Άνοιξη του σκουός στη Βάρη

IMG_8548Ολοκληρώθηκε το μεγάλο τουρνουά της Αθήνας το Vari Sports Club Spring Open με την μεγαλύτερη επιτυχία από όλες τις άλλες φορές κυρίως γιατί διεξήχθη σε κατηγορίες σε συνάρτηση βέβαια με την πολύ καλή οργάνωση όπως πάντα. Οι περισσότεροι από τους πρώτους αθλητές της κατάταξης συμμετείχαν και είχαμε αρκετούς ενδιαφέροντες και αμφίρροπους αγώνες. Δείτε όλα τα αποτελέσματα πατώντας εδώ

Στον τελικό της κατηγορίας elite συναντήθηκαν οι Φαμπιαν Καλαιτζής και Πέτρος Τζαμαλούκας με νικητή τον πρώτο με 10/12 11/7 11/7 11/7 (3-1). Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Πέτρο που πήρε το πρώτο γκέιμ προτού ο Φαμπιάν ισοφαρίσει σε 1-1. Στο τρίτο γκέιμ ο Πέτρος ήταν μπροστά με 6-4 όμως μετά από τέσσερα συνεχόμενα λάθη χωρίς πίεση βγήκε μπροστά ο Φαμπιάν παίρνοντας και το καθοριστικό τρίτο γκέιμ. Ακολούθησε ένα εξίσου καλό τέταρτο με τον Καλαιτζή να κερδίζει το παιχνίδι. Στα ημιτελικά ο Καλαιτζής επικράτησε του Γιώργου Περισσινάκη με 17/15 11/7 11/7 (3-0) και ο Τζαμαλούκας νίκησε τον Γιώργο Βαφάκο με 11/6 11/7 11/7 (3-0). Στον αγώνα για την τρίτη θέση νικητής ήταν ο Βαφάκος επί του Περισσινάκη με 3-1. Την οκτάδα της κατηγορίας elite ολοκλήρωσαν έπειτα από αγώνες κατάταξης οι Σπύρος Βαρουχάς (5ος), Μίλτος Μενεξελής (6ος), Δημήτρης Σκαράκης (7ος) και Νίκος Συμεωνίδης (8ος).

Στις γυναίκες νικήτρια όπως ήταν αναμενόμενο η Ζέτα Τζαμαλούκα που κέρδισε στον τελικό την Αννίτα Λαδάκη με 3-0. Τρίτη ήταν η Μαρία Στεφανάκη που κέρδισε την Ελένη Καμάρα με 3-1. Οι αγώνες για τις γυναίκες ξεκίνησαν με τον γύρο των ομίλων και όλες οι θέσεις παίχτηκαν σε αγώνες κατάταξης.

Στην κατηγορία advanced νικητής ήταν ο Edward Maitland-Makgill-Crichton που στον τελικό επικράτησε του Μιχάλη Τζούλη με 3-1 έπειτα από έναν πολύ καλό αγώνα που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Στα ημιτελικά ο Edward κέρδισε τον Κονταξή με 3-1 και ο Τζούλης τον Σταύρο Αλεξάνδρου επίσης με 3-1. Στον αγώνα για την τρίτη θέση νικητής ήταν ο Γιώργος Κονταξής. Την οκτάδα ολοκλήρωσαν οι Λεωνίδας Μπενοβίας, Γιώργος Αδάμης, Νίκος Κουρεμένος και Δημήτρης Ηλιακίδης. Το plate της κατηγορίας το κέρδισε ο Γιώργος Σαρρής από το Ηράκλειο που κέρδισε την έκπληξη του τελικού Αλέξανδρο Βαλσαμάκη με 3-0.

Στην κατηγορία intermediate τώρα νικητής ήταν ο ντόπιος, παίκτης του Vari Sports Club, Δημήτρης Σταμπουλής που κέρδισε στον τελικό τον Αλέξανδρο Παπαζήτη με σκορ 3-0. Στα ημιτελικά ο Δημήτρης απέκλεισε τον Θεόδωρο Ευθημίου και ο Αλέξανδρος τον Σωτήρη Πίγκα ο οποίος εγκατέλειψε στο πέμπτο γκέιμ οπότε τρίτος αναδείχτηκε ο Ευθημίου. Οι υπόλοιποι παίκτες που αποκλείστηκαν στα προημιτελικά ήταν οι Σόλων Χοραφάς, Γιώργος Κούκος, Μάνος Καραμανλής και Μπάμπης Γαρταγάνης. Στο plate της κατηγορίας νικητής ήταν ο Γιάννης Κοσκινάς από την Κέρκυρα που κέρδισε τον Θεόδωρο Βωκό με σκορ 3-1. Τρίτος ήταν ο junior Οδυσσέας Χατζηράπτης.

Εν κατακλείδι το τουρνουά ήταν πολύ επιτυχημένο, οι διαφορετικές κατηγορίες λειτούργησαν άψογα και οι παίκτες το ευχαριστήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά γιατί υπήρχαν περιθώρια διάκρισης για όλους και πιο βατά παιχνίδια. Εντυπωσιακός ήταν και ο αριθμός των συμμετοχών κάτι που τα τελευταία χρόνια είναι κανόνας στα τουρνουά του Vari Sports Club! Το Σαββάτο έγινε μεγαλό Latin πάρτυ προς τιμήν των παικτών στο εκπληκτικό EGOMIO στο κέντρο της Γλυφάδας με πολύ salsa! Στο τέλος των αγώνων τις απονομές έκαναν ο διοργανωτής Πέτρος Τζαμαλούκας, ο πρωταθλητής Ελλάδας Φαμπιάν Καλαιτζής (απονομή στις γυναίκες), και οι παλαιοί παίκτες Μίλτος Μενεξελής και Διονύσης Πετρόπουλος (απονομή στους άνδρες).

Advertisements