Ο Ανδρέας Τσουρής νίκησε τον Μάριο Χαμπίδη στον τελικό του Πρωταθλήματος Κύπρου 2014

cyprus_closed_2014-menΗ Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Δρ. Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα τίμησε με την παρουσία της τους αγώνες σκουός «Cyprus Closed 2014″, το Πανκυπριακό πρωτάθλημα δηλαδή, που διεξήχθηκαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από την Τετάρτη 19 Μαρτίου έως το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» στην Λευκωσία. Το Cyprus Closed 2014, αποτελεί την πρώτη επίσημη διοργάνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σκουός και οι βαθμοί υπολογίζονται στην Εθνική κατάταξη των αθλητών.

Νικητής και Πρωταθλητής Κύπρου για το 2014 ήταν ο Αντρέας Τσουρής του Ο.Σ. Λευκωσίας ενώ στην 2ηθέση ήταν ο Μάριος Χαμπίδης του Ο.Σ. Λεμεσού και γιός της πρωταθλήτριας για πάνω από 20 χρόνια Βάσως Καρασάββα ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο Βασίλης Παναγίδης του Ο.Σ. Λευκωσίας.

Το σκουός άρχισε να καθιερώνεται πλέον ως άθλημα και κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους. Σήμερα δραστηριοποιούνται στον χώρο πέραν των 60 παιδιών ηλικίας κάτω των 19 ετών στις Ακαδημίες του Ομίλου Λευκωσίας και Λεμεσού. Το γεγονός αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα την Πρόεδρο του ΚΟΑ, η οποία απέδωσε τα εύσημα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σκουός κ. Γιώργο Γιαπανά, καθώς και σε όλους που υπηρετούν την Ομοσπονδία από οποιοδήποτε πόστο. Ιδιαίτερα τον Τεχνικό Σύμβουλο Μιχάλη Λύρα και την Υπεύθυνη Ακαδημιών Λεμεσού Βάσω Καράσαββα, που είχαν και την ευθύνη διεξαγωγής των αγώνων.Με βάση τους σχεδιασμούς της, και παρά τον μειωμένο σε σχέση με παλαιότερα χρόνια προϋπολογισμό, η Ομοσπονδία, διεξάγει σε ετήσια βάση δύο επίσημα τουρνουά όλων των ηλικιών (το Cyprus Closed και το Cyprus Open) και μαζί με τα τέσσερα τουρνουά των Επαρχιακών Ομίλων, αποτελούν τις επίσημες ετήσιες διοργανώσεις του σκουός. Το διεθνές πρωτάθλημα CyprusOpenθα διεξαχθεί φέτος από 4-7 Ιουνίου και ελπίζουμε και φέτος να έχουμε συμμετοχές Ελλήνων παικτών.

Στις μικρές κατηγορίες σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Αγόρια κάτω των 19 ετών

1η Θέση – Βασίλης Παναγίδης, Ομίλου Σκουός Λευκωσίας

2η Θέση – Κυριάκος Σολομωνίδης, Ομίλου Σκουός Λευκωσίας

3η Θέση – Κωνσταντίνος Σολομωνίδης, Ομίλου Σκουός Λευκωσίας

Αγόρια κάτω των 17 ετών

1η Θέση – Κωνσταντίνος Σολομωνίδης, Ομίλου Σκουός Λευκωσίας

2η Θέση – Χρίστος Φύσας, Ομίλου Σκουός Λευκωσίας

3η Θέση – Κυριάκος Σολομωνίδης, Ομίλου Σκουός Λευκωσίας

Αγόρια κάτω των 15 ετών

1η Θέση – Πάνος Νικολάου, Ομίλου Σκουός Λεμεσού

2η Θέση – Σοφοκλής Νικολάου, Ομίλου Σκουός Λεμεσού

3η Θέση – Χρίστος Λουκαϊδης, Ομίλου Σκουός Λευκωσίας

Αγόρια κάτω των 13 ετών

1η Θέση – Σοφοκλής Νικολάου, Ομίλου Σκουός Λεμεσού

2η Θέση – Αντρέας Χατζημιχαήλ, Ομίλου Σκουός Λεμεσού

3η Θέση – Μιχάλης Ζωγραφάκης, Ομίλου Σκουός Λεμεσού

cyprus_closed_2014-u17

(πηγή : Κυπριακή Ομοσπονδία Σκουός http://www.squash.com.cy)

Advertisements