Που ξοδεύτηκαν τα χρήματα μας ;

Κυκλοφορούσαμε στους διαδρόμους στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου υπήρχε καθολική συμμετοχή παικτών από όλη την Ελλάδα, και αρκετές φορές ακούγαμε μερικούς παίκτες να αναρωτιούνται γιατί θα πρέπει να πληρώσουν για να συμμετάσχουν σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτι το οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν δωρεάν όπως επίσης ακούγαμε και χαμηλόφωνες κουβέντες, σχεδόν συνωμοτικές, για το γεγονός ότι ποτέ σε αυτή την περίοδο των τριών χρόνων λειτουργίας της άτυπης επιτροπής (παράνομης για άλλους καθώς δεν έχει είτε νόμιμη είτε αναγνωρισμένη ύπαρξη και λειτουργία) δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το τι έχει εισπράξει από όλους εμάς και το σημαντικότερο που έχουν αποδοθεί. Έτσι βλέποντας τι γίνεται αυτή την στιγμή στην χώρα μας με την κρίση να μαστίζει όλους μας φέρνοντας στο προσκήνιο τα οικονομικά θέματα πιο έντονα από ποτέ και επειδή θεωρήσαμε τουλάχιστον περίεργη αυτή την μυστικοπάθεια και εσωστρέφεια για την μη παρουσίαση του απολογισμού αυτού, τουλάχιστον ετησίως, αρχίσαμε μια έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα όπως επίσης για τις υπόλοιπες λειτουργίες αυτής της επιτροπής και ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της. Τα παρακάτω βασίζονται σε πληροφορίες που είχαμε και ελπίζουμε να ενεργοποιήσουμε τους υπευθύνους αναμένοντας τα ακριβή νούμερα και στοιχεία.

Ας ξεκινήσουμε με τα έσοδα δηλαδή την συμμετοχή των διοργανωτών των τουρνουά καθώς και όλων των παικτών. Τον Αύγουστο 2013 και κατά την παραίτηση της προηγούμενης ταμίας το ταμείο είχε 2.800 € και εάν υπολογίσουμε και τα έσοδα από ακόμα δύο τουρνουά και από τις συμμετοχές των παικτών στο Πανελλήνιο του Δεκεμβρίου τότε τα έσοδα έφτασαν περίπου τα 5.500 € . Πάμε λοιπόν στα έξοδα τα οποία έγιναν υπό τον νέο ταμία μετά τον Σεπτέμβριο και που ποτέ δεν μας ενημέρωσαν. Εμείς τα ανακαλύψαμε και σας αναφέρουμε τα πιο χοντρά ποσά!

  • 1.200 € για τα μπλουζάκια που μοιράστηκαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2013
  • 700 € για τις συνδρομές σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή ομοσπονδία (να σημειώσουμε ότι μέχρι πρότινος αυτά πληρωνόντουσαν από την ΕΦΟΑ και πασαρίστηκαν αναίτια σε εμάς)
  • 600 € για την αγορά απινιδωτή
  • 400 € για την αγορά κάμερας (κατά κάποιους που γνωρίζουν μας την περιέγραψαν σαν θαμπή)
  • 500 € για την πληρωμή δικηγόρου (επιστήθιος φίλος μέλους του ΔΣ από Βορρά) και για παράβολα κ.α.

Δεν πρόκειται να προβούμε σε σχόλια τα οποία είναι καθαρά δικά σας. Θεωρούμε όμως ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα από τα παραπάνω που θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε οικονομικά αν είχαμε το σημαντικό αυτό ποσό ως έσοδο όπως η χρηματοδότηση δημιουργίας μιας σχολής για τους εφήβους και για την ανάπτυξη του αθλήματος μας αλλά και η χρηματοδότηση των κυπελλούχων Εθνικών μας ομάδων που έχουν εγκαταλειφτεί τελείως.

Κλείνοντας θα θίξουμε και ένα θεσμικό θέμα. Δεν φτάνει η ανοχή που δείχνουμε σε μια επιτροπή χωρίς νομική ύπαρξη και χωρίς καταστατικό τώρα θα πρέπει να δεχτούμε και μια άτυπη πειθαρχική επιτροπή που τα μέλη της διορίστηκαν απευθείας από το άτυπο ΔΣ και που δεν εκλέχτηκαν από καμία Γενική Συνέλευση που φόρεσαν μόνοι τους τον μανδύα του δικαστή και αρχίζουν να τιμωρούν και κατά συνέπεια να δυσφημούν κόσμο! Από τους τρείς που ορίστηκαν ο ένας είναι επιστήθιος φίλος του <<προέδρου>> και οι άλλοι δύο του <<αντιπροέδρου>> καθιστώντας τους ίσως πλήρως ελεγχόμενους. Μέχρι και οι κανονισμοί της <<πειθαρχικής>> αυτής αλλάζουν κάθε εβδομάδα ανάλογα με τις βουλές και τα μαγειρέματα που θέλουν να κάνουν. Πρόσφατο παράδειγμα η <<τιμωρία>> ή μη του λίγο νευρικού Αλέξανδρου που για να μπορέσει να συμμετάσχει στο προσεχές τουρνουά προστέθηκε μια φωτογραφική παράγραφος στην αρχική ανακοίνωση που έστειλαν σε όλους μας. Παρακάτω σας παραθέτουμε την πρώτη και την δεύτερη ανακοίνωση και παρατηρείστε την πρόσθεση της παραγράφου 14.

Τέλος να υπενθυμίσουμε για το παλαιότερο άρθρο μας που αναφερόταν στην πραγματική κατάσταση του Ελληνικού σκουός και τις δομές του το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Και για να προλάβουμε να μην θεωρηθούμε αντιδραστικοί σε ότι γίνεται πιστεύουμε και εμείς ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει κάποια κίνηση και κάποιος θεσμός την στιγμή που η ΕΦΟΑ δεν ενδιαφέρεται για το άθλημα μας όμως πρώτα θα πρέπει να αναγνωριστεί απο την ομοσπονδία μας την ΕΦΟΑ και να πάρει το δικαίωμα έκδοσης Πανελλήνιας κατάταξης και σιρκουί, πρώτα θα πρέπει να πάρει νόμιμη υπόσταση με καταστατικό και αδιάβλητες εκλογές (και όχι με κάλπες σε club του οποίου ιδιοκτήτης ήταν υποψήφιος και πάνω από την κάλπη βγαίνοντας εκεί πρώτος σε σταυρούς ενώ ηλεκτρονικά πάτωσε) και έπειτα να προχωρήσει σε δημιουργία ταμείου & οικονομικών συναλλαγών αλλά και σε σύσταση <<ανεξάρτητων>> πειθαρχικών ή άλλου είδους επιτροπών με τιμωρίες και σταύρωση <<ενόχων>>. Στόχος μας είναι πάντα η αλήθεια και η αποφυγή της απόκρυψης της και του αποπροσανατολισμού που κάποιοι επιχειρούν.

Advertisements