Ο Δημήτρης Καραογλανίδης Παγκρήτιος νικητής

γράφει ο Μανώλης Παπαδουράκης

Το Σάββατο 15/2/2014 και την Κυριακή 16/2/2014 πραγματοποιήθηκε το 8ο Παγκρήτιο τουρνουά Squash που διοργάνωσε ο Όμιλος Τοιχοσφαίρισης Ηρακλείου (Heraklion Squash Club) στις εγκαταστάσεις του Aegeo Spas του ξενοδοχείου Candia Maris στην Αμμουδάρα Ηρακλείου. Και φέτος ό Όμιλος Τοιχοσφαίρισης Ηρακλείου (Heraklion Squash Club) διοργάνωσε το Ανοιχτό Παγκρήτιο πρωτάθλημα. Έλαβαν μέρος μόνο άνδρες, καθώς οι γυναίκες που ασκούν το άθλημα είχαν προτιμήσει να τα δώσουν όλα την προηγούμενη ημέρα που ήταν η γιορτή των ερωτευμένων, προδίδοντας το άθλημα που αγαπούν για χάρη των ανδρών τους.

Ο Δημήτρης Καραογλανίδης, επιβεβαίωσε την συνεπή και συνεχή βελτίωσή του και επικράτησε του μεγάλου αστέρα και σκαπανέα του κρητικού squash Γιώργου Περισινάκη με 3-1 (11-7, 11-2, 7-11, 11-3), ο οποίος είναι ήδη έτοιμος να δώσει τη σκυτάλη στον μικρό του γιο για να συνεχίσει την παράδοση. Εντύπωση έκανε στον τελικό των plate (δηλαδή αυτών που αποκλείστηκαν στους αρχικούς αγώνες των προκριματικών) ο Δημήτρης Τούλης, ο οποίος κατάφερε και επικράτησε του ακμαίου και ενθουσιώδους Γιάννη Τόλη, κατακτώντας άλλο ένα έπαθλο για την πλούσια τροπαιοθήκη του.

Το τουρνουά έγινε σε ωραία ατμόσφαιρα με τη συμμετοχή παικτών από το Ηράκλειο και από τα Χανιά. Ειδικά για τους αθλητές από τα Χανιά θα πρέπει να γίνει αναφορά στην εξαιρετική τους διάθεση να παίζουν σκουός οπουδήποτε και οποτεδήποτε δοθεί η ευκαιρία, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει σφυρηλατημένο πνεύμα και διάθεση ομάδας, κάτι πολύ αισιόδοξο για την πόλη αυτή, που φαίνεται ν’ αφήνει το στίγμα της στην ελληνική τοιχοσφαίριση.

Advertisements