Ήταν ένα πραγματικό Παγκρήτιο

860920_10151439311839629_2063632080_o860098_10151439312164629_740864015_oΟι τυχεροί θεατές που παραβρέθηκαν στον τελικό του 7ου Παγκρήτιου Open είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν εντυπωσιακό τελικό. Οι δύο φιναλίστ Δημήτρης Καραογλανίδης και Γιώργος Περισυνάκης έπαιξαν με τεχνική, πειθαρχημένη τακτική, απαράμιλλο πάθος και εξαντλητική στα όρια της εξόντωσης επίδειξη φυσικής κατάστασης. Το 3-0 υπέρ του Καραό αδικεί σε επίπεδο πρώτης ανάγνωσης τον Περυσινάκη, αφού και τα τρία games έληξαν με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (12-10, 13-11, 13-11). Ήταν απόλυτα ισορροπημένος αγώνας με τον Καραό να εμφανίζει, εκτός από την γνωστή φυσική κατάσταση, σαφή σημεία τεχνικής ανόδου και κυρίως νηφαλιότητας και σκέψης. Οι φάσεις ήταν μεγάλης διάρκειας και τα λάθη λίγα, ενώ σε όλο το παιγνίδι η διαφορά στο σκορ ποτέ δεν ξέφυγε πάνω από τους δύο πόντους. Διαιτήτευσε με αυστηρότητα και συνέπεια ο Νίκος Μαροπουλάκης, ο οποίος με το ύφος του και τους classy αγγλισμούς του κατά την δικαιολόγηση των αποφάσεών του, δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν εντάσεις, παρά την κρισιμότητα στην διαδοχή των πόντων. Επίσης στον τελικό γυναικών είχαμε μεν νικήτρια την Τζωρτζίνα Βογιατζάκη με το ίδιο σκορ, πλην όμως είχαμε και πολύ καλή εμφάνιση από την Κική Μαραζάκη. Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα.
Το Σάββατο το βράδυ έλαβε χώρα και ένα σεμνό δείπνο, υπό τους ήχους κλασσικής ρεμπέτικης μουσικής στην ταβέρνα «Οδός Ονείρων». Λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων της επομένης και της γνωστής αθλητικής συνέπειας η εορτάσιμη τελετή έλαβε τέλος πολύ πριν τις πέντε το πρωί!
Σπουδαία εμφάνιση από τους λοιπούς παίκτες έκανε και ο Στέφανος Καφαντάρης, ο οποίος κυριολεκτικά τα έδωσε όλα στους αγώνες του, ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο Νίκος Μαροπουλάκης, με πολύ μεγάλη βελτίωση. Σταθερά δυνατός ο Σαρρής, σε τροχιά ανόδου και ο Τσιβιδάκης και πολύ ενθαρρυντικές οι παρουσίες των νέων παικτών.
Στις γυναίκες είχαμε πολύ ωραίες εμφανίσεις, με καλύτερη αυτήν της Μαρίας Περογιαννάκη, η οποία κέρδισε στον τελικό Plate. Η επανεμφάνιση της Μαρίας Στεφανάκη ήταν πολύ σημαντική, ενώ γενικότερα υπήρξε πολύ καλό επίπεδο τόσο από τις νέες παίκτριες όσο και από τις σταθερές αξίες (Σχετάκη, Μακάκη, Σκαράκη, Κοτσιφάκη, Γιαννακάκη, Κωστάκη κλπ. κλπ.).
Στην τελετή απονομής κληρώθηκαν πολλά δώρα από τους χορηγούς. Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στους τρεις που πήραν πάνω τους όλη την διοργάνωση, Καραό, Τζωρτζίνα. (απόσπασμα από κείμενο κ. Παπαδουράκη)