Τσούγκρισαν αυγά στο γήπεδο στα Πασχαλινά τουρνουά σε Ρόδο και Ηράκλειο

Το τριήμερο 26-28 Απριλίου υπήρξε έντονη αγωνιστική κίνηση στην περιφέρεια με τα πασχαλινά τουρνουά στη Ρόδο και το Ηράκλειο Κρήτης τα οποία στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και όλοι έριξαν πολύ ιδρώτα μέσα στα γήπεδα προτού “πλακώσουν” τα αρνιά! Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες για το τουρνουά στην Ρόδο και αποτελέσματα για το τουρνουά στο Ηράκλειο :

Πασχαλινό τουρνουά στην Ρόδο

γράφει ο Χάρης Λουκαράς

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο που μας πέρασε από την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Απριλίου το Πασχαλινό τουρνουά σκουός που διοργάνωσε ο Ροδιακό Όμιλος Τοιχοσφαίρισης στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Sheraton. Στον τουρνουά αυτό συμμετείχαν 22 άνδρες και 5 γυναίκες. Το ταμπλό των ανδρών χωρίστηκε σε δύο κατηγορίες στο ταμπλό των προκριματικών στο οποίο συμμετείχαν 10 άνδρες και στο κυρίως ταμπλό που συμμετείχαν 12 άνδρες. Οι γυναίκες έπαιξαν όλες σε έναν όμιλο.
Την Παρασκευή πρώτη ημέρα του τουρνουά έγιναν οι αγώνες του προκριματικού ταμπλό των ανδρών. Στους αγώνες αυτούς ξεχώρισαν οι εμφανίσεις δύο νέων παικτών, των Σπάρταλη και Τζαβάρα που παρά τον σύντομο χρόνο που ασχολούνται με το άθλημα έχουν δείξει μεγάλο ζήλο και αγωνιστική βελτίωση. Οι νικητές του προκριματικού ταμπλό ήταν οι Μπιλιάς, Σταματιάδης, Τσαμπικάκης Μ. και Μητρόπουλος όπου και πέρασαν στο κυρίως ταμπλό. Οι ηττημένοι των προκριματικών και οι ηττημένοι του πρώτου γύρου του κυρίως ταμπλό έπαιξαν στο Plate με πολύ ενδιαφέροντες αγώνες.

Και περνάμε στην δεύτερη ημέρα του τουρνουά το Σάββατο. Στο κυρίως ταμπλό έγιναν πολύ ωραίες και μεγάλες «φιλικές» μάχες στα courts με χαρακτηριστικότερη τον αγώνα Σεϊτης – Παππάς που έληξε 3/2 στα games υπέρ του Σεϊτη. Δύο παίχτες πολύ ανεβασμένοι την τελευταία περίοδο έπαιξαν πέντε γεμάτα games με αρκετή ένταση και αμφισβητούμενες φάσεις. Επικράτησε ο εμπειρότερος Σεϊτης ο οποίος στον επόμενο γύρο έπαιξε στον προκριματικό γύρο με τον Βρετανό Julian Lyccet το Νο1 του ταμπλό και από τον οποίο αποκλείστηκε 3/0 στα games. Στα άλλα ζευγάρια είχαμε την πολύ μεγάλη παρουσία για άλλη μία φορά του Μανόλη Παπαδημήτρη όπου στον πρώτο αγώνα απέκλεισε τον πολύπειρο Νώντα Κατσαρό σχετικά εύκολα με 3/0, κατόπιν στον προημιτελικό κέρδισε 3/1 έναν άλλο πολύ κάλο παίκτη τον Στέργο Κούλαρο και έφτασε στα ημιτελικά με τον Julian. Αποκλείστηκε στον ημιτελικό μετά από μία μεγάλη προσπάθεια που έκανε ηττημένος με 3/1. Στην άλλη μεριά του ταμπλό στον προημιτελικό ο Λουκαράς νίκησε τον Μπαρδή με 3/1 και ο Μοσχούς Νο2 του ταμπλό τον Πίτσο με 3/1. Φθάσαμε στον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ του Λουκαρά και του Μοσχούς με ένα γεμάτο και μεγάλο παιχνίδι να το παίρνει τελικά ο Λουκαράς με 3/2 αφού κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κούραση του Μάνου ο οποίος να σημειώσουμε ότι βρέθηκε στην Ρόδο για την περίοδο του Πάσχα και μας έκανε την τιμή να συμμετέχει στο τουρνουά.
Έτσι φτάσαμε την Κυριακή στον τελικό μεταξύ του Lyccet και του Λουκαρά όπου η ανωτερότητα του Βρετανού ήταν σαφέστατη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και δεν άφησε περιθώρια για οποιαδήποτε ανατροπή στο παιχνίδι, κερδίζοντας 3/1 τον αγώνα και το τουρνουά. Στο Plate έγιναν μεγάλες μάχες με σημαντική αυτήν την νίκη του Πότσου έναντι του Κατσαρού όπου επικράτησε ο Παναγιώτης 3/1 πηγαίνοντας στον τελικό του Plate, αντιμετωπίζοντας τον Αγγούρια. Ο Γιώργος Αγγούριας αποδείχθηκε για άλλη μία φορά παίκτης των τουρνουά μιας και κατάφερε να πάρει τον τελικό με 3/1 στα games.
Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Κική Τσετσερή και δεύτερη η Ειρήνη Καλοπέτρη. Λόγω κάποιων τραυματισμών κάποιες γυναίκες δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν δίνοντας όμως το παρών στα γήπεδα παρακολουθώντας τους αγώνες.
Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του τουρνουά πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους αγώνες και τις προσπάθειες των παικτών και παικτριών. Ο Όμιλος ευχαριστεί όλους όσου συμμετείχαν και ιδιαίτερα τον Βασίλη Μπαρδή για την ουσιαστική διοργάνωση του τουρνουά. Τώρα το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στο μεγάλο διεθνές τουρνουά του καλοκαιριού που θα διοργανώσει ο όμιλος από τις 20-23 Ιουνίου 2013 με μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής από παίκτες εντός και εκτός Ελλάδας να συμμετάσχουν.
Καλό Πάσχα καλή Ανάσταση

Πασχαλινό τουρνουά στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο της Κρήτης είχαμε επίσης Πασχαλινό τουρνουά όπου στην κατηγορία των ανδρών νικητής ήταν ο Δημήτρης Καρογλανίδης που στον τελικό επικράτησε του Χριστόφορου Μπάτσου ενώ στην κατηγορία γυναικών νικήτρια ήταν η Αφροδίτη Γιαννακάκη  κερδίζοντας την Μαρία Περογιαννάκη. Συνχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετήχαν και χρειαζόμαστε και τέτοια τουρνουά ειδικά στην περιφέρεια.

Advertisements