτες από την Βουλγαρία, την Κύπρο, την Τουρκία και φυσικά από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Από άποψη συμμετοχών επαγγελματιών παικτών/ριών στο τουρνουά υπήρχε μόνο αυτή του Harry Londy.

Η είδηση όμως είναι ότι ενώ ο Πέτρος Τζαμαλούκας δήλωσε συμμετοχή στο εν λόγω τουρνουά οι διοργανωτές απέσυραν μονομερώς την συμμετοχή του και μάλιστα σε ένα τουρνουά που στην προκήρυξη του αναγράφει ολοκάθαρα <<Στο τουρνουά επιτρέπεται να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες παίκτες του Squash καθώς επίσης και παίκτες από το εξωτερικό>> ενώ υπάρχει και χρηματικό έπαθλο. Άποψη μας όπως και άποψη κάθε υγιούς αθλητή και φιλάθλου είναι ότι αυτά τα πράγματα στον αθλητισμό δεν χωρούν και όταν γίνονται μας θλίβουν και μας προσβάλουν όλους μας καθώς δεν μπορείς να μην επιτρέψεις στον οποιονδήποτε να αγωνιστεί μόνο και μόνο γιατί σε κερδίζει ή δεν τον συμπαθείς.

Επικοινωνήσαμε με τον Πέτρο ο οποίος μας δήλωσε : <<Μετά από απουσία δύο χρόνων από το τουρνουά στην Θεσσαλονίκη, την γενέτειρα της αείμνηστης μητέρας μου, αποφάσισα πριν λίγες μέρες να δηλώσω συμμετοχή διαλέγοντας να τιμήσω με αυτό τον τρόπο την μνήμη της και να αφιερώσω το κύπελλο στην ψυχούλα της. Σήμερα είδα ότι οι διοργανωτές δεν συμπεριέλαβαν το όνομα μου στις συμμετοχές του τουρνουά που εκτός των παραπάνω βάση της προκήρυξης των αγώνων είναι ανοικτό σε όλους (open) και βαθμολογούμενο. Δεν θα πω κάτι παραπάνω παρά μόνο μια λέξη…ντροπή>>

Advertisements