Holmes Place Open 2014. Και η ιστορία συνεχίζεται…

IMG_0907Άλλο ένα Holmes Place Open τελείωσε και έτσι η ιστορία συνεχίζεται καθώς το τουρνουά αυτό μετράει αισίως 22 χρόνια ζωής. Όλα ξεκίνησαν με την δημιουργία στον ίδιο χώρο του All Sport Club από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (γνωστού και ως Τζίγγερ) ο οποίος είναι ο ίδιος παίκτης και λάτρης του αθλήματος και σε συνεργασία επίσης με τον Λογοθέτη Χιωτάκη με σχεδιασμό και εκτέλεση του έργου από τον αρχιτέκτονα και πρωταθλητή Νίκο Μουστρούφη και με πρώτο και από τα μπετά club manager τον Νίκο Κουρεμένο. Έκτοτε άρχισε να διεξάγεται ετησίως το εν λόγω τουρνουά το οποίο προσέλκυε πάντα την αφρόκρεμα των Ελλήνων παικτών αλλά και με επισκέψεις θρύλων του παγκοσμίου σκουός όπως ο Jahangir Khan και ο Zarak Khan οι οποίοι είχαν δώσει αγώνα επίδειξης πριν τον τελικό του Open του 1995 αλλά και με την παρουσία για μια εβδομάδα του επίσης θρύλου Peter Nicol προκειμένου να προπονηθεί στα ιστορικά αυτά γήπεδα ως φιλοξενούμενος των αδελφών Χιωτάκη. Υπεύθυνος του τμήματος σκουός και προπονητής τα πρώτα χρόνια ήταν ο Αιγύπτιος Gamal Awad No 2 στον κόσμο τότε και έπειτα την αναχώρηση του συνεχιστής και αρωγός της προσπάθειας ανέλαβε ο Amanat Khan υπεύθυνος μέχρι και σήμερα και ελπίζουμε για πολύ ακόμα. Την σκυτάλη το 2002 πήρε το Holmes Place το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί στον ίδιο χώρο έπειτα από την εξαγορά του All Sport από τον Τζίγγερ και υπό την διεύθυνση της Έφης Λιάγκα συνέχισε την διοργάνωση του τουρνουά με λίγα μόνο διαλείμματα καθώς κάποιες χρονιές δεν διεξήχθη το Open αλλά στην θέση του ένα εσωτερικό. Από το πρώτο λοιπόν Open το 1991 μέχρι και σήμερα παρόντες σε όλα αυτά τα τουρνουά ήταν μερικοί παίκτες μετρημένοι στα δάχτυλα που αξίζει να αναφέρουμε όπως ο Διονύσης Πετρόπουλος, ο Ανδρέας Μόσχος, ο Πέτρος & η Ζέτα Τζαμαλούκα, ο Λογοθέτης & Αντρέας Χιωτάκης, ο Όμαρ Αφίφι αλλά και ο Νίκος Κουρεμένος και ο Νίκος Μουστρούφης με λίγες μόνο απουσίες λόγω κάποιων τραυματισμών. Μεγάλος απών τα τελευταία χρόνια ο παλιός πρωταθλητής Στρατής Δημητριάδης του οποίου η παρουσία ήταν σημαντική και που όμως συνεχίζει να κάνει συχνά τις βόλτες του εκεί και να παρακολουθεί τα παιχνίδια.

Αυτή ήταν μια μικρή ιστορική αναδρομή για να καταλάβουμε την σπουδαιότητα και την ιστορία αυτού του τουρνουά και αισίως φτάσαμε στην διοργάνωση του 2014! Στο φετινό τουρνουά συμμετείχαν 120 παίκτες από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά, την Ρόδο, την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά και την Κάλυμνο. Μεγάλος νικητής στους άνδρες ήταν ο Harry Londy που κέρδισε στον τελικό τον Liad Hare από το Ισραήλ με 8/11 13/11 10/12 11/9 11/1 (3-2) ενώ στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Ελίζα Καργιώτη που κέρδισε στον μεγάλο τελικό την Ζέτα Τζαμαλούκα με 11/9 11/4 6/11 11/7 (3-1). Στην Β’ κατηγορία νικήτρια ήταν πάλι η Ελίζα με νίκη στον τελικό επί του Σωτήρη Πίγκα με 11/7 13/15 11/8 7/11 12/10 (3-2) και στο plate της Α’ κέρδισε ο Νίκος Γαλάνης με νίκη επί του Σταύρου Αλεξάνδρου 11/9 10/12 11/7 (2-1) και το plate της Β’ ο Σπύρος Αδάμης επί του Σάκη Καβούνη από το Hyatt Θεσσαλονίκης με 11/5 11/3 (2-0). Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα και πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες. Ευχαριστούμε πολύ τον Sami Haj-Hamed για τις υπέροχες φωτογραφίες! Ας τα δούμε πιο αναλυτικά…

Τα τελικά έγιναν την Κυριακή και πολύς κόσμος ήρθε να παρακολουθήσει τα παιχνίδια. Στον τελικό του plate της Β’ ο κουρασμένος Σάκης Καβούνης που έχει αλματώδη άνοδο και αθλητής του Hyatt Θεσσαλονίκης δεν τα κατάφερε απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο τον Σπύρο Αδάμη από το Holmes ενώ στο plate της Α’ έγινε η κλασσική πλέον μονομαχία του τεράστιου Σταύρου Αλεξάνδρου που έχει μεγαλώσει γενιές στα courts εναντίον του πολύ καλού τεχνικά Νίκου Γαλάνη με νικητή τον δεύτερο καθώς ο Σταύρος το πάλεψε. Είμαστε τυχεροί να βλέπουμε τον Σταύρο μας στα γήπεδα καθώς είναι απόλαυση να τον βλέπεις όπως και τον Νίκο. Ο Σωτήρης Πίγκας συνεχίζει να ανεβαίνει και να μας εκπλήσει θετικά καθώς έχασε την πρώτη θέση της Β’ κατηγορίας στις λεπτομέρειες απέναντι σε μια έμπειρη Ελίζα.Στον τελικό των γυναικών έγινε μάχη με την Ελίζα να προηγείται με 2-0 προτού η Ζέτα ξυπνήσει και πάρει το τρίτο γκέιμ με το τέταρτο να είναι μια μάχη πόντο με πόντο έως το σημείο που ο διαιτητής αρνήθηκε ένα let στην Ζέτα στο καθοριστικό σημείο στα τέλη του γκέιμ το οποίο τελικά όπως και η νίκη πήγε στην Ελίζα με 11/7.

Στον τελικό των ανδρών ο καταπληκτικός Ισραηλινός Liad Hare, ο οποίος ήρθε για άλλη μια φορά στη χώρα μας για το τουρνουά, κατάφερε να1961801_10152273180556241_381356375_o προηγηθεί με 2-1 γκέιμ του Harry Londy έπειτα από ένα συναρπαστικό για τους θεατές παιχνίδι με μεγάλα rallies και με γεμάτα από πόντους γκέιμ. Όμως ο τοίχος που λέγεται Harry κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να πάει το παιχνίδι στο πέμπτο γκέιμ εκεί που βρήκε έναν απογοητευμένο Hare που έχασε το τελευταίο 11/1 με κατεβασμένα τα χέρια και το τέλος του αγώνα βρήκε τον Harry νικητή του τροπαίου του Holmes Place Open 2014! Στον αγώνα για την τρίτη θέση ο Πέτρος Τζαμαλούκας κέρδισε για άλλη μια φορά τον Κωνσταντίνο Καργιώτη με 11/8 11/8 6/2 που στο σημείο αυτό εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού. Στον αγώνα για την τρίτη θέση των γυναικών η Ανίτα Λαδάκη ήταν ασταμάτητη και κέρδισε εύκολα την Άννα Λουίζα Χαλιάσου με 11/3 11/4 11/2 (3-0).

Στα ημιτελικά που έγιναν το προηγούμενο βράδυ είχαμε δύο καταπληκτικά παιχνίδια που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των πολλών θεατών μέχρι και τους τελευταίους πόντους καθώς και τα δύο παιχνίδια έληξαν με 3-2 γκέιμ όπως και ο τελικός δείχνοντας ότι τελικός νικητής του τουρνουά θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε από τους τέσσερις παίκτες!

1598947_10152272935461241_1797637532_o

Ο μετέπειτα πρωταθλητής Harry Londy απέκλεισε τον Πέτρο Τζαμαλούκα (ΟΑΑ) με 13/15 11/5 2/11 11/5 11/7 (3-2) σε έναν αμφίρροπο αγώνα με ένα καταπληκτικό πρώτο γκέιμ που κρίθηκε στα 15 με αλλεπάλληλα γκέιμ μπολ και από τους δύο παίκτες με νικητή τον Πέτρο ενώ ο Harry παίζοντας καλά το δεύτερο ισοφάρισε σε 1-1. Ο Πέτρος παίζοντας ένα πολύ καλό τρίτο γκέιμ με πολύ καλές επιλογές και χωρίς λάθη επικράτησε με 11/2 όμως ο Harry επανήλθε παίρνοντας το τέταρτο και γυρίζοντας το πέμπτο γκέιμ καθώς ο Πέτρος προηγήθηκε με 6-4 και με ένα σερί 7-1 πήρε το παιχνίδι. Περιττό να αναφέρουμε τα πολλά χειροκροτήματα στο τέλος του παιχνιδιού για τους δύο αθλητές, με όλη την σημασία της λέξης αθλητής, όπως και τα πολλά χειροκροτήματα για τον άλλο ημιτελικό που ακολούθησε μεταξύ του Κωνσταντίνου Καργιώτη και του Liad Hare, έναν ημιτελικό που έληξε με νικητή τον Ισραηλινό με 11/8 4/11 10/12 11/5 12/10 (3-2) και προς απογοήτευση του θερμού κοινού. Ο αγώνας αυτός ήταν θεαματικός με αρκετά εντυπωσιακά winners από τον Κωνσταντίνο που προηγήθηκε με 2-1 προτού ο Liad γυρίσει το παιχνίδι και τελικά κερδίσει με 12/10 σε ένα επεισοδιακό πέμπτο γκέιμ με πολλές διαμαρτυρίες και από τους δύο παίκτες για τις αποφάσεις του διαιτητή. Τα περισσότερα κρίθηκαν στο ματς μπολ με 11-10 για τον Ισραηλινό ο οποίος σε αυτό τον πόντο έπιασε ένα drop shot του Κωνσταντίνου κατά πάσα πιθανότητα έπειτα από διπλή αναπήδηση της μπάλας και που αμέσως ακολούθησαν οι έντονες διαμαρτυρίες του Κωνσταντίνου στον διαιτητή ο οποίος την είδε καλή κατοχυρώνοντας έπειτα από αρκετές διαβουλεύσεις τον πόντο και το παιχνίδι στον Liad Hare.

1780245_10152271988146241_84271119_o

Το Σάββατο ήταν άλλη μια ακόμη μεγάλη μέρα καθώς πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα παιχνίδια καθώς έγιναν οι γύροι των 16, των 8 καθώς και τα ημιτελικά ενώ ξεκίνησε και το plate για όλες τις κατηγορίες. Να σημειώσουμε την μεγάλη αγωνιστική θέληση του Μάριου Δημακόπουλου που το βράδυ της Παρασκευής ταξίδεψε πάλι πίσω στην Πάτρα για να επιστρέψει και πάλι το Σάββατο στην Αθήνα γεμάτος όρεξη να αγωνιστεί εναντίον του Πέτρου ενώ επιδίωκε και έκανε διαιτησίες σε πολλά παιχνίδια. Ότι και να πούμε είναι λίγο για αυτό τον απίστευτο άνθρωπο…μπράβο Μάριε! Στα προημιτελικά επίσης προκρίθηκαν ο Λεωνίδας Μπενοβίας σε μια όχι εύκολη νίκη επί του Μίλτου Μενεξελή με 3-1, ο Γιώργος Βαφάκος επί του Ανδρέα Χιωτάκη με 3-0 με τα δύο πρώτα γκέιμ να τελειώνουν πολύ κλειστά 12/10, ο Νίκος Συμεωνίδης με ανχώδη νίκη επί του Γιώργου Κονταξή με 3-1 και ο Σπύρος Βαρούχας από την Κέρκυρα που νίκησε τον Γιώργο Αδάμη με 3-0 και όλοι αυτοί οι νικητές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα πρώτα τέσσερα φαβορί του τουρνουά όπου το πάλεψαν αλλά έχασαν όλοι με 3-0 όπως αναμενόταν. Επίσης να σημειώσουμε εκτός αυτών που ήδη αναφέραμε και τις προκρίσεις στους καλύτερους 16 του τουρνουά των Δημήτρη Ηλιακίδη, Παναγιώτη Αναστασιάδη (από το Aquaforum Θεσσαλονίκης ένας πολύ καλός παίκτης που είναι πάντα στις πρώτες θέσεις ακόμα και μετά τον τραυματισμό του) και του Όμαρ Αφίφι από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν περάσει και ίσως ο πιο ταλαντούχος παίκτης του τουρνουά. Στην Β’ κατηγορία, εκτός των δύο φιναλίστ που προαναφέραμε, την τρίτη θέση πήρε ο μαχητής Γιώργος Καλόγηρος (ΟΑΑ) έπειτα από νίκη με 3-1 επί του Απόστολου Αποστολάκη και οι δύο αρκετά καλοί παίκτες ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι Νίκος Τσουπάκης, Μιχάλης Καέ (από την Κάλυμνο παρακαλώ!), ο Κωνσταντίνος Κασκάτης από την Κέρκυρα, ο Πέτρος Μειμαρίδης και ο Σταύρος Εφεντάκης που ήταν από τις εκπλήξεις του τουρνουά. Στο plate της Α’ να σημειώσουμε τα πλασαρίσματα στα ημιτελικά από τους Γιάννη Ρέτσο (που τερμάτισε τρίτος) και του Δημήτρη Τσόγκα (Aquaforum) ενώ στο plate της Β’ ανάλογη πορεία και θετική εμφάνιση είχαν ο Τάκης Χιωτακάκος και ο Θεσσαλονικιός Κώστας Τζίμας. Τέλος να σημειώσουμε το αστείρευτο κέφι των παικτών από την Πάτρα, Ρόδο, την Θεσσαλονίκη και τα Χανιά που για άλλη μια φορά έκαναν χιλιόμετρα και δήλωσαν παρόν ενώ έκαναν και απίστευτα παιχνίδια. Είναι τιμή μας να βλέπουμε στα περισσότερα τουρνουά ανθρώπους και αθλητές σαν τον Απόστολο Βανταράκη, τον Στέφανο Καφαντάρη, τον Θωμά Μαυρουδή, τον Μάριο Δημακόπουλο, τον Χάρη Τσιμαρά, τον Αλέξανδρο Μπόβαλη, τον Δημήτρη Ξενάκη, τους αδελφούς Σκαράκη, τους αδελφούς Τσόγκα, τον Ανδρέα Κομινάτο, τον Βασίλη Μπάρδη, τον Νάσο Μάτζιο και όλα τα άλλα παιδιά.

Τετάρτη 19/2 – Πρώτος γύρος

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης άρχισαν τα πρώτα παιχνίδια του τουρνουά με την ημέρα να ολοκληρώνεται αισίως λίγο μετά τις 21.00. Ο επιδιαιτητής και διοργανωτής Αμάνατ Χαν είχε ήδη πάρει την θέση του από νωρίς και όλα κύλησαν ομαλά χωρίς καθυστερήσεις στα παιχνίδια και με τους περισσότερους να προσέρχονται κανονικά για τον αγώνα τους. Δυστυχώς δύο από τους καλύτερους παίκτες της Β’ κατηγορίας, ο Αλέξανδρος Σοφιανός και ο Λογοθέτης Χιωτάκης, δεν προσήλθαν και οι αντίπαλοι τους πέρασαν χωρίς αγώνα ίσως και έπειτα από την διαφωνία με την άτυπη επιτροπή, και όχι με τους διοργανωτές, για την τοποθέτηση τους σε αυτή την κατηγορία και όχι στην Α’ όπου άξιζε να βρίσκονται. Συμφωνούμε και εμείς ότι θα πρέπει να δωθεί μεγαλύτερη ευελιξία στους διοργανωτές για την τοποθέτηση κάποιων παικτών και όχι στην τοποθέτηση αυστηρά μόνο ενός παίκτη με wild card. Είχαμε κάποια ενδιαφέροντα παιχνίδια ξεκινώντας με την Α’ κατηγορία όπως αυτό του Νίκου Κονταρούδη (Holmes) εναντίον του Θόδωρου Βώκου (ΟΑΑ) που έληξε με νικητή τον Νίκο με 3/0 που όλοι ξέρουμε ότι είναι από τους πιο σωστούς τεχνικά παίκτες της κατηγορίας αλλά διαπιστώσαμε επίσης την μεγάλη άνοδο του Θοδωρή που αντιμετώπισε στα ίσια στο τελευταίο γκέιμ τον Νίκο. Ο Γιώργος Αδάμης τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Γιάννη Ρέτσο που ισσοφάρισε σε 1-1 γκέιμ και πάλεψε να πάρει το τρίτο προτού λυγίσει από την κούραση και ηττηθεί τελικά με 3/1. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η νέα εμφάνιση του Όμαρ Αφίφι (Holmes) που αντιμετώπισε τον απίθανο Χάρη Τσιμαρά (Emelisse) τον οποίον κάθε φορά που τον βλέπουμε διαπιστώνουμε και νέα άνοδο! Ο Χάρης προέβαλε σημαντική αντίσταση στα δύο πρώτα γκέιμ προτού χάσει με 3/0 από τον πολύ έμπειρο αντίπαλο του. Στην Β’ κατηγορία ο Κωνσταντίνος Κόλλιας (Holmes) πάλεψε αλλά δεν απέφυγε την ήττα από τον ελπιδοφόρο Γιώργο Καλόγηρο (ΟΑΑ) με 3/0 ενώ τα μοναδικά παιχνίδια της ημέρας στα πέντε γκέιμ ήταν αυτά με νικητές τους Βάιο Καραντίνο και Νίκου Πάτση εναντίον των Θανάση Πηλιούνη και Κωνσταντίνο Προβέζη. Ο Αλέξανδρος Βίγλης που έχει παίξει ελάχιστες φορές τσίμπησε ένα γκέιμ προτού χάσει από τον Πανγιώτη Οικονόμου ενώ ο Jonathan Allen (Atlantis) επιβαιβαίωσε την κλάση του κερδίζοντας 3/1 τον Κώστα Αργυρόπουλο. Η έκπληξη της ημέρας ήταν η ήττα του Σόλωνα Χωραφά από τον Κώστα Βαμβούνη με το καθαρό 3/0 ενώ και ο Πέτρος Μειμαρίδης κέρδισε τον καλό Γιώργο Ψωμά με 3/1. Είχαμε άλλη μια επανεμφάνιση, αυτή την φορά μετά από πολλά πολλά χρόνια, αυτή του Σταύρου Εφεντάκη ο οποίος πρωταγωνιστούσε στα τουρνουά κάτω των 14, 16 & 19 πίσω στην δεκαετία του ’90! Κέρδισε τον έμπειρο Τάκη Χιωτακάκο με 3/1 και έδειξε ότι είναι και σήμερα ένας πολύ υπολογίσιμος παίκτης. Στις γυναίκες ξεκίνησε το τουρνουά με την φάση των ομίλων όπου άρχισε με δύο νίκες η Άννα Λουίζα Χαλιάσου και με από μια η Έλενα Λαμπρινάκου, η Ελίζα Καργιώτη και η Αννίτα Λαδάκη.

Πέμπτη 20/2 – Πρώτος & δεύτερος γύρος

Δεύτερη μέρα στο μεγάλο αυτό τουρνουά και μικρότερη από την προηγούμενη καθώς έγιναν πιο λίγα παιχνίδια και η βραδιά έκλεισε νωρίς καθώς λίγο η Τσικνοπέμπτη λίγο ο μεγάλος αγώνας μπάσκετ Παναθηναικού και Ολυμπιακού έκλεισαν γρήγορα την ημέρα. Ο ελπιδοφόρος Λεωνίδας Μπενοβίας επικράτησε του Πάνου Ράπτη ο οποίος πάλεψε προτού πέσει με 3/0 σε ένα ενδιαφέρον ματς που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Ο Ανδρέας Χιωτάκης απέδειξε για άλλη μια φορά την μεγάλη του κλάση κερδίζοντας εύκολα τον πολύ καλό Νίκο Γαλάνη με 3/0 όπως με το ίδιο σκορ κέρδισε και ο Μιχάλης Τζούλης τον Δημήτρη Ξενάκη που ήρθε από τα Χανιά. Πολύ καλό ματς και αυτό του Όμαρ Αφίφι απέναντι στον Μιχάλη Ιωαννίδη που δεν χάνει τουρνουά αλλά έχασε αυτό το ματς με 3/1. Ο Γιώργος Καλόγηρος συνέχισε την προελασή του κερδίζοντας αυτή την φορά με 3/1 τον Στέλιο Αρτεμάκη ο οποίος έπαιζε και αυτός μικρός στα τουρνουά κάτω των 14 στη δεκαετία του ’90 (ναι σωστά διαβάσατε καθώς τότε γινόντουσαν τουλάχιστον 10 τουρνουά juniors και σε όλες τις κατηγορίες, 14-16-19, και που συμμετήχαν 40 παιδιά σε αντίθεση με ότι δυστυχώς συμβαίνει σήμερα) ενώ με 3/0 συνέχισε και ο Δημήτρης Σταμπουλής με νίκη 3/0 επί του αξιόμαχου βετεράνου Γιάννη Αδάμη. Ο Νίκος Πάτσης σε ένα ακόμα ματς του που κρίθηκε στο πέμπτο γκέιμ κέρδισε με 3/2 και τον Ευθήμη Λαγιανδρέου ενώ ο Κωνσταντίνος Κασκάτης κέρδισε με το ίδιο σκορ τον Νίκο Μουστακάκη με επόμενο αντίπαλο τον απίστευτο Θωμά Μαυρουδή που έρχεται φορτσάτος από τα Χανιά! Στο πέμπτο γκέιμ κρίθηκε και το ματς του ανεβασμένου Πέτρου Μειμαρίδη που κέρδισε τον Κώστα Βαμβούνη ενώ ο Σταύρος Εφεντάκης προχώρησε με ακόμα μια νίκη αυτή την φορά επί του πολύ καλού Σπύρου Αδάμη με 3/2 σε έναν πάρα πολύ καλό αγώνα με όμορφους πόντους και σωστό σκουός. Και ο Απόστολος Αποστολάκης συνεχίζει, κέρδισε με 3/0 τον Βάιο Καραντίνο, όπως και η Ζέτα και η Ελίζα στην άλλη μεριά του ταμπλό. Οι δύο κοπέλες συμμετέχουν και στην Β’ κατηγορία των ανδρών μαζί βέβαια με την συμμετοχή τους στο ταμπλό των γυναικών του οποίου οι αγώνες συνεχίζονται και βρισκόμαστε ακόμα στην φάση των ομίλων. Να σημειώσουμε ότι μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής δεν παραδώθηκε στον διοργανωτή ούτε ο απινιδωτής ούτε υπήρχε και η κάμερα για την ζωντανή μετάδοση που και τα δύο έπρεπε να υπήρχαν εκεί από το μεσημέρι της Τετάρτης!

Παρασκεύη 21/2 – Πρώτος & δεύτερος γύρος

Χαμός από κόσμο και παιχνίδια στην τρίτη αυτή μέρα του τουρνουά καθώς έφτασαν οι παίκτες και από την υπόλοιπη Ελλάδα με οργανωμένες αποστολές από την Πάτρα (που ήρθαν με το βαν από τα Tsimaras Hotels Emelisse), από την Θεσσαλονίκη και από τα Χανιά ενώ μεμονωμένες συμμετοχές από την Ρόδο, την Κάλυμνο και την Κέρκυρα! Τα φαβορί προχωράνε και δεν σημειώθηκαν σημαντικές εκπλήξεις. Ρεσιτάλ για άλλη μια φορά έδωσε ο Αλέξανδρος Καρυδάκης που όμως με πολλά νεύρα ηττήθηκε κατά κράτος από τον μαχητή Απόστολο Βανταράκη με 3-1 σε μια βεντέτα που είχε ξεκινήσει ήδη εδώ και τρεις μέρες! Ο Μάριος Δημακόπουλος πέρασε το εμπόδιο του Δημήτρη Δούδου από το Hyatt της Θεσσαλονίκης δύσκολα με 3/1, ενός παίκτη που έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο παίζοντας αρκετά χρόνια και είναι από τους πρωτοστάτες του αθλήματος εκεί μαζί βέβαια με τον Δημήτρη Ίσσαρη ο οποίος δυστυχώς δεν κατέβηκε στην Αθήνα προς απογοήτευση πολλών. Ο Γιώργος Βαφάκος απέκλεισε τον Λεωνίδα Τζάκο με 3/2 σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στον πόντο και με 11-9 στο τελευταίο γκέιμ έπειτα από κατά τον Λεωνίδα μια αμφισβητούμενη απόφαση του διαιτητή στο ματς-μπολ. Οι Τζαμαλούκας, Ηλιακίδης, Londy, Hare, Αναστασιάδης και Καργιώτης πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα εναντίων των αντιπάλων τους Βανταράκη, Ευθημίου, Edward, Κονταρούδη, Κομινάτο και Κουτσολιούτσο ενώ ο Νάσος Μάτζιος το πάλεψε και πήρε ένα γκέιμ από τον Γιώργο Αδάμη προτού χάσει με 3/1. Όπως το πάλεψε και ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος με ένα φανταστικό τρίτο γκέιμ εναντίον του Σπύρου Βαρούχα ο οποίος όμως ήταν μισή ταχύτητα πιο γρήγορος και πήρε το παιχνίδι με 3/1 ενώ δύσκολα επικράτησε και ο Νίκος Συμεωνίδης του Μιχάλη Τζούλη (3/1). Ο Μίλτος Μενεξελής πέρασε χωρίς αγώνα τον Δημήτρη Σκαράκη που δεν τα κατάφερε να ταξιδέψει από τα Χανιά. Στην Β’ κατηγορία οι Γιώργος Καλόγηρος, Νίκος Τσουπάκης, Μιχάλης Καέ (από Κάλυμνο), Σωτήρης Πίγκας και Γιώργος Δερδελάκος συνέχισαν την προέλαση τους και θα λύσουν τις αγωνιστικές τους διαφορές στους επόμενους καθοριστικούς γύρους όπως και οι γυναίκες που συνεχίζουν την φάση των ομίλων μέχρι την φάση νοκ-άουτ του Σαββάτου. Εμφατική ήταν η νίκη της Ζέτας Τζαμαλούκα επί της Άννας Λουίζας Χαλιάσσου με 11/0 11/0 ενώ προχωράει με νίκες και η Ελίζα Καργιώτη όμως σαν έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η ήττα της Σταυρούλας Ντυμένου από την Oksana Kutkofska με 2/1. Τα ημιτελικά για όλες τις κατηγορίες είναι προγραμματισμένα για το απόγευμα του Σαββάτου, με τους αγώνες του plate προγραμματισμένους να αρχίσουν το Σαββάτο στις 18.00 και με την πλειοψηφία τους από νωρίς το πρωί της Κυριακής. Οι τελικοί θα διεξαχθούν το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και συγκεκριμένα από τις 13.00 και μετά. Ο τελικός των ανδρών και τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 16.00 και θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων και των πλούσιων δώρων και το μεγάλο πάρτυ προς τιμήν των συμμετεχόντων και των συνοδών τους. Το σύστημα live streaming δεν λειτούργησε καθώς η ταχύτητα της σύνδεσης δεν ήταν αυτή που έπρεπε για την αναμετάδοση βίντεο και είναι ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει στο 80% των club που γίνονται τα τουρνουά πανελλαδικά.

Στην απονομή που ακολούθησε των τελικών δόθηκαν τα χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους & πρώτες της Α’ κατηγορίας από το Holmes που συνοδεύονταν από πλούσια δώρα από τον μέγα χορηγό Volvo και τους υποστηρικτές Asics, Hotel Leto, Holmes Place Spa, Aristi Mountain Resort και My Athlete. Ακολούθησε μπουφές και πολύ κρασί προς τιμήν των συμμετεχόντων και έτσι έκλεισε ένα όμορφο πενταήμερο γεμάτο σκουός! Κλείνοντας ωφείλουμε να δώσουμε τα θερμά συγχαρητήρια μας στον Αμάνατ Χαν για την άψογη διοργάνωση για άλλη μια φορά και στην club manager Χριστίνα Παπαλοπούλου για την εκπληκτική της φιλοξενία σε ένα κορυφαίο club όπως απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι το Holmes Place στο Μαρούσι. Και η ιστορία συνεχίζεται…

Advertisements