Ο Φαμπιάν το καλύτερο κοπέλι

10255945_1029_4514900097782604386_oΟλοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Απριλίου με τους τελικούς το 1ο CreteOpenτο οποίο για πρώτη φορά διοργανώθηκε από κοινού από τα σωματεία Χανίων & Ηρακλείου και διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου CandiaMarisστην περιοχή Αμμουδάρα Ηρακλείου. Είναι γεγονός ότι πάρα πολλά χρόνια είχαν να παίξουν σε τουρνουά της Κρήτης τόσο καλοί επαγγελματίες παίκτες όπως ο Φαμπιάν Καλαιτζής & Πέτρος Τζαμαλούκας και σε συνδυασμό με τους πολύ καλούς παίκτες από την Κρήτη ανέδειξαν το τουρνουά σε κορυφαίο επίπεδο. Δείτε πατώντας εδώ όλα τα αποτελέσματα

Στους άνδρες και στην Α κατηγορία μεγάλος νικητής ήταν ο Φαμπιάν Καλαιτζής που στον τελικό επικράτησε άξια του Πέτρου Τζαμαλούκα με 11/9 11/1 16/14 (3-0) σε έναν εντυπωσιακό αγώνα με συνεχείς εναλλαγές. Ο Φαμπιάν ξεκίνησε σε γρήγορο ρυθμό και κατάφερε να προηγηθεί με 7-1 προτού ο Πέτρος αρχίσει να παίζει καλύτερα ισοφαρίζοντας σε 9-9. Στο 10-9 όμως ο Φαμπιάν επιχείρησε τρία συνεχόμενα υπέροχα boastυψηλού ρίσκου τα οποία ήταν επιτυχή παίρνοντας το πρώτο γκείμ. Στο δεύτερο ο Πέτρος έκανε πάρα πολλά λάθη και ο Φαμπιάν το πήρε εύκολα παίζοντας πολύ σταθερά σε αντίθεση με το τρίτο όπου ο Πέτρος σημείωσε μερικούς εντυπωσιακούς πόντους και προηγήθηκε με 10-5. Όμως ο Φαμπιάν αντιστάθηκε παίρνοντας έξι συνεχόμενους πόντους και έπειτα οι δύο παίκτες πήγαιναν πόντο-πόντο με gameballsεναλλάξ έως ότου τελικά ο Φαμπιάν επικρατήσει με 16-14 (!) παίρνοντας και το παιχνίδι κάτω από τα συνεχή χειροκροτήματα των ενθουσιασμένων θεατών. Στα ημιτελικά ο Καλαιτζής απέκλεισε τον Δημήτρη Καραογλανίδη (Ηράκλειο) με 11/6 11/2 11/7 (3-0) ενώ ο Τζαμαλούκας κέρδισε τον πολύ μαχητικό Γιώργο Σαρρή (Ηράκλειο), που έκανε το παιχνίδι της ζωής του, με σκορ 11/8 9/11 11/3 12/10 (3-1). Στον αγώνα για την τρίτη θέση νικητής ήταν ο Καραογλανίδης με σκορ 11/6 11/3 11/7 (3-0) έπειτα από έναν πολύ καλό αγώνα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια αξίζει να σημειώσουμε την νίκη στην φάση των ομίλων του Γιώργου Σαρρή επί του Γιώργου Περισινάκη (Ηράκλειο) με 3-2, και που ήταν η πρώτη στην καριέρα του, αλλά και επί του Δημήτρη Ξενάκη με 3-1. Στο τέλος του τουρνουά ο Σαρρής ήταν ξεθεωμένος! Στον άλλο όμιλο γκείμ από τον Πέτρο Τζαμαλούκα πήρε και ο Δημήτρης Σκαράκης ενώ ο Κωνσταντίνος Καργιώτης αποχώρησε εκπρόθεσμα από το τουρνουά το βράδυ της Παρασκευής ενώ είχαν ξεκινήσει οι αγώνες των ομίλων και δεν ταξίδεψε από την Αθήνα.

Στην Β κατηγορία των ανδρών νικητής ήταν ο Χριστόφορος Μπάτσος (Ηράκλειο) ο οποίος επέστρεψε δυνατά στους αγωνιστικούς χώρους κερδίζοντας στον τελικό τον Βαγγέλη Σκαράκη (Χανιά) με σκορ 11/3 6/11 11/1 11/6 (3-1) ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν τους πολύ καλούς Χανιώτες Πέτρο Μαρκαντωνάκη και Νίκο Μαροπουλάκη με την απονομή στον Χριστόφορο να την κάνει η Τζωρτζίνα. Στους προηγούμενους αγώνες ο Μαροπουλάκης επιβίωσε στον πρώτο γύρο με 3-2 επί του πολύ καλού Δημήτρη Τούλη, που έπειτα κατέκτησε το plate,  όπως και ο Βαγγέλης Σκαράκης που κέρδισε δύσκολα στα προημιτελικά τον Στέφανο Καφαντάρη με 3-1 ενώ ισχυρή αντίσταση προέβαλε και ο επίσης καλός Μανώλης Παπαδουράκης προτού τελικά ηττηθεί από τον Μαρκαντωνάκη (την Κουκουβάγια).

Στις γυναίκες το τουρνουά έγινε με την μορφή roundrobin(έπαιξαν όλες με όλες) ενώ έγιναν μερικά ωραία παιχνίδια και νικήτρια ήταν η Τζωρτζίνα Βογιατζάκη ενώ δεύτερη ήταν η Μαρία Στεφανάκη με τρίτη την RoxanaKoutkovska.  Ο αγώνας μεταξύ των δύο φιναλίστ ήταν πάρα πολύ καλός και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον καθώς η Τζωρτζίνα ήταν νικήτρια επί της Μαρίας με 7/11 11/1 11/2 8/11 11/6 (3-2).

Στα παραλειπόμενα του τουρνουά να σημειώσουμε την αλλαγή της τελευταίας στιγμής καθώς έπειτα από πρόβλημα με τον αρχικό τόπο διεξαγωγής που ήταν στο Ρέθυμνο τελικά το τουρνουά μεταφέρθηκε στο γήπεδο του Ηρακλείου. Επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε τους Δημήτρη Καραογλανίδη και Βασίλη Χατζηλία που διοργάνωσαν ένα υπέροχο τουρνουά, τον επιδιαιτητή και κολώνα του Κρητικού σκουός Γιώργο Περισινάκη, τους χορηγούς και τις κοπέλες Τζωρτζίνα Βογιατζάκη και Μαρία Στεφανάκη που ήταν πάντα εκεί για τους παίκτες σαν γραμματεία των αγώνων.

Τέλος θα θέλαμε να αναφερθούμε στα δύο αυτά σωματεία, των Χανίων & του Ηρακλείου, τα οποία αξίζουν τον σεβασμό όλων μας διότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια στηρίζουν όλες τις δραστηριότητες του αθλήματος στην χώρα μας και μάλιστα έχουν καταφέρει να εκπροσωπείται η Κρήτη με τρείς αθλητές ανάμεσα στους πρώτους δέκα της Ελλάδας! Το σωματείο των Χανίων έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να αυξήσει τους αθλητές του οι οποίοι κατεβαίνουν μαζικά στα περισσότερα τουρνουά δείχνοντας απίστευτο ζήλο και πάθος και όλα αυτά με ένα ουσιαστικά κουτσουρεμένο γήπεδο στην πόλη τους μην διστάζοντας να κάνουν χιλιόμετρα με μοναδική προσμονή να παίξουν σε ένα κανονικό γήπεδο με αποτέλεσμα όταν τελικά το βρίσκουν να σχηματίζεται ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο τους. Το σωματείο του Ηρακλείου έχει πρωτοστατήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας ενώ συνεχίζει να το κάνει, έχοντας σαν έδρα ένα ιδιωτικό γήπεδο και συναντώντας πολλά προβλήματα, και έχει σαν αθλητές του δύο από τους καλύτερους στην Ελλάδα, που έμαθαν σκουός στο νησί, ένα πράγμα πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε σύλλογο εκτός Αθηνών. Σεβασμός

Advertisements