Η επέλαση των Βουλγάρων

GroupΆλλο ένα τουρνουά έλαβε χώρα στην όμορφη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου Aquaforum, ένα τουρνουά το οποίο είχε πάρα πολλές συμμετοχές από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από την γειτονική Βουλγαρία. Οι Βούλγαροι παίκτες έκαναν αισθητή την παρουσία τους και αγωνιστικά καθώς διακρίθηκαν και κατέκτησαν την πρώτη θέση και στις δύο κατηγορίες των αντρών αλλά και την δεύτερη και τρίτη θέση στην κατηγορία των γυναικών. Βέβαια για την επιτυχημένη τους πορεία έπαιξε ρόλο ότι στο τουρνουά δεν συμμετείχαν τα πρώτα ονόματα της χώρας μας σε άντρες και γυναίκες. Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

Στην Α κατηγορία των αντρών είχαμε την πολύ καλή εμφάνιση του Δημήτρη Ηλιακίδη (Holmes) ο οποίος αφού κέρδισε τον Μιχάλη Ιωαννίδη με 3/2 προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά ενός τουρνουά. Επίσης πολύ καλή εμφάνιση ήταν και αυτή του Θεσσαλονικιού Παναγιώτη Αναστασιάδη ο οποίος έχασε δύσκολα επίσης στα προημιτελικά από τον έμπειρο Βαφάκο. Πολύ καλός επίσης και ο Δημήτρης Σκαράκης από τα Χανιά που κέρδισε τον Λεωνίδα Μπενοβία με 3/2 και αποκλείστηκε από τον μετέπειτα πρωταθλητή Βούλγαρο Stelian Stankov ο οποίος στον προηγούμενο γύρο είχε κερδίσει τον πολύ ανεβασμένο τελευταία Γιάννη Ρέτσο που αντιστάθηκε σθεναρά κυρίως στα δύο πρώτα γκέιμ. Στα ημιτελικά ο Stankov κέρδισε τον Κωνσταντίνο Καργιώτη με 3/1 και ο Harry Londy τον Γιώργο Βαφάκο με 3/0. Στον τελικό ο Stelian Stankov δεν βρήκε αντίσταση από τον Harry Londy και τον κέρδισε με 11/6 11/9 11/9 (3-0) έπειτα από ένα όμορφο παιχνίδι που απόλαυσαν οι θεατές. Στον αγώνα για την τρίτη θέση ο Καργιώτης επικράτησε και πάλι του Βαφάκου ο οποίος πήρε το πρώτο γκέιμ προτού ο Κωνσταντίνος γυρίσει το παιχνίδι με τελικό σκορ 9/11 11/7 11/4 11/8 (3-1). Την πέμπτη θέση την πήρε ο πολύ αθλητικός και πρώην παίκτης της Εθνικής ομάδας μπάντμιντον  Βασίλης Βέλκος, που στο κυρίως ταμπλό είχε δυσκολέψει τον Καργιώτη από τον οποίο έχασε με 3/1, ενώ την πολύ τιμητική έκτη θέση κατάλαβε ο Δημήτρης Ηλιακίδης.

Στην Β κατηγορία ο Βούλγαρος Stefan Harbov αποδείχτηκε πως δεν είχε αντίπαλο καθώς κέρδισε εύκολα σε όλους τους αγώνες του με εξαίρεση τον προημιτελικό εναντίον του Θεσσαλονικιού Νάσου Μάντζιου ο οποίος τον ζόρισε μέχρι το πέμπτο γκέιμ. Ο Νάσος έδειξε ότι έχει κάνει αισθητή βελτίωση που έχει προέλθει από την αγάπη του στο άθλημα και την προσπάθεια που καταβάλει μέσα από πολύ προπόνηση. Επίσης αλματώδη άνοδο έδειξε ότι έχει σημειώσει ο Σάκης Καρβούνης από το Hyatt ο οποίος απέκλεισε τον Παύλο Τσόγκα με 14-12 στο πέμπτο γκέιμ ενώ πολύ καλά στοιχεία έδειξε και ο Δημήτρης Δούδος επίσης του Hyatt Θεσσαλονίκης. Στον τελικό ο Harbov κέρδισε με 11/4 11/4 11/6 (3-0) τον Χάρη Λουκαρά από την Ρόδο ο οποίος μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα και μέσα από συστηματική προπόνηση έχει ανέβει σημαντικά. Στα ημιτελικά έφτασαν οι Χανιώτες Ξενάκης και Μαροπουλάκης οι οποίοι δυστυχώς δεν προλάβαιναν  την πτήση της επιστροφής. Εκτός του Μάντζιου μέχρι τα προημιτελικά έφτασαν ο Δημήτρης Τσόγκας, άλλος ένας παίκτης από την Θεσσαλονίκη που διακρίθηκε και που όπως ο Νάσος έχουν παράλληλους δρόμους και βελτιώνεται συνεχώς, ο Πάνος Ράπτης του ΟΑΑ ένας παλιός παίκτης που ξαναξεκίνησε να συμμετέχει στα τουρνουά και είναι χαρά μας να τον βλέπουμε καθώς παίζει σωστό σκουός, και ο Βασίλης Μπαρδής ο αριστερόχειρας παίκτης από την Ρόδο που είναι πολύ δυνατό παιδί και αθλητικός και που έχει ανέβει αρκετά και θα ανέβει ακόμα περισσότερο αν ελευθερωθεί λιγάκι και δεν είναι τόσο σφιχτός. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η έκπληξη του τουρνουά για πολλούς που δεν ήξεραν την πορεία τους ήταν η αποστολή από την Ρόδο καθώς έδειξαν μέσα στο γήπεδο την σωστή δουλειά που κάνουν τον τελευταίο χρόνο καθώς έχουν ισχυρή θέληση να μάθουν. Εκτός του Χάρη και του Βασίλη έκαναν αισθητή την παρουσία τους και διακρίθηκαν και ο Στέργος Κούλαρος που πήρε περπατώντας το plate, ο Παναγιώτης Πότσου ένα γερό παιδί με γερά πόδια ο οποίος είναι μόνο 22 χρονών και αν συνεχίσει να προπονείται σε αυτούς τους ρυθμούς σύντομα θα τον δούμε να πλασάρεται στην πρώτη δεκαεξάδα τουλάχιστον, ο Δημήτρης Πίτσος που πλέον έχει πάρει όλα τα στοιχεία ενός καλού παίκτη, ο αρκετά ανεβασμένος Κωνσταντίνος Αβδελής που ξέρει σωστό σκουός και παίζει αρκετά χρόνια αλλά και ο Κωνσταντίνος Πότσου που τώρα ξεκινάει να παίζει πιο σοβαρά. Αισθητή έκαναν την παρουσία τους και η ομάδα των Χανίων που διαθέτει αρκετούς καλούς παίκτες αλλά και οι ντόπιοι από την Θεσσαλονίκη που χρειάζονται όμως αρκετή δουλειά και που θα πρέπει σιγά σιγά να προπονούνται πιο ποιοτικά αλλά και να παίζουν σε περισσότερα τουρνουά και εκτός της πόλης τους.

Στις γυναίκες η Θεσσαλονικιά Βερόνικα Ορφανίδου αποδείχτηκε πολύ καλή για τις αντιπάλους της και ονομάστηκε Βουλγαροκτόνος καθώς απέκλεισε στην πορεία της για την πρώτη θέση την μετέπειτα τρίτη 16χρονη Yoana Kraeva που κέρδισε στα ημιτελικά με 3/0 και την Anelia Dukova στον τελικό έπειτα από ένα πολύ καλό παιχνίδι με 11/9 11/8 12/10 (3-0). Από τις υπόλοιπες Ελληνίδες πολύ καλή πορεία είχαμε και από την Μαρία Στεφανάκη από το Ηράκλειο που τερμάτισε τέταρτη.

Στα παραλειπόμενα του τουρνουά είχαμε την επίσκεψη του Stephane Galifi ο οποίος υπήρξε πολύ πρόσφατα παίκτης μέσα στους 50 πρώτους στον κόσμο και από πολλούς αναγνωρίζεται ως τεράστιο ταλέντο, και έτσι είναι πραγματικά, ένας πολύ μεγάλος παίκτης. Αγωνίστηκε το βράδυ του Σαββάτου σε αγώνες επίδειξης με τους καλύτερους παίκτες του τουρνουά και έδειξε μέρος από το μεγάλο ταλέντο του. Οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά στο internet έπειτα από προσπάθειες των διοργανωτών και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους καθώς με τέτοιες κινήσεις προβάλλεται το άθλημα και εκτός των στενών πλαισίων ενός club. Δυστυχώς υπήρξαν παράπονα για την οργάνωση του τουρνουά και συγκεκριμένα για την καθυστέρηση που υπήρξε σε όλους τους αγώνες καθώς υπήρξαν και παιχνίδια που έγιναν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου! Ελπίζουμε στην επίλυση αυτών των λίγων προβλημάτων στο επόμενο τουρνουά εκεί. Εν κατακλείδι έγινε ένα πολύ ωραίο τουρνουά οι παίκτες το διασκέδασαν και θα πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλους όσους βοήθησαν και δούλεψαν σε αυτό το τουρνουά αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του προσωπικού τους χρόνου. Όλα τα βλέμματα πλέον στο επόμενο τουρνουά το οποίο είναι και το πιο σημαντικό για όλους, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στον ΟΑΑ.

Advertisements