Ασταμάτητος ο Stephano Galifi

DSC_0131O Stephano Galifi ήταν ο άξιος νικητής στο μεγάλο διεθνές τουρνουά Vari Squash Open 2014 που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Vari Sports Club καθώς στον τελικό επικράτησε του πρωταθλητή μας Φαμπιάν Καλαϊτζή με σκορ 11/9 10/12 11/2 12/10 (3-1). Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό και οι δύο παίκτες ξεδίπλωσαν απλόχερα τις ικανότητες τους με μερικούς πραγματικά εντυπωσιακότατους πόντους ξεσηκώνοντας το αθηναϊκό κοινό που ειδικά σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις ξέσπασαν σε μακρό χειροκρότημα και προς τους δύο αθλητές. Σε μια περιγραφή του αγώνα μπορούμε να πούμε ότι ο Galifi φαινόταν εμφανώς καλύτερος από τον Καλαϊτζή κερδίζοντας άνετα το πρώτο και με το χαρακτηριστικό άνετο τρόπο παιχνιδιού του. Κάτι που συνεχίστηκε και στο δεύτερο όπου o Galifi είχε και game ball αλλά ο Φαμπιάν με επιμονή και αρκετή προσπάθεια κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 1-1. Στο τρίτο όμως ένα εντυπωσιακό ρεσιτάλ από τον Galifi με αλάνθαστο παιχνίδι οδήγησε τον Ιταλό σε ένα σκορ 11-2 και να προηγηθεί πλέον με 2-1 γκέιμ, όμως ο κουρασμένος Καλαϊτζής δεν παράτησε την προσπάθεια και παραλίγο να <<κλέψει>> το τέταρτο γκέιμ με τον έμπειρο όμως Ιταλό να κερδίζει τους κρίσιμους πόντους και τελικά το παιχνίδι με 3-1. Στα ημιτελικά ο Galifi απέκλεισε τον φιλότιμο Κωνσταντίνο Καργιώτη με 11/3 11/3 11/8 (3/0) ενώ ο Καλαϊτζής αντιμετώπισε και κέρδισε με 11/7 11/8 11/4 (3/0) τον Sam Van Brusselen Νο 2 Βελγίου και του οποίου η συμμετοχή ανέβασε επιπλέον τις μετοχές του τουρνουά. Στον αγώνα για την τρίτη θέση ο Sam επικράτησε του Κωνσταντίνου με 8/11 11/7 11/3 11/4 (3/1) σε έναν καλό αγώνα. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ελίζα Καργιώτη που κέρδισε την καταπονημένη Ζέτα Τζαμαλούκα με 11/4 11/6 11/7 (3/0) ενώ στον αγώνα για την τρίτη θέση η Βάλυ Κοντίδη κέρδισε την μεγάλη αντίπαλο της Αννίτα Λαδάκη με 11/9 9/11 11/6 6/11 11/4 (3/2) σε έναν αμφίρροπο αγώνα. Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα (ευχαριστούμε τον Sami Haj Hamed για άλλη μια φορά για τις όμορφες φωτογραφίες)

Πάμε τώρα στις άλλες κατηγορίες και αρχικά στην Β’ ανδρών όπου ο Lars Koppman επικράτησε στον τελικό του πολύ καλού αριστερόχειρα από την Ρόδο Βασίλη Μπάρδη με σκορ 11/7 12/10 11/6 (3-0). Εδώ να σημειώσουμε ότι μεγάλο ενδιαφέρον και ανάδειξη του τουρνουά σε διεθνές ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, εξαιρώντας τους επαγγελματίες ξένους παίκτες που ήδη αναφέραμε, έδωσε η 16μελής αποστολή από το Petersfield Club της Αγγλίας, οι οποίοι έπειτα από παρότρυνση και βοήθεια από τον Πέτρο Τζαμαλούκα που τους είχε συναντήσει πέρσι σε ένα διεθνές τουρνουά του εξωτερικού και τους προσκάλεσε στο τουρνουά της Βάρης, επισκέφτηκαν την χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν στο τουρνουά και σε συνεργασία με τον Πέτρο & το πρακτορείο Squash and Sun. Οι Άγγλοι οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν club players έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στο τουρνουά και η διασταύρωση με τους υπόλοιπους παίκτες από όλη την Ελλάδα έδωσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον ενώ επίσης ήταν και το κάτι διαφορετικό για τους Έλληνες club players που είχαν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν κάποιον άγνωστο σε αυτούς αντίπαλο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τουρνουά που έχουν πάνω-κάτω τους ίδιους αντιπάλους. Στους εφήβους νικητής ήταν ο Οδυσσέας Χατζηράπτης και στις νεανίδες νικήτρια ήταν η Ηρώ Αργυρώ Καρακόντη. Τέλος τα περιορισμένα plate τα κατέκτησαν οι Ελένη Καμαρά (γυναίκες), ο Λεωνίδας Μπενοβίας (Α’ ανδρών) και ο Αλέξανδρος Παπαζήτης (Β’ ανδρών).

Κλείνοντας να αναφερθούμε σε ένα ευχάριστο και ουσιαστικό πρόβλημα που ζητάει άμεση λύση και έχει αρχίσει να παρουσιάζεται και το οποίο έχει να κάνει με τις πολλές συμμετοχές παικτών στα τουρνουά της Αθήνας και την διεξαγωγή των τουρνουά τα οποία διεξάγονται σε club με δύο γήπεδα. Στο συγκεκριμένο τουρνουά στη Βάρη οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100, όπως και στα τουρνουά στο Holmes Place και στον ΟΑΑ, με την διαφορά όμως ότι δεν διαθέτει τρία γήπεδα τα οποία διαθέτουν τα άλλα δύο club. Έτσι το τουρνουά διεξήχθη ουσιαστικά σε επαγγελματική λογική δηλαδή τον σχεδιασμό με νοκ-άουτ παιχνίδια και ουσιαστικά με το σκεπτικό <<όταν χάνεις φεύγεις>> καθώς έγινε μόνο ένα υποτυπώδες περιορισμένο plate μέσα σε τρεις ώρες το πρωί της Κυριακής (09.00-12.00) με την συμμετοχή λιγοστών παικτών που έχασαν στον πρώτο γύρο. Δηλαδή ουσιαστικά περίπου οι μισοί συμμετέχοντες του τουρνουά έπαιξαν μόνο ένα παιχνίδι! Ούτε λόγος βέβαια και για αγώνες κατάταξης που ούτε αυτοί ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμες ώρες και γήπεδα. Η οργανωτική επιτροπή έκανε ότι ήταν δυνατό με τις υπάρχουσες συνθήκες όμως θα μπορούσε να μεγαλώσει λίγο την διάρκεια του τουρνουά ξεκινώντας το από την Τρίτη ή την Τετάρτη σε κάποιες κατηγορίες όπως επίσης και εάν στον αρχικό σχεδιασμό χώριζε περισσότερο τις κατηγορίες στους άνδρες σε τρεις από τις δύο που ήταν τώρα, γεγονός που θα σήμαινε λιγότερα παιχνίδια και συνεπώς περισσότερα διαθέσιμα γήπεδα για τα plate.

Εν κατακλείδι θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στο Vari Sports Club και στην οργανωτική επιτροπή που έφεραν εις πέρας ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά και που η άποψη μας είναι ότι ήταν το καλύτερο τουρνουά για εφέτος, μαζί με τα τουρνουά της Ρόδου και του Holmes Place, κυρίως λόγω της συμμετοχής επαγγελματιών παικτών και της δυνατότητας που είχαν όλοι να δουν μερικά εντυπωσιακά παιχνίδια.

IMG_1842

IMG_1840

 

 

IMG_1805

Advertisements