Ο Πέτρος Τζαμαλούκας και η Ανίτα Λαδάκη νικητές στο Vari Sports Club Open 2013

IMG_0100Ολοκληρώθηκε το Vari Sports Club Open 2013 στις υπέροχες εγκαταστάσεις της Βάρης και σε ανακαινισμένα γήπεδα. Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα. Νικητής του τουρνουά ήταν ο Πέτρος Τζαμαλούκας (ΟΑΑ) που στον τελικό επικράτησε του Γιώργου Βαφάκου (ΟΑΑ) με σκορ 14/13 11/9 11/6 (3-0) σε ένα παιχνίδι κατά διαστήματα σε πολύ γρήγορο ρυθμό με τον ανεβασμένο Γιώργο να ακολουθεί τον ρυθμό του Πέτρου τουλάχιστον στα πρώτα δύο γκέιμς. Και οι δύο παίκτες έπαιξαν επιθετικά και ήταν έτσι ένα αρκετά εντυπωσιακό παιχνίδι. Στα ημιτελικά ο Τζαμαλούκας κέρδισε τον Γιώργο Κονταξή και ο Βαφάκος τον Νίκο Γαλάνη, με 3/0 και οι δύο. Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε και για την τρίτη θέση όπου ο ακούραστος Γιώργος Κονταξής σε δαιμονιώδη φόρμα επικράτησε του φίλου του Νίκου Γαλάνη με 3/0. Να επισημάνουμε την πολύ καλή παρουσία του αγέραστου Σταύρου Αλεξάνδρου που έχασε από τον Πέτρο στα προημιτελικά, την μεγάλη νίκη της Ελίζας Καργιώτη, που επέστρεψε και έπαιξε στο αντρικό ταμπλό επί του Μιχάλη Ιωαννίδη επίσης στα προημιτελικά, το πολύ καλό πλασάρισμα του πολύ προπονημένου Δημήτρη Ηλιακίδη που αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες με 3/2 από τον καλύτερο Γαλάνη και τέλος την υπερπροσπάθεια του συμπαθέστατου Kazi Zafar Omar από το Holmes που έχασε στα προημιτελικά από τον Βαφάκο με 3/2 (12-10 το πέμπτο) σε ένα ματς που ο Γιώργος ακολούθησε το γνωστό τροπάριο που του έχει χαρίσει δύο Όσκαρ, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου, αλλά το σημαντικό ήταν ότι ο Ομάρ το ακολούθησε μέχρι τέλους δεν άφησε καμία μπάλα που να μην κυνηγήσει και αποδείχτηκε ο αξιότερος αντίπαλος για τον Γιώργο. Το plate το κατέκτησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης του Vari Sports Club και το πανηγύρισε μέσα στην έδρα του.

Στις γυναίκες ο Ανίτα Λαδάκη ήταν η νικήτρια του τουρνουά καθώς επικράτησε στον τελικό της Άννα Λουΐζα Χαλιάσου με 3/2 καθώς βρέθηκε να χάνει με 0/2! Στον αγώνα για την τρίτη θέση η Έλενα Λαμπρινάκου από την Θεσσαλονίκη που τώρα μετακόμισε στην Αθήνα κέρδισε την Ελένη Καμαρά με 3/0 σε έναν όμορφο αγώνα. Όλες οι γυναίκες που αγωνίστηκαν τοποθετήθηκαν και στο αντρικό ταμπλό του Intermediate για να έχουν και περισσότερα παιχνίδια.

Στην κατηγορία Intermediate των ανδρών έγιναν συναρπαστικές μάχες καθώς όλοι οι συμμετέχοντες ήταν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Ο μεγάλος τελικός ονομάστηκε και ως <<ο τελικός των αιθέρων>> καθώς αντίπαλοι βρέθηκαν δύο πιλότοι με τον Σόλωνα Χωραφά να επικρατεί τελικά του Κωνσταντίνου Κόλλια με 3/0. Στο plate της κατηγορίας νικητής αναδείχτηκε άξια ο Αλέξανδρος Βαλσαμάκης. Να σημειώσουμε την μεγάλη προσπάθεια του Μαρίνου Δημητρίου που έδωσε άλλο χρώμα στο τουρνουά με την παρουσία του, όπως και τις προσπάθειες του Θανάση Πλατιά και του Παναγιώτη Τζανέα δύο αρκετά καλών club players, αλλά να τονίσουμε και την συμμετοχή και την αγωνιστική άνοδο των παικτών από την Πάτρα του Απόστολου Βανταράκη, του Αντρέα Κομινάτου και του Χάρη Τσιμαρά που μπορεί επίσης να εκπροσωπεί και το Emelisse της Κεφαλλονιάς.

Στον τελικό των εφήβων αντιμέτωποι ήταν δύο 12χρονοι ελπιδοφόροι αθλητές, ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης από το VSC και ο Χρήστος Σκρουμπάκος-Μπάκος από τον ΟΑΑ. Νικητής ήταν ο σταθερότερος Κωνσταντίνος Χατζηδάκης ο οποίος τρέφει μεγάλη αγάπη για το σκουός, προπονείτε ανελλιπώς και σίγουρα θα δούμε πολλά από αυτόν στο μέλλον όπως βέβαια  και από τον Χρήστο.

Advertisements