Ο Γολγοθάς ενός διοργανωτή στην Ελλάδα

Είσαι έτοιμος να διοργανώσεις ένα ακόμα τουρνουά να προσφέρεις μια ακόμα ξεχωριστή εμπειρία σε αυτούς που την καταβρίσκουν να χτυπάνε το μαύρο μικρό μπαλάκι και που σε ρωτάνε μήνες τώρα ‘πότε είναι το τουρνουά στη Μύκονο;;;’ Έχεις κάνει τις επαφές σου με το μέρος που θα γίνει, στον δύσκολο καιρό που ζούμε έχεις βρει και χορηγούς να βοηθήσουν, έχεις βρει και την κατάλληλη ημερομηνία και φύγαμε! Αμ δε….σε γελάσανε…το πρόβλημα βρίσκεται μπροστά σου από εκεί που υποτίθεται περιμένεις βοήθεια και υποστήριξη. Ναι, σωστά μαντέψατε!

Έχεις στείλει την φόρμα δήλωσης του τουρνουά 3 αστέρων βάσει αυτών που ζητάει το ενχειρίδιο εδώ και 8 μέρες στην επιτροπή για να ανοίξει και τις συμμετοχές να γραφτεί ο κόσμος και περιμένεις και περιμένεις και περιμένεις και περιμένεις…. Τώρα τι περιμένεις θα σας γελάσω! ´Αφού καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις´ μου λέει ο άλλος…άλλωστε και εμείς αυτό το ενχειρίδιο συμβουλευτήκαμε για να δούμε τι χρειάζεται για ένα 3άστερο τουρνουά. Πέρνεις ο ίδιος τηλέφωνα σου λένε να περιμένεις το συζητάνε…τι συζητάνε δεν κατάλαβα…κάποια στιγμή μετά από 5 μέρες τηλεφώνων ανακαλύπτεις από την κουβέντα ότι πρέπει να συμπληρώσεις νέα φόρμα γιάτι εχθές την αλλάξανε. Με το που πέρνεις την νέα φόρμα την ξανά στέλνεις συμπληρωμένη μετά από δέκα δευτερόλεπτα. Την επόμενη μέρα νέα τηλέφωνα (βέβαια εσύ κάνεις προς εκείνους)…σου λένε θέλουν να στο κάνουν 2 αστέρια γιατί έχεις μόνο ένα γήπεδο. Μα τι στο καλό, δεν διάβασα καλά; Ξαναδιαβάζω…δεν λέει πουθενά το ενχειρίδιο στις προϋποθέσεις ότι πρέπει να έχεις από έναν αριθμό και πάνω γήπεδα…λέω από μέσα μου μην είσαι κακοπροέραιτος, λάθος κάνουν…άλλωστε δεν νομίζω να θέλουν ηθελημένα να υποβαθμίσουν την διοργάνωση τουρνουά σε Hyatt, σε Κεφαλλονιά, σε Ηράκλειο, σε Χανιά, σε Ρέθυμνο, σε Κομοτηνή και αλλού…η συλλογή πόντων ίσως είναι ένα καλό κίνητρο για αυτά τα μέρη να μαζέψουν κόσμο στα τουρνουά τους και να γίνει έτσι ανάπτυξη του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα. Αλλωστε πολλά από τα μεγαλύτερα τουρνουά στον κόσμο γίνονται σε ένα μόνο γήπεδο (γυάλινο). Μου έρχεται ξάφνου στο μυαλό και απαντώ ‘θα χρησιμοποιήσω στους αγώνες και τα τρία γήπεδα που υπάρχουν στο νησί, είναι και κοντά´ (καλοοοοοοοό εεεεεεεεε! που λέει και ο Σεφερλής χαχαχαχαχαχα)…τον περάσαμε και αυτόν τον κάβο.
Ξημερώνει η επόμενη μέρα….τίποτα…ξαναπέρνω τηλέφωνα…πάνω πάλι στην κουβέντα ανακαλύπτω άλλο τώρα, νέα απαίτηση της σκουοσίστικης τρόικας, ότι λένε οι Σοφοί θέλουν να το κάνουν 2 αστέρια γιατί δεν γίνεται να είσαι και παίκτης και διοργανωτής και επιδιαιτητής. Όλα αυτά βέβαια τα ανακαλύπτω στην κουβέντα, ποτέ δεν με πήρε κάποιος να μου πει ´κοίταξε να δεις υπάρχει αυτό το πρόβλημα, υπάρχει κάποια λύση;’ και με καλή θέληση όλα θα τα λύναμε. Τι και αν δεν το γράφει πουθενά, τι και αν έχω διοργανώσει τόσα και τόσα, μάλιστα διοργανωτής και επιδιαιτητής δύο συνεχόμενων PSA Greek Open και έπαιζα σαν αθλητής επίσης σε αυτά (μάλλον η PSA δεν ξέρει, οι Σοφοί εδώ ξέρουν), τι και αν δεν έχει γίνει ποτέ κάποια παρατυπία από κανέναν επιδιαιτητή υπέρ του σε κανένα τουρνουά σε όλη την Ελλάδα…τι και αν ο επιδιαιτητής πρέπει να έχει πλήρη γνώση των κανονισμών πράγμα που ελάχιστοι έχουν… Είπαμε δεν θέλουν να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν και το άθλημα με πολλές διοργανώσεις στα δικά τους κλαμπ που είναι ιδιοκτήτες αλλά όχι και να καταστρέφουν την δουλειά άλλων όπως επανειλημμένα έχει φανεί….ας είναι ας το προσπεράσουμε και αυτό…απαντώ επίσημα ‘διοργανωτής ο Τάδε, επιδιαιτητής ο Φούφουτος’ εγώ πουθενά (έγραψα πραγματικά ονόματα αλλά τα γράφω έτσι για να αστειευτώ). Εμείς απλά σκουός θέλουμε να παίξουμε και να περάσουμε ένα όμορφο τριήμερο μακριά από τα προβλήματα μας…

9η ημέρα…Δεν μου απάντησε ακόμα κανείς….ακόμα περιμένω….
(τέτοιου είδους και ίδιας προέλευσης προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε άλλα τουρνουά απλά εγώ είχα την όρεξη να το δημοσιεύσω για να γελάσουμε και λιγάκι).

10η ημέρα….είχα την τιμή να μου απαντήσουν…πήραν απόφαση λέει να μην συμπεριλάβουν το τουρνουά στο σιρκουί της πεφτ(ω) (μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση τους εδώ)…

Τους αφιερώνω το παρακάτω (όπου Ιθάκη η τελική καταξίωση του αθλήματος στη χώρα μας με χιλιάδες Έλληνες παίκτες) :

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους·
να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ’ έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά·
σε πόλεις Aιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

(Κωνσταντίνος Π. Καβάφης, 1911)

Πέτρος Τζαμαλούκας

Advertisements